Открийте ни и в

Галерия

Академия за пътешественици: MY (EYES) LAND – разказ за вълнуващите приключения на Симеон Патарозлиев в Исландия

MIKA

публикувано

на

На 4 май SOHO и Банско филм фест за трети път ще представят “Академия за пътешественици” – цикъл от презентации, лекции и семинари, свързани с пътешествията и постиженията на българи по света.

Гост на третото издание в зелената къща ще бъде фотографът Симеон Патaрозлиев, който предприема едно истинско приключенско пътуване в далечна Исландия. По време на презентацията му ще се фокусираме върху практическата част на едно пътуване, за да ни покаже как всъщност всеки е способен да предприеме подобно пътешествие

Симеон пътува през цяла Европа на автостоп и прелетява последните няколко километра от Лондон до Рейкявик, за да стигне до невероятно дивия и красив остров. На него прекарва два месеца сам, изследвайки различни гледни точки както зад фотоапарата, така и в личен план. Приключенията му костват не повече от 14 лв. на ден, 9700 изминати пеша и на автостоп километра и безброй нощи под открито небе. Фотографът ще представи преживяванията си под формата на един своебразен експеримент, чрез който разбира колко малко трябва на човек, за да е щастлив.

ГОСТ:
Симеон Паторозлиев обича да пътува. Колкото по-далеч, колкото по-недостъпно, колкото по-непосещавано и диво, колкото по-трудно – толкова и по-привлекателно. Тъкмо поради тази причина планината за него се явява като втори дом и главен източник на вдъхновение. От тийнейджърска възраст се занимава с всякакъв вид изображения, търсейки медиум, през който опитва да изразява себе си. В последните години фотографията се явява като такъв – прекарвайки по-голямата част от времето си на път, тя намира място в неговия живот като един от най-адекватните начини да сподели поне една частица от това, което вижда и преживява.

ОРГАНИЗАТОРИ:
SOHO: Арт коуъркинг пространство в центъра на София, разположено в триетажна зелена къща с градина, с ежемесечнa програма от културни и професионални събития, такива със социална насоченост, музикални концерти и тематични базари. Клиентите на SOHO са общност от сходно мислещи професионалисти, което насърчава творчеството и обмена между обитателите му. SOHO подкрепя множество инициативи и подпомага организации от неправителствения сектор в тяхното развитие.

Банско Филм Фест: Международен фестивал за екстремно и планинарско кино в Банско и единствен в този формат за България и Балканите. Предлагат най-доброто от световното кино на тази тематика и канят актуални световни имена в екстремните спортове и приключения. Екипът на фестивала организира и поредицата от събития, едно от които – „Академия за пътешественици“, е с почти 20-годишна история.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 2 часа

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

EDMпреди 2 часа

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 2 часа

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Кинопреди 2 часа

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 14 часа

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Tехнологиипреди 19 часа

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Lifestyleпреди 19 часа

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Tехнологиипреди 21 часа

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 5 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 5 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Горещо