Открийте ни и в

Музика

„Багрите на България“ – букет от неповторимия български фолклорен аромат

MIKA

публикувано

на

Очакваният с голям интерес от страна на ценителите на качествената фолклорна музика нов албум на Румяна Попова е вече факт! „Багрите на България“ излезе навръх рождения ден на певицата, който тя отпразнува с отбран кръг от приятели. 

„Багрите на България“ представлява уникален, пъстър букет от 17 песни, събрал в едно автентичния и неповторим фолклорен аромат на различни етнографски области в България.

С него Румяна Попова поставя нов златен стандарт в музикалната индустрия за майсторство на фолклорното звучене и изпълнение. В „Багрите на България“ талантливата певица реализира с гениална лекота своя дългогодишен опит на музикален педагог и уменията, придобити в СМУ – с. Широка лъка – да пресъздава разнообразието на фолклорните области в България, чрез виртуозното умение да изменя постановката на гласа си, неговата орнаментика и звукоизвличане. „Багрите на България“ е еталон за автентично звучене от начало до край – нещо изключително рядко срещано на днешния музикален пазар.

За създаването на албума изключителната певица си е партнирала с различни автори и аранжори от България и Македония – Георги Андреев, неин съученик и главен диригент на оркестъра на НФА „Филип Кутев“,  Виктор Йорданов – Кардама, Максим Горанов, Сашко Велков, Сашко Митковски (Македония),  популярната поетеса Катя Кирянова, носител на многобройни награди от международния фестивал „Пирин Фолк Сандански“, популярният поет и текстописец от Скопие, Орце Зафировски и др.

„Багрите на България“ е изграден от песни, тематично обединени в „китки“и авторски творби: „Шопска китка“ – 3 песни, „Родопска китка“ – 3 песни, „Тракийска китка“ – 2 песни, „Неврокопска китка“ – 2 песни, „Разложка китка“ – 2 песни и „Празнична китка“ – 2 песни, „Сватба македонска“, „Ах, вие, луди млади години“ и „Я, излези, стара майко“.

Голяма част от песните са записани в студиото на Виктор Йорданов – Кардама, а други – в студиото на Максим Горанов. Звездният отбор от музиканти, участвали в реализацията на албума, се състои от имена, които нямат нужда от представяне – Петър Янев, гайдаря на Валя Балканска, Илия Илиев, един от основателите на „Ку-ку бенд“, виртуозите от оркестър „Марица“, оркестъра на Сашко Митковски и др.

Ако някой е успял да улови богатата палитра от багри на българската народна музика и да ги съшие в една уникална, майсторски избродирана шевица, това е Румяна Попова. Лекотата, с която талантливата певица пресъздава многото лица на България и умело преплита традицията с модерното звучене, превръщат „Багрите на България“ в една умозрителна и вълнуваща разходка из народния бит и духовност на поколения българи. А албумът се превръща в своеобразна визитка на страната ни, показваща вечното и красиво лице на България.    

Румяна Попова и нейният екип планират да представят „Багрите на България“, на живо пред широката публика, на голям концерт в зала 1 на НДК.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо