Открийте ни и в

Общество

Безплатна Приключенско-образователна академия мотивира над 600 деца от 20 населени места да обичат училището

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Над 600 деца на възраст между 6 и 14 години ще се включат в лятна приключенско-образователната академия, която е първата част от програмата „Забавно лято, грижовна есен” – 2017, инициирана от Фондация BCause, в партньорство с Народно читалище “Бъдеще сега”. Втората част от програмата е предназначена за възрастни хора, които ще могат да се възползват от специализирани медицински прегледи на място. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на „Филип Морис България“ ЕООД, като част от инициативите на Филип Морис Интернешънъл за корпоративна социална отговорност за подпомагане на общностите в различни тютюнопроизводителни региони и общини в България. Тази  година за първи път в програмата е включен и предприемачески панел, който има за цел да предостави икономически възможности за развитие на младите предприемачи от тютюнопроизводителните региони. Новото направление в програмата се осъществява  със съдействието на центъра за предприемачество и обучения „Ринкър” и е част от наградите Rinker’s Challenge. Четирите екипа, които представят най-добрата идея  и изразят най-силна мотивация, ще бъдат поканени директно да се включат в най-мащабната надпревара за предприемачи Rinker’s Challenge 2017. Те ще имат възможността да участват във финалната част на конкурса като се състезават за стартово финансиране на проекта си в размер на  20 000 лв.  Младите предприемачи ще работят с  екип от ментори и експерти по бизнес развитие.

Разширяването на програмата „Забавно лято, грижовна есен” е следствие на отчетения успех от провеждането й през 2015 г. и 2016 г. През миналата година инициативата  на „Филип Морис България“ бе и сред отличените в Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите. Тази година „Филип Морис България” ЕООД финансира провеждането на трите части на програмата в разширен брой тютюнопроизводителни региони и населени места в страната – Дулово, Окорш, Правда, Черник, Шишманово, Караманци, Албаница, Хаджидимово.

Едно от направленията на програмата цели да бъдат създадени възможности за децата от различни възрастови групи от тютюнопроизводителни региони в България да подобрят способностите и мотивацията си за учене, да придобият умения и познания чрез участие в образователни и забавни дейности през лятото.

От началото на м. юли до края на м. август тази година над 600 деца, разпределени в 27 групи, ще посетят летните занимания в 20 населени места – в селата Сатовча, Вълкосел, Кочан, Слащен, Абланица, Цар Самуил, Странджево, Нова Черна, Бенковски,  Силен, Черник,  Искра, Чакаларово, Окорош, Правда и Караманци, както и градовете Тутракан,  Крумовград,  Хаджидимово, Дулово. Те ще използват лятната ваканция, за да се посветят на личностно развитие, умения за работа в екип, наблюдателност, връзка с природата и света около нас чрез различни видове игрови модели, адаптирани към съответната възрастова група.

Успехът на двете издания на лятната Приключенско-образователна академия, подпомагана и от местната общинска администрация и училищата, провокира организаторите да развиват и надграждат образователните модули, като по този начин даряват децата с незабравимо детство, щастлива ваканция и ги мотивират да обичат училището и учебния процес.

„Второто направление на програмата е насочено към подобряване на здравния статус на възрастните хора от регионите, където се отглежда тютюн, чрез осигуряване на безплатни специализирани медицински прегледи и консултации на място и предоставяне на допълнително лечение и медицинска грижа в случаите на необходимост.” – заяви Вержиния Джевелекова, мениджър корпоративни отношения на „Филип Морис България“ ЕООД

Във втория етап на програмата Фондация BCause в партньорство с Фондация “Направи добро – Александровска” към Александровска болница организират специализирани медицински прегледи на място за възрастните хора от четирите региона в страната. Прегледите стартират през месец октомври и приключват в началото на м.ноември. Специалисти от Александровска болница ще проведат безплатни консултации в избрани центрове в общините Сатовча, Хаджидимово, Крумовград, Кирково, Тутракан, Ситово, Дулово, Стамболово, Харманли и Минерални бани.

