Открийте ни и в

Медицина

Българки лекуват безплодие в световно призната болница в Турция

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

През последните години все повече българки се доверяват на здравната група MEMORIAL‘ и на нейния Център за репродуктивна медицина – „МЕМОРИАЛ-Шишли” (Истанбул), където над 15 години използват най-прогресивните технологии в тази област.

Голямата успеваемост при лечението на безплодие и достъпните цени са сред причините българките да избират турската болница.  Тя  притежава международен сертификат за качество JCI и не случайно стана носител на престижната световна награда  „Най-добър център за лечение на стерилитет”, връчена през  2015 г. в Лондон.

В България повече от 270 000 двойки имат проблеми с репродуктивното здраве. Центърът за репродукция към здравната група има три филиала: в Анталия, Анкара и Истанбул. Всички те са оборудвани с най-съвременната техника за провеждане на най-модерните диагностични манипулации и процедури в областта на изкуственото оплождане.
Освен това от 2013 година ръководителят на Центъра за репродуктивна медицина към „МЕМОРИАЛ-Шишли” (Истанбул), професор Семра Кахраман, е председател на Международната асоциация за предимплантационна генетична диагностика.

 „Нашите възможности ни позволяват да извършваме ендоскопско лечение на безплодието, диагностика и лечение на ендокринни гинекологични заболявания, дълбоко замразяване на ембриони и бластоцист“, казва д-р Семра Кахраман.

Също така специалистите в здравната група използват пункция с помощта на лазер, могат да извършат минимално инвазивна (лапароскопска) операция на тестисите за производство на сперматозоиди, да направят целенасочени генетични изследвания на ембрионите, преди те да бъдат имплантирани в матката (PGD) и много други.

Особена гордост за медицинското сдружение „МЕМОРИАЛ” представляват успешните операции за изкуствено оплождане ин витро. Най-често тази техника се използва при патология на фалопиевите тръби, ендометриоза, ендокринни нарушения, недостатъчно количество или намалена подвижност на сперматозоидите, наличие на антитела към спермата и стерилитет по неизвестни причини. В Центъра по ин витро лечението на стерилитет се предшества от предимплантационна диагностика.

Ежегодно в болницата на процедурата ин витро се подлагат около 3000 двойки и вероятността за забременяване при млади двойки е много добра – 65%.  Ако прогнозата е лоша, т.е. ако жената е над 40-годишна или вече е имала повече от три неуспешни ин витро цикъла, то бременността обикновено настъпва в 15-20% от случаите. Тези показатели са много по-високи от средните световни стойности.

„Мемориал” е водеща здравна група от световен мащаб, която приема пациенти от 92 страни. Разполага с общо 11 болници и 4 медицински центъра в Истанбул, Анталия, Диарбекир, Кайсери и Анкара. Тя се наложи и като световен лидер в иновациите – „Мемориал” въведе световните стандарти за качествено здравеопазване в Турция и е 21-вата болница в света и първата в Турция, която получи Акредитация за качество JCI (Joint Commission International) и е член на Американската асоциация на болниците (АНА). Като водеща болница в световен мащаб приема 35 232 пациенти от 92 страни.     Световноизвестните Центрове за трансплантация на органи извършват годишно 234 трансплантации на черен дроб, 352 бъбречни трансплантации и 156 трансплантации на костен мозък. Сърдечно-съдовата хирургия извършва годишно 1900 сърдечни операции, 7000 ангиопластики (TAVI, Mitra Clip, Lead Extraction), а Центровете за ин витро осъществяват годишно 7000 процедури.

Първата детска чернодробна трансплантация при наличие на кръвна несъвместимост, извършена в Турция, е осъществена в „Мемориал”. Ръководителят на Центъра за ин витро – проф. д-р Семра Кахраман, за първи път в Турция осъществи забременяване чрез микроинжекционен метод, с което влезе в историята на турската медицина.

Производството на клетки на сърдечния мускул от ембрионални стволови клетки се извършва за първи път през 2004 г. в болница „Мемориал” в Шишли. Тя е първата болница в Турция, прилагаща методите на капсулната ендоскопия и ендостента, изискващи съвременни технологии и ноу-хау.

Здравната група е международно известна с катедрите си по ин витро, генетика, сърдечно-съдова хирургия и трансплантация на органи; референтен център в области като хирургични науки, сърдечно здраве, здраве на жената, детско здраве и роботизирана хирургия. За повече информация: http://www.memorial.com.tr/bg/

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама
Lifestyleпреди 16 часа

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА НОВИЯ CHIVAS XV

Музикапреди 16 часа

Идва Night Shadow – български прог рок на световно ниво! Даниел Елисеев представя първия си авторски албум с промоция в Sofia Live Club на 8 ноември

Музикапреди 16 часа

Mind Trips с вокалист Алекс Раева представят с концерт новия албум “My”

Телевизияпреди 16 часа

“Фрактура” ще направи премиера на новите клипове на Trivium, Byzantine, Behemoth и Disturbed.

Музикапреди 17 часа

Нов роял „Бьозендорфер“ пристига в зала „България“ специално за концерта на 20 октомври

Спортпреди 17 часа

38 двойки взеха участие в първия ОББ тенис турнир

Музикапреди 19 часа

Лили Иванова представя три нови песни на концертите си в НДК

Културапреди 19 часа

Бестселърът „Малки пожари навсякъде“ от Селест Инг вече и на български

Класическапреди 19 часа

На 19/10 излиза новият албум на 2CELLOS – ,„Let There Be Cello“

Музикапреди 19 часа

Три концерта в „Октомврийските джаз вечери“ на КНИГАТА

Интервюпреди 4 седмици

Васил Петров: „Аполония е дълга традиция, но винаги те предизвиква да направиш нещо ново“

Gamingпреди 4 седмици

София ще има своя Нощ на игрите

Lifestyleпреди 4 седмици

Следете в реално време: WIND2WIN – първото уиндсърф предизвикателство по Черноморие!

Културапреди 4 седмици

Третата книга от поредицата на хитовата „Прелъстена” е тук!

Кинопреди 4 седмици

46 филма и много любов на CineLibri 2018!

Кинопреди 4 седмици

В новия трейлър на „Мери Попинз се завръща“ зрителите ще станат свидетели на зрелищното „кацане“ на невероятната Мери

EDMпреди 3 седмици

Диското изпраща лятото в MEMENTO

Музикапреди 3 седмици

Djane Monique събра Стойчо Керев и Снежана Макавеева в музикалния проект „Самодива”

Lifestyleпреди 3 седмици

Хиляди подкрепиха националите в Lidl фен зони

Lifestyleпреди 3 седмици

Моделът Юлия Кулиш избира ризи за Дидо от Д2

Горещо