Открийте ни и в

Кино

Влад Цепеш: чудовище или грижовен баща и управник?

MIKA

публикувано

на

Епичната мегапродукция ДРАКУЛА: НЕРАКАЗАН проследява историята на живелия през XV век влашки владетел Влад III и раждането на легендата за Дракула. Макар сюжетът да се основава на исторически събития, въпросите, които филмът поставя са актуални и днес – колко далеч е човек от публичния си образ, как се съвместява личен и обществен дълг, каква е цената на избора и на властта.

Влад Цепеш е сред най-противоречивите личности в историята. Някои от легендите за него го определят като позитивна фигура, добър владетел и блестящ пълководец. Неговите способности да обединява хората около себе си и да защитава народа си бързо предизвиквали дълбокото уважение на враговете му. Другата част от преданията за трансилванския владетел го определят като едно от най-големите чудовища в историята. Той набучва на кол жителите на цяло село за назидание на всички, които не се покоряват на волята му.

Защо Влад Цепеш (в ролята Люк Евънс) е толкова противоречива личност и защо решава да се превърне в чудовище, разказва най-новият филм ДРАКУЛА: НЕРАЗКАЗАН. По време на неговото управление Османската империя е на път да завладее Европа и единствено владелят на Влашко е способен да ги спре. Как се справя, зрителите ще разберат от 10 октомври в кината и IMAX.

Най-запалените киномани ще могат да се срещнат с Дракула още в нощта на 9-ти срещу 10-октомври, когато е насрочена среднощна премиера на зрелищната продукция във всички кина Cinema City, включително Cinema City IMAX. Билетите за нея вече са в продажба. Стартира предварителна продажба и за редовните прожекции в премиерната седмица в киноверигите Cinema City и Арена.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо