Открийте ни и в

Lifestyle

Авторката „Размерът има значение 2. Наръчникът“: “Диета е мръсна дума. Отслабвайте с удоволствие”

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Дългоочакваният наръчник към бестеслъра „Размерът има значение (Размерът на талията)“ най-сетне е факт. Можете да откриете „Размерът има значение 2. НАРЪЧНИКЪТ“ по всички вестникарски павилиони в столицата, а от утре и в цялата страна, на цена 9,99 лв. В книгата с щампата на издателство “Милениум” ще намерите отговори на всички въпроси, свързани със системата за отслабване и оздравяване, с която авторката Александра Иванова успява да стопи 42 кг само за 9 месеца. Ще видите снимките и ще прочетете историите и на други хора, които са се променили до неузнаваемост и са взели живота си в ръце по същия начин. Но най-същественото е, че ще получите целия режим по дни във вид на ясни и прегледни таблици, така че да можете лесно и бързо да се ориентирате какво да правите през трите периода от по три месеца във вашия личен път към по-добрата физическа форма.

Разговаряме с автокраката за новия й проект:

Александра, новата ви книга вече е на пазара. Какво ви подтикна да напишеше продължение на „Размерът има значение…“?

Огромният интерес, който имаше към книгата, срещите с хиляди читатели и последователи.

Те ми задаваха безброй въпроси, проведохме редица дискусии, създадоха се фейсбук страници и групи, в които започнаха да валят още повече запитвания. Идеята се разпространи лавинообразно до такава степен, че вече нямах възможност да отговарям лично на всички хора, много от които искаха да им се подаде ръка в тежък момент, в който са изгубили устоите на здравето си. Радвам се, че повечето читатели на „Размерът има значение (Размерът на талията). Или как отслабнах с удоволствие“ разбраха идеята, че отслабването е страничен ефект на ОЗДРАВЯВАНЕТО. Затова реших да създам втората книга – „Наръчникът“, с който да помогна на колкото мога повече хора. Той е естествено продължение на „Размерът има значение…“.

Още в първата книга вие описахте как се е променил животът ви след като сте свалила 42 кг. Промени ли се нещо при вас през годината, която измина оттогава?

Да, като че ли успях да спра времето. И не само! На практика го върнах назад. Неусетно станах активен спортист – тичам по 12 км в гората, купих си къща на село, смених градската суета с живот близо до природата. Радвам се на всеки миг, усещам всяка секунда като истинско щастие. Не мога да опиша радостта, която ми носи промененото отношение към мен самата, убедеността, че най-важното нещо е да уважаваш себе си и да се грижиш за здравето си. Още една моя мечта се сбъдна, превърнах се от мрънкаща лелка в телевизионна водеща на модно предаване. То се казва се „Фейс контрол“ – основното в него е модна критика на престъпленията срещу добрия вкус. Ще се излъчва по телевизия “Code fashion”. През тази една година всеки един миг за мен беше успех. Всички мои мечти, и най-смелите, са сбъднаха. И началото на това беше, че започнах да се грижа за здравето си.

Винаги сте подчертавала, че с вашата система за отслабване няма опасност от йо-йо ефект. Вие запазихте ли оптималното си тегло?

Нямам йо-йо ефект, защото системата ми не е диета. Диета за мен е мръсна дума, защото диетите започват и свършват без да решават проблемите из основи. Не премахват причината за напълняването и когато ги спрем, отново напълняваме.

Какво прави методът ви толкова успешен и революционен?

Революционното е, че говоря за подмладяване на молекулярно ниво. В гените ни е заложено да бъдем здрави и щастливи. В режима, който предлагам, не се изисква прилагане на воля. Това, че се изсиква воля, за да отслабнеш, е най-голямото клише, което разбивам. Всяко прилагане на воля с цел спазване на диета е насилие над Тялото, Душата и Ума. Моята система е холистична, т.е. цялостна, тя премахва причините за напълняването и ни връща към естественото ни състояние на здраве и щастлив живот. В нея няма ограничения, грамажи, калории, мерки. Има само принципи. А основният принцип е да правим най-доброто за тялото си, да живеем според природата си, такава, каквато сме я наследили от нашите предци. Уважавайте се, творецът ни е създал съвършени!

Кое е най-вредното клише, с което трябва да се простим, за да отслабнем?

Освен „нуждата“ от воля и диети, особено вредно е клишето, че човек напълнява, защото се храни много. Това не е така. Напълняването е знак за разболяване. Означава, че тялото не се справя с храните, които ядем и с начина живот, който водим, модерният начин на живот. Аз съм привърженик на храненето типично за нашите предци. То включва месо, мазнини, зеленчуци и колкото може по-малко въглехидрати. Вредата от мазнините и холестерола е едно от най-големите клишета. Системата ми е основана на високо-мазниното ниско-въглехидратното хранене. Това е естественият, полезен за телата ни хранителен режим, какъвто е бил той за нашите предци стотици хиляди години. Те, и в крайна сметка ние сме победителите в еволюционния подбор и трябва да се съобразим с естествените нужди на телата си.

Кои са хората, които представяте с техните постижения в борбата с килограмите в „Наръчникът“?

Това са: Аманда Интини от Канада, за която споменавам и в първата книга и всъщност тя е жената, която ме вдъхнови. Тя е свалила 38 кг. Атанас Узунов – млад баща, който е отслабнал с 58 кг и искрено иска и успява да помага и на други със съветите си във фейсбук групата “Яж, отслабвай и бъди здрав. Ниско-въглехидратно хранене”. И Нели Янева, която е променена и щастлива, след като е намалила теглото си с 42 кг.

