Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Lifestyle

Българско дружество за защита на птиците обявява конкурс за нова визуална идентичност

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Победителят в конкурса ще бъде избран от седемчленно жури и общото събрание на БДЗП и ще спечели парична награда от 3000 лв и реализация на проекта.

Българско дружество за защита на птиците обявява конкурс за нова визуална идентичност на организацията с краткото й наименование “Птиците”. Конкурсът идва като логичнa стъпка в развитието на една от най-големите природозащитни организации у нас, която работи за опазването на птиците в съвременната околна среда от 28 години с все по-голяма разпознаваемост, засилено присъствие в публичното пространство, и постоянно нарастваща численост на членове и поддръжници.

Целта на промяната на логото и изработката на нова визуална идентичност е да подобри комуникацията с аудиторията и посланията на БДЗП да достигат до по-широк кръг от хора. Мисията на организацията е все повече хора да разбират защо опазването на птиците и техните места не е лукс, а индикатор за състоянието на средата, в която живеем. Новото лого на БДЗП трябва да импонира на функцията на организацията и да съдържа символа й – стилизиран образ на египетски лешояд, както и краткото наименование на организацията „Птиците“.

В конкурса имат право да участват български и чуждестранни дизайнери или колективи, като няма задължителни изисквания за професионална квалификация, образование или професионален опит. Всеки участник може да изпрати не повече от 3 предложения. Логото трябва да съдържа изображение на египетски лешояд или друга граблива птица; или да е свързано с идеята за защита на птиците. То трябва да се отличава с графична яснота и съвременна визия и същевременно да бъде лесно разпознаваемо и привлекателено, да носи духа на организацията – открит, позитивен, активен, отговорен, приятелски. Дизайнът на логото трябва да е авторски, оригинален, нов, да не копира или напомня на съществуващи лога.

Победителят в конкурса ще получи финансова награда в размер на 3000 (три хиляди) лева при сключване на договор за преотстъпване на авторските права. В хода на конкурса ще бъдат обявени от 3 до 5 финалисти чрез гласуване от страна на жури в състав:

– Нада Тошева – изпълнителен директор на БДЗП;

– Емилия Янкова – директор комуникации на БДЗП;

– Емил Тодоров – председател на УС на БДЗП;

– Веселин Вълев – член на УС на БДЗП;

– Илиан Илиев – криейтив директор на рекламна агенция Ogilvy Sofia;

– Филип Бояджиев – преподавател в Национална художествена академия;

– доц. д-р Илия Груев – преподавател в Национална художествена академия, специалност „Графичен дизайн“.

Критериите за оценка на предложенията са тематична насоченост, стилистична издържаност, оригиналност и съвременно излъчване. Авторите на избраните предложения ще имат възможност да презентират и обяснят проектната си идея по време на събеседване с журито. Финалното решение за нова визуална идентичност на БДЗП ще бъде взето на Общо събрание на БДЗП през есента на 2016 г. С дизайнера на избраното предложение БДЗП ще сключи договор за поръчка за изработка на цялостна графична идентичност, срещу което победителят ще получи наградата, предвидена в настоящите правила.

Повече информация и правила за конкурса можете да намерите на:

www.bspb.org

www.facebook.com/BSPBirds

Запитвания и предложенията се изпращат на електронен адрес: logo@bspb.org

Краен срок за предаване на предложенията: 15.08.2016 г.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Lavazza и Кока-Кола ХБК България представиха своя обучителен център

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Световноизвестната семейна компания за кафе Lavazza и Кока-Кола ХБК България представиха своя обучителен център в страната. С консумирането на кафе от над 95% от пълнолетните българи единственият по рода си тренировъчен център е съвместен проект на двете компании и ще осигурява обучение за българските кафе специалисти. Мястото предлага и възможност за експериментиране с нови рецепти за кафе и храна. Откриването на новото звено е част от ангажимента на семейната компания да разпространява италианската кафе култура в България.

“България е изключително важен пазар за Lavazza. Увеличавайки мрежата от учебни центрове по света, нашата цел е да представим първокласната италианска кафе култура на Lavazza на любителите на кафе в България”, сподели Паола Аутиеро, ръководител маркетинг в Източна Европа.

„Изключително щастливи сме, че Lavazza се присъединява към семейството на Кока-Кола ХБК България. Това партньорство ни позволява да продължим нашата стратегия да задоволяваме нуждите на нашите потребители 24 часа, 7 дни в седмицата чрез портфолио от водещи брандове, обхващайки всички поводи за консумация. Обучителният център ни дава уникална възможност да обучаваме баристии и бармани в изкуството на приготвяне на кафе и коктейли“, допълни Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България.

Новият център на Lavazza ще провежда обучения за приготвяне на кафе, за да се запазят отличните качества на продукта както в момента на подготовка, така и по време на консумация. Академията ще предлага и обучения за начина на сервиране на кафе и семинари за баристи, бармани и специалисти от хранителната индустрия, както и различни курсове за отглеждане, обработка и дегустация на кафе.

Разположен в сградата на Кока-Кола ХБК България, обучителният център на Lavazza с площ от 180 м2 е обзаведен по италиански дизайн и е напълно оборудван с професионални кафе машини, които присъстват във всички останали обучителни центрове на компанията по света. Всяка година 2000 баристи и бармани ще се обучаватда приготвят кафе и специални коктейли.

Кафе училището на Lavazza предлага и уникално обучение и по-нататъшна квалификация на обучители, които са в непрекъснат контакт с Международния учебен център в централата на Lavazza в Торино, награден от SCA Specialty Coffee Association като първокласен тренировъчен център. Днес по света има повече от 50 филиала, което го превръща в най-големия център за обучение не само в Италия, но и в международен план. В него експертите работят непрекъснато със страст и творчество върху иновационните технологиии перфектната наслада от кафето.

Продължете понататък

Lifestyle

„Реактивните момичета“ на Cartoon Network вдъхновиха британската модна дизайнерка Кейти Иъри

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

На Лондонската седмица на модата беше представена уникална колекция, вдъхновена от “Реактивните момичета” на Cartoon Network. Британската модна дизайнерка Кейти Иъри показа първата си изцяло женска колекция с реактивни принтове.

На него присъстваха британската певица Фльор Ийст, актьорът от „Живите мъртви“ Стивън Ог, скейтбордиската Луси Адамс.

Колекцията празнува разнообразието и разбива стереотипите за социалните роли на половете. Тя е комбинация от уникални принтове с луксозни материали – символ на смелост и грация.

“Надявам се дрехите ми наистина да вдъхновят ново поколение млади жени да се чувстват силни“, сподели Кейти Иъри.

Колекцията се състои от 15 части и съвпада с 20-годишния юбилей на “Реактивните момичета”.

снимка: ПР

Продължете понататък

Горещо