Открийте ни и в

Кино

Влад Цепеш: чудовище или грижовен баща и управник?

MIKA

публикувано

на

Епичната мегапродукция ДРАКУЛА: НЕРАКАЗАН проследява историята на живелия през XV век влашки владетел Влад III и раждането на легендата за Дракула. Макар сюжетът да се основава на исторически събития, въпросите, които филмът поставя са актуални и днес – колко далеч е човек от публичния си образ, как се съвместява личен и обществен дълг, каква е цената на избора и на властта.

Влад Цепеш е сред най-противоречивите личности в историята. Някои от легендите за него го определят като позитивна фигура, добър владетел и блестящ пълководец. Неговите способности да обединява хората около себе си и да защитава народа си бързо предизвиквали дълбокото уважение на враговете му. Другата част от преданията за трансилванския владетел го определят като едно от най-големите чудовища в историята. Той набучва на кол жителите на цяло село за назидание на всички, които не се покоряват на волята му.

Защо Влад Цепеш (в ролята Люк Евънс) е толкова противоречива личност и защо решава да се превърне в чудовище, разказва най-новият филм ДРАКУЛА: НЕРАЗКАЗАН. По време на неговото управление Османската империя е на път да завладее Европа и единствено владелят на Влашко е способен да ги спре. Как се справя, зрителите ще разберат от 10 октомври в кината и IMAX.

Най-запалените киномани ще могат да се срещнат с Дракула още в нощта на 9-ти срещу 10-октомври, когато е насрочена среднощна премиера на зрелищната продукция във всички кина Cinema City, включително Cinema City IMAX. Билетите за нея вече са в продажба. Стартира предварителна продажба и за редовните прожекции в премиерната седмица в киноверигите Cinema City и Арена.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Фестивалпреди 4 дни

Най-големите звезди на българския хип-хоп ще взривят сцената на HELL ENERGY Fest

Обществопреди 3 седмици

Рециклирането на 100% от алуминиевите кенове пести енергия, която може да захрани 4 милиона домакинства за цяла година

Поппреди 3 седмици

Ясен Григоров е режисьор на видеото към новия сингъл на Алек Кирев

Tехнологиипреди 2 месеца

DataArt обяви пускането на SkinCareAI – мобилно приложение, откриващо ранни признаци на меланом

Tехнологиипреди 2 месеца

Нови удобства за клиентите на VIVACOM в обновения online магазин

Tехнологиипреди 2 месеца

ГАЛИНКА ЧАВДАРОВА, психолог и логопед в Люлин, в безплатно видео обучение за АУТИЗМА

Tехнологиипреди 2 месеца

Acronis и Advantech подписват глобално споразумение за дистрибуция за по-високо ниво на IoT киберзащита

Tехнологиипреди 2 месеца

Логопед в Люлин за деца, а кабинетът е само за игри!

Lifestyleпреди 2 месеца

ИКЕА обзаведе първото споделено пространство за учене в Студентски град

Lifestyleпреди 2 месеца

НАД 20 НОВИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ПАЗАРА

Горещо