Освен подробни таблици с режима ден по ден, вие включвате в „Наръчникът“ и кулинарни рецепти. Какви са те, какво ги прави здравословни?

Това, че са естествени за нашето тяло. Изключвам въглехидратите и индустриалните храни и се грижа продуктите да са такива, каквито телата ни са свикнали да преработват. Например замествам олиото с масло. В различните етапи от режима замествам бялото брашно с пармезан, с брашна от ядки, с лимецово брашно по-късно. Аз самата си заквасвам сама мляко и се уча да си правя и домашно сирене.

Препоръчвате и движение което доставя удоволствие, а не натоварва. Как да разбираме това?

Много е важно да се движиш с удоволствие, а не да отиваш „да тренираш, защото така трябва”. Когато човек се храни с удоволствие и пречисти тялото си, метаболизмът му се задвижва и тогава започва да изпитва огромно удоволствие да се движи, да тича. Аз съм щастлива, че го правя в компанията на моето куче, както и от това, че съм в планината, сред цветята, сред дърветата. Правя го просто защото искам тялото ми да се движи, да трепти. Не ми е трудно да го правя, дори по-скоро ми е трудно да се спра! С този режим човек започва да иска да се движи толкова, колкото е естествено за биологичната му възраст. А най-голямата епидемия в днешно време е преждевременното остаряване на умовете и телата ни. Как да го преодолеем, е описано още в „Размерът има значение 1“.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

KLM предоставя филми с аудио описание за незрящи пътници по време на полет

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Чрез системата си за развлечения на борда, KLM вече предлага филми с аудио описание на своите междуконтинентални* полети. По този начин и  незрящите пътници също ще могат да се наслаждават на филми. Това отразява амбицията на KLM да предлага на пътниците незабравими преживявания по време на пътуване.

Първите филми с аудио описание са: Всички мои мъже, Кингсман, Златният кръг и Лего Нинджаго. През следващите месеци ще бъдат добавени още филми.

Аудио описанието е средство, чрез което филмите и телевизионните програми могат да бъдат достъпни за незрящи хора. По време на прекъсванията на диалога, диктор описва всички визуални елементи. Той описва героите – изражението на лицето и местоположението им, развитието на сюжета.

* Предлага се на борда на всички самолети Boeing 777 и Boeing 787 на KLM.

Продължете понататък

Lifestyle

Luxury Weddings Expo 2018 се подготвя за звездно шоу през февруари

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

За трета поредна година изложението Luxury Weddings Expo ще събере професионалисти и потребители, свързани със сватбената индустрия, събитийния мениджмънт и развитието им в България и по света. То ще се проведе от 23 до 25 февруари в Интер Експо Център, София. Новото издание на най-яркото и значимо събитие в бранша се очаква с изключително голям интерес и тази година ще бъде разположено на още по-голяма площ. Това ще даде възможност на всички участници да се насладят на разнообразната и наситена тридневна програма на форума.

Елегантни изложбени кътове ще представят доказани имена от България и чужбина – модни къщи, стилисти, сватбени агенции и декоратори, фотографи и видеооператори, хотелски вериги и ресторанти, кетъринг фирми, пиротехници и други. Luxury Weddings Expo 2018 е възможност за всички професионалисти в свързаните сфери да обменят информация и да представят своите услуги, продукти и брандове на потенциални клиенти и партньори. Най-атрактивните от тях ще бъдат отличени с приза на изложението – Luxury Weddings. Посетителите ще могат да наблюдават десетки модни ревюта и да се докоснат до майсторството на едни от най-изявените стилисти, да участват в ексклузивни събития и майсторски класове, да се включат в игри и дискусии, да се възползват от специалните отстъпки на изложителите, да станат част от едно наистина красиво и вдъхновяващо събитие.

снимка: ПР

Мария Драгижева, CEO на Magical Dreams и организатор на луксозния форум Luxury Weddings Expo споделя:

„За нас е чест и огромна радост да посрещнем за трета поредна година, както специалистите в бранша, така и всички желаещи да се запознаят с последните модни тенденции в сватбените и официални облекла, прически и грим, бижутерия, декорация, успешните практики в организацията на стилни сватби и бляскави празненства. На Luxury Weddings Expo 2018 ще има за всекиго по много – очакваме уникални гости от чужбина, ще представим и обичани български звезди, а бъдещите младоженци, абитуриенти и близките им ще намерят всичко необходимо за „специалния ден“. Надяваме се в трите дни на изложението да успеем да реализираме и включим всички прекрасни идеи, по които работим.“

Един от акцентите на Luxury Weddings Expo 2018 ще бъде уникалният майсторски клас „Мега проектите и тайната на успеха“ на световноизвестния сватбен декоратор от Санкт-Петербург – Надежда Стоянова. Тя е основател на най-голямото студио за аранжиране на цветя и декорация Legi-Artis в Санкт-Петербург и е организирала над 750 сватби в Русия и по света. Майсторският клас ще се проведе на 23 и 24 февруари в рамките на изложението. Чрез своята теоретична и практическа част – уъркшоп, той е изключителна възможност за занимаващите се с организация и декорация на събития да повишат своята квалификация. Всеки участник, преминал обучението, ще получи сертификат. Повече информация за записването в майсторския клас на Надежда Стоянова може да бъде намерена във Facebook страницата на събитието: https://goo.gl/zbF8Tu.

Продължете понататък

Горещо