Открийте ни и в

Tехнологии

Българин, световно име в автомобилния дизайн, ще изнесе лекция в София

MIKA

публикувано

на

снимка:  ПР

В средата на ноември от Париж пристига българинът Емануил Клисаров – световно име в дизайна на автомобили. Той ще изнесе лекция в рамките на третото издание на поредицата на ГЕНЕРАТОР – DESIGN IS. Клисаров ще разкаже историята на успеха си и как започва да се занимава с автомобилен дизайн; какво го мотивира и вдъхновява, и ще разкрие детайли за създаването на своите модели. С темата за автомобилния дизайн екипът на Центърa за дизайн и иновации разкрива още един аспект на дизайна и неговото приложение за по-качествен живот, като в предишните две издания на поредицата темите бяха продуктовият дизайн и идентичността на градовете и културните пространства. Клисаров ще е тук по покана на Renault. Срещата с българската публика е на 16 ноември от 19:00 часа в ГЕНЕРАТОР на бул. „Черни връх“ 47, София.

снимка:  ПР

Емануил Клисаров е вече десет години част от екипа на френския автомобилен производител Groupe Renault, като в момента заема позицията старши дизайнер. Той играе основна роля в създаването на някои от най-важните и модели на Renault и Dacia – Scenic и новият Duster, както и някои от последните концептуални модели на Renault. Клисаров казва, че за да успееш в тази изключително конкурентна професия, трябва винаги да правиш всичко със страст, а неговата страст винаги са били автомобилите.

Гостуването на Емануил Клисаров в София е част от DESIGN IS/ДИЗАЙНЪТ Е – серия от публични срещи с уважавани международни имена – новатори в дизайна. Чрез лекции, изложби и работилници публиката има възможността да се запознае с важни етапи от развитието на дизайна, неговите забележителни революционери, съвременни приложения, смели и предизвикващи въображението експерименти, етични и устойчиви тенденции, предстоящи нововъведения и други.

снимка:  ПР

Целта на ГЕНЕРАТОР като пространство и екип е да показва силата на дизайна да променя живота ни към по-добро. В предишните две издания гости бяха британският дизайнер Даниел Чарни и едно от водещите световни дизайн студиа – холандското thonik. В края на ноември пък предстои гостуването на студиото за продуктов и интериорен дизайн BIG GAME, които са работили за брандове като Alessi, Habitat, HAY, Hermes, MUJI, Wallpaper, Nespresso и др.

Лекцията в ГЕНЕРАТОР на 16 ноември от 19.00 часа и е с вход 10 лв. Лекцията е на български език, без симултанен превод на английски.

ГЕНЕРАТОР се намира в Бизнес център Витоша, Черни връх 47, София.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt обяви пускането на SkinCareAI – мобилно приложение, откриващо ранни признаци на меланом

Tехнологиипреди 2 седмици

Нови удобства за клиентите на VIVACOM в обновения online магазин

Tехнологиипреди 2 седмици

ГАЛИНКА ЧАВДАРОВА, психолог и логопед в Люлин, в безплатно видео обучение за АУТИЗМА

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis и Advantech подписват глобално споразумение за дистрибуция за по-високо ниво на IoT киберзащита

Tехнологиипреди 2 седмици

Логопед в Люлин за деца, а кабинетът е само за игри!

Lifestyleпреди 2 седмици

ИКЕА обзаведе първото споделено пространство за учене в Студентски град

Lifestyleпреди 2 седмици

НАД 20 НОВИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ПАЗАРА

Lifestyleпреди 2 седмици

Естетична клиника NeoEffect отвори врати в София

Tехнологиипреди 2 седмици

Филмово производство в облака – Microsoft и The Walt Disney Studios ще разработват съвместно иновации

Lifestyleпреди 2 седмици

Huawei представя новата си кампания „Истински истории“, в които технологичният прогрес работи, за да направи света по-добро място за живеене

Горещо