Открийте ни и в

Компании

Близо 1 000 ученици посетиха Научната лаборатория на Байер

MIKA

публикувано

на

Близо 1 000 български ученици на възраст от 9 до 12 години посетиха Научната лаборатория на Байер за деца през месец октомври. Те имаха възможността да се запознаят с интересни експерименти и да видят забавната страна на химията и биологията. Демонстрациите бяха проведени от младежи, олимпийски състезатели по природни науки, студенти от Аграрния университет – Пловдив и доброволци от Байер България.

За първи път инициативата излезе извън пределите на София и се проведе и в други два български града – Пловдив и Варна.

В рамките на инициативата бяха представени пет забавни експеримента. Децата научиха най-лесния начин за надуване на балони – с оцет и сода бикарбонат, а приготвянето на „слонска паста за зъби“ предизвика голям интерес. Последният експеримент, в който учениците участваха активно, демонстрира как работи човешкият стомах, пресъздавайки храносмилателния процес.

“Елегантно, цветно, забавно, поднесено с много финес и усмивки! Благодарим на екипа за вълнуващото преживяване!”, сподели Даниела Ковачева, преподавател от СУ „Пейо Крачолов Яворов „, гр. Пловдив.

„Ние осъществяваме нашата мисия „Байер: Наука за по-добър живот“ не само като правим иновации чрез непрекъсната научноизследователска дейност в областта на науките за живота, но и като даваме възможност на млади хора да се докоснат до науката по забавен и занимателен начин.“, сподели Габор Равицки, Управляващ директор, Байер България ЕООД.

Проектът беше осъществен с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Регионалното управление на образованието в София-град, РУО – Пловдив, РУО – Варна и с приятелската подкрепа на Аграрния университет – Пловдив и Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо