Открийте ни и в

Събития

„БезГраници“ започва на 1-и октомври

MIKA

публикувано

на

От 1 до 12 октомври тази година в Двореца – Балчик ще се проведе V-тото издание на международния арт форум и фестивал „БезГраници“. Арт събитието традиционно е продукция на Стопанска Камара – Варна заедно с „Двореца“ – Балчик и арт мрежа „Скендерман“. Партньори на събитието са Галерия „Актив Арт“ – Варна и Транстриумф Холдинг АД. По време на „БезГраници“ – 2014 се очакват 20 визуални артисти от Румъния, Хърватия, Словения, Италия, Турция, Сърбия, Навара-Испания, Беларус, Еквадор, Белгия, Русия, Германия и България.
Главното събитие на „БезГраници“ през тази година е арт симпозиума. Освен пленера на художници и фотографи, събитието планира създаване и развитие на арт мрежа за визуални изкуства. Голяма част от участниците освен артисти, са и опитни организатори в своите страни. Арт пленерът се провежда за четвърти път в рамките на форума и е подготовка за събитието през 2015 година, когато се очакват 120 участници от 30 държави: множество етно концерти, конференция за културна политика и арт мениджмънт на фестивални организатори и професионалисти. Догодина ще бъдат представени традиционно областите етно и джаз музика, както и отново визуални изкуства (изобразително изкуство и фотография). На 3ти октомври 2014 г от 18:30ч ще се проведе официалното откриване на форума с изложба на участниците във форума в галерия „Актив Арт“ – Варна, а на 10-ти октомври тази от 17:30ч година ще се проведе тържественото закриване на форума с изложба с картините и фотографиите направени по време на пленера в галерия „Тихото Гнездо“ в „Двореца“ – Балчик.
Арт форумът ще бъде представен в рамките на арт мрежа „БезГраници“ в над 40 държави по света, като ще бъде популяризирано и мястото на провеждането – от най-красивите и артистични места в България – „Двореца“ – Балчик. На 24 октомври по време на най-голямото изложение за музика и изкуство в света – „Уомекс“ ще се проведе и специална презентация за черноморския регион и заслугите на форума „БезГраници“ за осъществяването на голямо количесто трансгранични проекти които вече са реалност.
Първото издание на „БезГраници“ през 2003 г. бе международна арт мениджмънт конференция в която участваха 33 участници от 9 държави, половината от които от Балканите. Темата на срещата бе „Музика без граници“ с поставена цел за организиране на бъдещ арт фестивал в рамките на форума и културен, информационен и работен обмен между участниците.
Изданията през 2009 , 2011 и 2013 г. също включваха арт мениджмънт среща, но събитието се разрастна. Осъщесвена бе една от целите на конференцията от 2003 г. – международния етно арт фестивал като съставна част на форума.
Проектът „БезГраници“ е представян на много международни конференции и събития, включително на: Експо „Фира Медитерания“ 2013 – Каталуния/Испания , Експо „МюзикПро“ 2013 – София/България, „Европейска културна конференция“ и последващи събития през 2009, 2010 и 2013 г. организирани от Европейската Комисия в Брюксел/Белгия, форумите „Душата на Европа“ 2008 г. в Белград/Сърбия, „Душата на Европа“ 2009 – Клуж, „Истанбул – европейска столица на културата“ в рамките на форум ЕОН 2010 – Истанбул/Турция, Срещата на Европейската мрежа на етно/уърлд мюзик промотърите 2012 – Утрехт/Холандия, Иберо Американското Музикално Експо през май 2013 в Билбао/Баска държава-Испания мн. др.
„БезГраници“ е един от водещите български арт фестивали, носещ европейската ценностна система и насърчаваш взаимното опознаване на различните култури, мирното и приятелско съвместно съществуване и обмен. Форумът се стреми освен към реализация на културно събитие от световен мащаб, да бъде и инкубатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм. Събитието се планира да бъде ежегодно, като на всеки две години е в пълен формат.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 1 седмица

JYSK България представи новата си колекция градински мебели и декорация пролет/лято 2019

Класическапреди 1 месец

BOND представят нови композиции на концерта си в София на 26 март!

Музикапреди 1 месец

Vola Open Air отново ще зарадва меломаните през юли

Културапреди 2 месеца

Днес излиза новата книга на Франсис Фукуяма „Идентичност“

Музикапреди 2 месеца

11 години след смъртта на Дими, Дара Екимова записа дует с него

Събитияпреди 2 месеца

Инна ще разгледа Велико Търново преди концерта си на 17 март (неделя)

Дръм и Баспреди 2 месеца

HMSU presents: Hospitality Bulgaria 2019

Музикапреди 2 месеца

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Обществопреди 2 месеца

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Lifestyleпреди 2 месеца

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Горещо