Открийте ни и в

Музика

АМЕРИКАНСКАТА ГРУПА ACIDIC И JEREMY? С ОБЩ КОНЦЕРТ В ТЕРМИНАЛ 1

MIKA

публикувано

на

Базираната в Лос Анджелис инди-рок група ACIDIC ще гостува за първи път в София на 24 октомври, понеделник, клуб Терминал 1 (ул. Ангел Кънчев 1). Групата пристига в България по покана на Посолството на САЩ и като част от програмата „American Music Abroad”. В ролята си на „Посланици на културата“, представляващи своята страна, американските музиканти ACIDIC посещават около 40 държави, като тази привилегия рок бандата получава след специална селекция, конкурирайки се с още близо хиляда формации. „American Music Abroad“ е културна програма на Службата за образователна и културна дейност към Държавния департамент на САЩ. За 40 години от началото на програмата, над 35 000 души са участвали в различни музикални събития по света.

През настоящата година ACIDIC печелят награди в три категории на Rockwired.com – за „Най-добра група“, „Най-добър албум“ (Creatures) и „Най-добър видеоклип“ (Chicago). Списанието наскоро класира групата в списъка на “ “25 Artists & Bands Who Made 2015 ROCK!”. В дискографията на  американската банда фигурират пет студийни албума, по които работят с музикални продуценти, известни от проекти на Styx, Santana, Lynyrd Skynyrd, Avril Lavigne. Сред влиянията върху творчеството си посочват имената на Motley Crue, Muse, Nine Inch Nails, Green Day, The Beatles, Nirvana, The Vandals и други. Свирили са с банди като Hinder, Trapt, Candlebox, Fuel, Alien Ant Farm, Filter.

Като специален гост на събитието, по покана на Посолството на САЩ в България, концертът ще открие една от най-актуалните инди-рок банди у нас – JEREMY?. През настоящата година музикантите могат да се похвалят с успешното реализиране на първия си албум, с привилегията да подгряват Queen в Полша, Румъния и България, включването им в програмата на Exit Festival 2016, както и не на последно място – „Наградата на публиката“ в престижния музикален конкурс „International Songwriting Competition 2015“. През миналата година станаха първата българска група, участвала на един от най-големите форуми за нова музика – The Great Escape (Брайтън, Великобритания).

На 24-и октомври Терминал 1 ще отвори врати в 20:30 ч., концертната програма започва в 21:00 ч.  с 40-минутен сет на JEREMY?. ACIDIC излизат на сцената в 22:00 ч. Входът е свободен, като зрители ще се допускат до постигане на комфортния максимален капацитет на клуба, с оглед на което се препоръчва навременното пристигане!

Линк към страницата на събитието във Фейсбук:
Acidic /USA/ & Jeremy? /BG/ – Live at Terminal 1 – 24 Oct 2016
www.facebook.com/events/183369635401630/

ACIDIC
https://www.facebook.com/ACIDICband/
https://www.youtube.com/user/theACIDICband

JEREMY?
Facebook: https://www.facebook.com/jeremyband/
Youtube:
https://www.youtube.com/c/JeremytheWicked

Photos:
JEREMY? – Live in Sofia – Supporting QUEEN – 23 June 2016
https://www.facebook.com/jeremyband/photos/?tab=album&album_id=10154241624365750

Посолство на САЩ в България
https://www.facebook.com/US-Embassy-Sofia-108194222569430/

Клуб Терминал 1
https://www.facebook.com/clubterminal1/       

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо