Открийте ни и в

Lifestyle

Великденски яйца за добра кауза

MIKA

публикувано

на

Традиционната великденска изложба на City Center Sofia бе открита вчера. Оригинално украсени еднометрови яйца са разположени във фоайето на търговския център и радват посетителите. А те се спират, за да се снимат с тях. Някои дори ги публикуват в профилите си в социалните мрежи, за да поздравят приятели и роднини.

IMG_1074

„Това не са просто яйца, а истински произведения на изкуството! – казва Ирина Кънева, маркетинг мениджър на City Center Sofia. – За нас, това е духът на Великден – време за ново начало, ново вдъхновение. И най-важното – вяра в добротата.“

Тази година еднометровите великденски яйца са дело на студентите от  Национална Художествена Академия специалност „Текстил – изкуство и дизайн“ с преподаватели д-р Вержиния Маркарова, д-р Наталия Дарманчева и Дима Каприева. Младите автори са вложили време, душа и сърце и са създали произведения, вдъхновени от Фаберже, белгийският художник Рене Магрит и дори композиторът Чайковски. Яйцата носят оптимистични имена като „ВеселоТО яйце“, „Равноденствие“ и Because We Are Happy. В изработката на яйцата са използвани различни техники и материали, но общото между всички тях е, че представят надеждите на своите автори за по-добър свят, красота и радост.

„Организираме тази изложба, за да дадем възможност на младите и талантливи хора в България да покажат на какво са способни, а заедно с това подкрепяме и една добра кауза. Тази година отново ще организираме търг, на който ще продадем благотворително яйцата, за да купим инсулинови помпи за децата болни от диабет, казва г-жа Кънева и допълва: Решихме търгът да е виртуален и да се проведе на сайта ни, вместо да планираме лъскави събития. Така ще можем да дарим повече средства, за да подпомогнем Националното сдружение за инсулинови помпи. В благотворителната инициатива сме поканили да се включат няколко корпорации и се надяваме да ни подкрепят и други компании и частни лица. На практика ще може да се включи всеки, който пожелае.“

Онлайн търгът на City Center Sofia ще се проведе на уебстраница на търговския център  http://www.ccs-mall.com/. Стартът е на 5 април, а всеки който желае ще може да наддава за любимото си яйце до края на месеца.

Повече за Националното сдружение за инсулинови помпи може да намерите на страницата им във Facebook/ Сдружение за инсулинови помпи.

 

Снимки – Хайлайф

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо