Открийте ни и в

Lifestyle

Българско дружество за защита на птиците обявява конкурс за нова визуална идентичност

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Победителят в конкурса ще бъде избран от седемчленно жури и общото събрание на БДЗП и ще спечели парична награда от 3000 лв и реализация на проекта.

Българско дружество за защита на птиците обявява конкурс за нова визуална идентичност на организацията с краткото й наименование “Птиците”. Конкурсът идва като логичнa стъпка в развитието на една от най-големите природозащитни организации у нас, която работи за опазването на птиците в съвременната околна среда от 28 години с все по-голяма разпознаваемост, засилено присъствие в публичното пространство, и постоянно нарастваща численост на членове и поддръжници.

Целта на промяната на логото и изработката на нова визуална идентичност е да подобри комуникацията с аудиторията и посланията на БДЗП да достигат до по-широк кръг от хора. Мисията на организацията е все повече хора да разбират защо опазването на птиците и техните места не е лукс, а индикатор за състоянието на средата, в която живеем. Новото лого на БДЗП трябва да импонира на функцията на организацията и да съдържа символа й – стилизиран образ на египетски лешояд, както и краткото наименование на организацията „Птиците“.

В конкурса имат право да участват български и чуждестранни дизайнери или колективи, като няма задължителни изисквания за професионална квалификация, образование или професионален опит. Всеки участник може да изпрати не повече от 3 предложения. Логото трябва да съдържа изображение на египетски лешояд или друга граблива птица; или да е свързано с идеята за защита на птиците. То трябва да се отличава с графична яснота и съвременна визия и същевременно да бъде лесно разпознаваемо и привлекателено, да носи духа на организацията – открит, позитивен, активен, отговорен, приятелски. Дизайнът на логото трябва да е авторски, оригинален, нов, да не копира или напомня на съществуващи лога.

Победителят в конкурса ще получи финансова награда в размер на 3000 (три хиляди) лева при сключване на договор за преотстъпване на авторските права. В хода на конкурса ще бъдат обявени от 3 до 5 финалисти чрез гласуване от страна на жури в състав:

– Нада Тошева – изпълнителен директор на БДЗП;

– Емилия Янкова – директор комуникации на БДЗП;

– Емил Тодоров – председател на УС на БДЗП;

– Веселин Вълев – член на УС на БДЗП;

– Илиан Илиев – криейтив директор на рекламна агенция Ogilvy Sofia;

– Филип Бояджиев – преподавател в Национална художествена академия;

– доц. д-р Илия Груев – преподавател в Национална художествена академия, специалност „Графичен дизайн“.

Критериите за оценка на предложенията са тематична насоченост, стилистична издържаност, оригиналност и съвременно излъчване. Авторите на избраните предложения ще имат възможност да презентират и обяснят проектната си идея по време на събеседване с журито. Финалното решение за нова визуална идентичност на БДЗП ще бъде взето на Общо събрание на БДЗП през есента на 2016 г. С дизайнера на избраното предложение БДЗП ще сключи договор за поръчка за изработка на цялостна графична идентичност, срещу което победителят ще получи наградата, предвидена в настоящите правила.

Повече информация и правила за конкурса можете да намерите на:

www.bspb.org

www.facebook.com/BSPBirds

Запитвания и предложенията се изпращат на електронен адрес: logo@bspb.org

Краен срок за предаване на предложенията: 15.08.2016 г.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 4 седмици

Anew Platinum Instant Eye – Революционна грижа за кожата с мигновен лифтинг ефект и трайност през целия ден

Театър и постановкипреди 4 седмици

Програмата от представления на театрална група МЕТЕОР за месец НОЕМВРИ 2018

Lifestyleпреди 4 седмици

Cannes Lions отново в България с програмата SEE IT BE IT

EDMпреди 4 седмици

Десет години Хелоуин с Yalta Club и специалното участние на Cadenza Vagabundos

Tехнологиипреди 4 седмици

Phoenix Point ще бъде представена за първи път пред българска публика

Обществопреди 4 седмици

Задава се първата Софийска нощ на игрите

Класическапреди 4 седмици

Strauss Capelle Vienna идват в състав от 35 човека

Дръм и Баспреди 4 седмици

Този петък: 14-то издание на магията “Drum and Jazz”

Събитияпреди 4 седмици

„Лебедово езеро“ върху лед с още едно представление в Зала 1 на НДК!

Музикапреди 4 седмици

Националното турне на Орлин Павлов премина при голям успех

Абонирайте се за нашия бюлетин

Горещо