Открийте ни и в

Lifestyle

Българите са най-активни в използването на социални мрежи в Европа

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Българите са на първо място в Европа по използване на технологиите за достъп до социалните мрежи (92%), което е и една от основните причини за употребата на мобилни телефони, PC/лаптоп и таблети наред с достъпа доимейл (95%) и търсене на информация чрез търсачки (92%). Данните са резултат от годишното изследване на Samsung Techonomic Index, което предлага цялостен поглед върху поведението и нагласите на 18,000 европейски потребители към технологиите.

Бързият интернет и широкото разпространение на мобилните телефони, са сред основните причини за популяризацията на социалните мрежи у нас. Българите не само са най-активни в Европа в използването на социалните мрежи, но са и на първо място по използване на тези устройства за правене/публикуване на снимки – 74% и заснемане/публикуване на видео – 47%, следвани от гърците респективно 66% и 45%. Очаквано за България общият процент е най-висок при потребителите на възраст 16-24 години и почти равен при мъже (75%) и жени (78%).

  • 95% от българите използват своите мобилни телефони, PC/лаптоп и таблети за достъп до имейл, което е и най-популярната причина за европейците – 94%.
  • 92% от българите използват технологичните си устройства за достъп до социални мрежи, срещу 75% средно за Европа
  • 74% от българите, участвали в изследването използват технологичните си устройства за правене, разглеждане или публикуване на снимки, като средно за Европа това е любимо занимание за 51% от анкетираните.
  • 47% от българите използват технологичните си устройства за заснемане или публикуване на видео, срещу 25% от европейците.

Половината от българите извършват разплащания през своите устройства

За разлика от българите обаче, при европейците четвъртата основна причина (75%) за използване на мобилни телефони, PC/лаптопи и таблети е за достъп до банкова сметка като 68% от тях използват тези устройства, за да извършват разплащания. При българите 63% от респондентите използват съответните устройства за достъп до банковата си сметка и 50% правят разплащания. И българите и европейците обаче, за тези дейности най-често използват своя PC/лаптоп.

  • Потребителите, които използват съответните устройства повече от 1 час на ден ги използват за достъп до своята банкова сметка чрез РС/лаптоп – 63%, таблет – 25% и телефон 37%. За Европа резултатите са съответно – чрез РС/лаптоп – 73%, таблет – 38% и телефон 47%.
  • Потребителите, които използват съответните устройства повече от 1 час на ден ги използват за разплащания чрез РС/лаптоп – 50%, таблет – 21% и телефон 26%. За Европа резултатите са съответно – чрез РС/лаптоп – 67%, таблет – 31% и телефон 32%.

Извършваме разговори през интернет много повече от европейците

Разбира се една от основните дейности при използването на технологичните устройства е комуникацията и 77% от българите използват своите мобилни телефони, PC/лаптопи и таблети за изпращане или получаване на текстови съобщения. Също толкова са и българите, които използват устройствата си за извършване на интернет или видео обаждания, като отново изпреварваме значително европейците, при които този процент е едва 42%, за сметка на 81%, които използват устройствата си за изпращане или получаване на текстови съобщения.

„С широкото разпространение на технологиите все повече се увеличават и дейностите, за които ги използваме в своето ежедневие. Социалните мрежи постепенно се превръщат в основен канал за комуникация, споделяне, изразяване на мнение, а влиянието им върху живота ни непрекъснато расте“, коментира Христофор Петков, Samsung Electronics Bulgaria.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 4 седмици

Дани Спартак готви в любимата кухня на звездите в Хасиенда Резидънс

Музикапреди 3 седмици

“ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР” на 15 април в зала 1 на НДК

Lifestyleпреди 3 седмици

Дария Симеонова се разкрасява с любимата терапия на Джей Ло

Gamingпреди 3 седмици

HONOR представи революционна технология за мобилен гейминг Gaming+ на MWC 2019

Lifestyleпреди 3 седмици

Деси Бакърджиева дарява две ин витро процедури за Цветница

EDMпреди 3 седмици

Deborah De Luca и Matador гостуват на YALTA CLUB

Културапреди 3 седмици

Интернет сензацията „Човекът с котките“ на Кристен Рупениън излезе на български

Lifestyleпреди 2 седмици

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Музикапреди 2 седмици

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Обществопреди 2 седмици

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Горещо