Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Събития

Биреният фестивал на Стара Загора се завръща

MIKA

публикувано

на

След седем години прекъсване, биреният фестивал на Стара Загора се завръща с по-богата програма от всякога. Традиционният фестивал за града се провежда с подкрепата на община Стара Загора и пивоварна Загорка, събирайки почитателите на бирата от всички точки на България, за да им поднесе добро настроение, качествена музика и богатия вкус с отличителни черти на марките на Загорка АД. Ударен старт на „Beerфестът“ ще дадат рокаджийте от БТР, които на 2-ри октомври ще заредят бирените ентусиасти с най-доброто фестивално настроение в парка „5-ти октомври“ (Градската градина). Ще последват и много други популярни изпълнители, както любимите групи на България, така и талантливи местни музиканти.

До 11-и октомври посетителите, освен на качествена музика, ще могат да се насладят и на специално обособените кътове на любимите бирени марки – Загорка, Ариана, Amstel и Heineken, които ще представят фабриката Загорка и нейните традиции в пивоварството. Във всеки кът ще има забавни игри и информативни активности за посетителите, които ще научат любопитни факти за любимото пиво.

Стара Загора е безспорната Столица на бирата в България. С дългогодишни традиции в пивоварството и най-голямо количество произведена бира в национален мащаб, градът има да покаже много, обогатявайки и впечатлявайки всеки бирен ентусиаст.

За да няма причина да пропуснат изживяването, за медиите от София ще бъде осигурен безплатен транспорт до Стара Загора и обратно на 09.10.2015.

„Beerфестът“ в Столицата на бирата ще бъде официално открит този петък, 02.10.2015 г., от 18:00 часа лично от г-н Йордан Николов, изпълняващ длъжността кмет на Община Стара Загора.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за „Beerфестът“ бихте могли да откриете на страницата във Фейсбук:  https://www.facebook.com/thebeerfest

Beerфестът – гр. Стара Загора, 2-11 октомври, парк „5-и октомври“ (Градската градина)

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Компании

Бизнес консултантите продължават да са сред най-търсените кадри

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) създадоха магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“, провокирани от факта, че в България има редица университети, които подготвят програмисти, но  няма нито една специалност, насочена към процеса на внедряване на системи за управление на бизнеса. Сфера, в която специалистите трябва да разбират както от софтуерни технологии, така и от счетоводство и финанси, управление на бизнес процеси и много други области.

Магистърската програма е първата по рода си в България, която подготвя изключително търсените и ценени консултанти по бизнес софтуер. С нея студентите се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб. Програмата е с икономическа насоченост, но се фокусира върху това как информационните технологии помагат за укрепването на модерни предприятия, които се стремят да постигнат своите стратегически приоритети чрез използването на нови технологии.

Освен задължителните теоретични знания и практически умения, свързани с управлението на сложни системи за управление на бизнеса, студентите получават и задължителните за всеки добър бизнес консултант съвети, свързани с бизнес комуникациите. Курсът се води от  доц. д-р Даниела Илиева-Колева – професионален консултант по бизнес етикет и международен протокол. Нейният профил включва богат опит в бизнес комуникацията, интеркултурна комуникация и презентационни умения. По време на курса студентите научават не само успешни техники за комуникация и въздействие, а и безценните знания и умения, свързани с по-добро разбиране на човешката природа, на начина, по който функционира мозъкът и причинно-следствената връзка между анатомични и когнитивни процеси.

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ залага силно идеята на западния модел на преподаване, като от студентите се изискват решаването на реални бизнес казуси и участие в ролеви игри. Програмата включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата), бизнес комуникациите и други. По време на обучението си студентите получават възможност за изява на своите умения, а тези от тях, които се представят най-добре получават предложение за реализация в компаниите, партньори на магистратурата.

Продължете понататък

Кино

“Принцесата на покера ” идва предпремиерно в кината този петък

MIKA

публикувано

на

от

От този петък препремиерно в кината зрителите ще могат да гледат Принцесата на покера – режисьорският дебют на известния сценарист и драматург Арън Соркин (Доблестни мъже, Социалната мрежа, Стив Джобс), който получи номинация за „Оскар“ 2018 за най-добър адаптиран сценарий. Принцесата на покера разказва историята на една от най-интригуващите жени на XXI в. в Америка – Моли Блум, в чиято роля влиза великолепната Джесика Частейн (Марсианецът, Пурпурният връх, Враг номер едно, Интерстелар).

Принцесата на покера идва в кината на 23 февруари. Най-нетърпеливите ще имат възможност да гледат филма предпремиерно от 16 февруари.

Продължете понататък

Горещо