Открийте ни и в

Кино

„Възвишение“ е наличен онлайн в цял свят в мрежата на Нетера ТВ

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Българите по цял свят вече имат възможност да закупят или да наемат напълно легално и в HD качество филма на режисьора Виктор Божинов „Възвишение“. От  23 май, българската платформа Нетера ТВ (www.neterra.tv) започна онлайн дистрибуцията за всеки желаещ да гледа историята, която проследява Арабаконашкия обир и последствията от него през погледа на двамата полу-революционери, полу-разбойници Гичо и Асенчо, които са натоварени със задачата да открият Левски и да му занесат писмо от Димитър Общи.

Най-гледаният български филм за последните 7 години е достъпен като допълнителна услуга на онлайн платформата, която дава възможност на зрителите за първи път да се насладят легално на качествено българско съвременно кино. Награденият за най-добър балкански филм на 22-ия Международен фестивал „София Филм Фест“ и участник на фестивалите във Виена и Москва, може да бъде купен или нает, независимо дали желаещите да го гледат са абонати на Нетера ТВ. При закупуване можете да гледате филма неограничен брой пъти, а ако решите да наемете заглавието, то ще имате 48 часа за да изгледате „Възвишение“ преди абонамента да изтече.

Филмът на Виктор Божинов се отличава с изключително качество, както на картината, така и на звука и може да бъде гледан на различни видове устройства, а за притежателите на домашно кино и с 5.1 съраунд звук.

„Възвишение“ е първият пълнометражен проект на режисьора Виктор Божинов и е базиран на едноименния роман на Милен Русков. Филмът разказва за двама „полу-революционери, полу-разбойници” Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев), които през 1872 г. взимат участие в Арабаконашкия обир на Димитър Общи (Филип Аврамов), след което търсят Левски, за да му предадат важно писмо. Двамата се озовават захвърлени в природата, на трагикомично приключение, изпълнено с интриги, подлост и предателства, което ги отвежда до възвишение, където истината не може да остане скрита. „При създаването на този филм за нас водещо е било качеството, както художествено, така и технически. От тази гледна точка е удоволствие да работим с Нетера ТВ и вярваме, че именно благодарение на тази платформа българите в страната и по света ще имат възможността да гледат нашия филм. Отново  и отново.“, споделя режисьорът Виктор Божинов.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама

Горещо