„Тази година програмата „Забавно лято, грижовна есен” е много специална за нас. За първи път предприемачески модул ще търси и развива млади и талантливи предприемачи от тютюнопроизводителните региони в страната. Това е огромно предизвикателство за нас – започваме серия от срещи с хора с идеи за бизнес и активни неправителствени организации в регионите на Благоевград, Кърджали, Силистра и Хасково. От тях 60 ще се включат в тренировъчните програми, в които ще се запознаят детайлно с генерирането, формулирането и презентирането на своите бизнес идеи. Те ще бъдат поставени в конкурентна среда помежду си, а класираните от първо до четвърто място ще бъдат поканени директно да се включат в най-мащабната надпревара за предприемачи Rinker’s Challenge 2017 и да участват във финалната част на конкурса.” – допълва Ана Миланова, координатор по проекта от страна на BCause.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Apollonia

Музика

Coyot представя “Devil in disguise“

MIKA

публикувано

на

от

Кредит: Down2Earth Music/Вирджиния Рекърдс

Хитовият гръцки продуцент и DJ Panos Dimopoulos, a.k.a. Coyot, издаде нов сингъл, който ни кара да мечтаем за съседна Гърция и буди привързаността ни към балканската музика, но с раздвижена нотка модерност. “Devil in Disguise” представлява опияняващ бленд от традиционни гръцки инструменти, електронен бийт и мистичните вокали на нашумялата румънска изпълнителка Roxen. В създаването на въздействащия международен проект има и ключово българско участие и то не какво да е, а това на младата и талантлива ALMA, която е съавтор на музиката и текста.

И този път Coyot не изневери на способността си да създава хитове, миксирайки по неповторим начин традиционна музика с електронни елементи, а  “Devil in Disguise” определено е едно от най-любимите му парчета до момента. Сингълът е създаден в студиото на Panos в Атина, а в него е включен музикален семпъл от традиционната гръцка песен на големия композитор Konitopoulos – “Ikariotiko”, чийто инструментал е презаписан на живо. “Ikariotiko” е популярен и обичан химн от красивия остров Ikaria.

Завършил висшето си образование във Великобритания, Coyot преследва мечтата си да се занимава професионално с музика и започва да диджейства на различни партита из Европа. Така постепенно развива таланта си да миксира хаус музика с етно елементи, което го превръща в популярен DJ сред гилдията. Дебютният му сингъл “Love Myself on the Weekend” от 2018 г., създаден с музикален семпъл от популярна песен на легендарния гръцки композитор Vasilis Tsitsanis, пожъна невероятен успех. Тракът е с над 5 милиона стрийма в YouTube и Spotify, и 200+ хиляди Shazams, а в България се задържа под #1 в Shazam повече от месец и се класира в Топ 20 песни на десетилетието.

Продължете понататък

Кино

Филмът “Our Planet: Coastal Seas” на WWF гостува в Сердика Център 

MIKA

публикувано

на

от

На 16 август от 20:45 ч. в автокиното в Сердика Център ще бъде излъчен напълно безплатно епизодът “Крайбрежни морета“, част от документалната поредица „Нашата планета“. Продукцията на WWF и Нетфликс е отличена с множество награди, сред които и „Еми“ – за най-добър документален филм и за най-добър разказвач в лицето на емблематичния британски водещ сър Дейвид Атънбъроу. Лентата проследява живота на морските обитатели – от страховитите акули до морските таралежи, а опазването на местообитанията им е важна битка, която човечеството трябва да спечели.

Заснета в продължение на 3500 снимачни дни, „Нашата планета“ засяга съвременните проблеми на природата, като представя невиждани досега кадри от оцелели природни чудеса от 50 държави на всички 7 континента. Документалната поредица има образователен характер и разкрива как хората и дивата природа могат да живеят заедно в хармония. Основната цел – чрез невероятните гледки да се привлече вниманието, да се формира промяна в мисленето и да се осъзнае нуждата да опазваме природните богатства.

Прожекцията е безплатна за посетителите на автокиното, но изисква предварителна резервация на сайта – тук

Премиерно заглавие, което също ще бъде част от програмата на автокиното в Сердика Център през август, е сръбският филм „Хотел Белград“. Сюжетът разказва историята на сръбския разбивач на женски сърца и управител на петзвезден хотел в Белград – Паша. Животът му го забърква с местен мафиотски бос, неговата дъщеря, стара руска любов, бъдещ тъст, настоящ съпруг, сляп дядо и… за да бъде комедията пълна – фалирал приятел.

Пълната програма на автокиното може да се открие тук.

Продължете понататък

Горещо