Открийте ни и в

Култура

Бизнесът е отговорен за създаването на устойчиви социални практики и стратегии

MIKA

публикувано

на

20-годишният юбилей на Публисис Груп България – най-голямата специализирана група за маркетингови комуникации в страната, се отбелязва с поредица от инициативи, вдъхновяващи бизнеса за самооценка на корпоративната етика и отговорността към културната реалност в страната. Едно от знаковите събития се проведе вчера в Националната художествена галерия – Двореца под формата на неформална среща на бизнеса и представители на съвременното българско изкуство.

„Едно общество е толкова развито, колкото развито е чувството на бизнеса за социална отговорност. Вече 20 години Публисис Груп България работи ежедневно в тази посока и допринася за позитивната промяна, показвайки, че бизнесът може да бъде водещ в създаването на устойчиви екосистеми от добри практики. Компаниите са отговорни към делата си, към партньорите и клиентите, но е нужно те да се грижат и за заобикалящия ни свят, за да можем заедно да създадем едно щастливо бъдеще за себе си и идните поколения“ заяви г-н Николай Неделчев, изпълнителен директор на Публисис Груп България.

Освен разговорите с над 50 български творци, гостите на събитието имаха и възможността да се насладят на техни произведения, част от уникалната по рода си изложба на автопортрети “Образ и подобие”. Експозицията, също част от предвидените инициативи за юбилея на Групата, е резултат от двугодишна работа с авторите, поканени от Николай Неделчев и консултант-куратора Надя Тимова да представят концепция за художествено претворяване на собствения си образ. Повечето от разнообразните като стил и подход автопортрети са създадени по поръчка, специално за проекта и включват интерпретации в областта на живописта, скулптурата и новите медии. Те са и израз на активния ангажимент на изпълнителния директор на Публисис Груп България към създаването и развитието на съвременна култура и българското общество.

Публисис Груп България е най-голямата комуникационна верига в България, обединяваща 8 специализирани звена (MSLGROUP, Saatchi&Saatchi, Publicis Worldwide, Leo Burnett, ZenithOptimedia, Publicis Dialog, Publicis Modem, HappyEnd), които работят в областта на връзките с обществеността, рекламата, медийното планиране, промоционален и събитиен маркетинг, интернет и дигитални решения, и производство на аудиовизуални продукти. Агенциите, част от Групата, са носители на множество престижни отличия и награди от национални и чуждестранни фестивали и конкурси в областта на комуникациите.

Тази година Групата бе отличена с първо място в категорията „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие“ на годишните ”Награди за отговорен бизнес 2014“ на Българския форум на бизнес лидерите. Отличието в най-престижния конкурс в областта на корпоративната социална отговорност в България бе връчен за каузата „Малките шампиони в дисциплината „Живот” – проект, насочен към социалната интеграция на деца с увреждания и проблеми в развитието чрез практикуване на адаптиран крикет върху маса.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“681″]DSC_0532[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама
Музикапреди 4 седмици

Мерудия, Van Cock и Tha Crew пеят благотворително за Черно море, свободно от пластмаса

Tехнологиипреди 4 седмици

Демонстрации на мини водородни коли пред НДК

Културапреди 3 седмици

Премиера: „Бразилски храст”, сборник с разкази от Велина Минкова

Tехнологиипреди 4 седмици

Philips 436M6VBPAB е първият в света със сертификат DisplayHDR™ 1000

Музикапреди 3 седмици

Отменя се концертът Sunrise на Руперт Хубер в Пловдив

Музикапреди 2 седмици

Концертът на Texas се мести за есента

Музикапреди 2 седмици

Десетки групи искат да подгряват SONS OF APOLLO в Пловдив

Културапреди 2 седмици

Излиза „Вътрешен пазар и основни свободи на движение в правото на ЕС” от Христо Христев

Tехнологиипреди 2 седмици

А1 с признание за успешни комуникации от наградите на сп. Business Lady

Кинопреди 2 седмици

DreamWorks Animation представя „Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят“ 2

Горещо