Открийте ни и в

Кино

Гери Турийска, Веси Бонева, Дичо, трио Хипнотик, Евгени Иванов и Мариана Векилска се включват благотворително в „Приказки за 65 рози“

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

На 21 ноември – Световния ден за борба с болестта на 65 рози, Асоциация „Муковисцидоза“ – България и Гери Турийска, създател на „Пощенска кутия за приказки“, организират благотворително събитие „Приказки за 65 рози“. Участие в него ще вземат Весела Бонева, Светлин Къслев, трио „Хипнотик“, Дичо, Евгени Иванов и Мариана Векилска.

Вечерта на 21 ноември, фасадата на Националния дворец на културата (НДК) ще бъде осветена в лилав цвят, а през деня пред него ще се раздават рози на минувачите.  Събраните средства от входа на събитието ще бъдат насочени към дарителската сметка на кампанията за изграждане на медицински център по муковисцидоза. Всеки гост сам ще определи стойността на входа, който реално ще бъде неговото дарение, в замяна на което ще получи и свидетелство за дарение.

Благотворителното събитие „Приказки за 65 рози“ ще се проведе на 21 ноември 2016г., от 18:30 ч., в Studio 5, НДК.

Кампанията за изграждане на медицински център по муковисцидоза стартира на 17 април 2016 г. със събитие под патронажа на Столична община, по време на което бяха представени песен и късометражен филм в подкрепа на пациентите с муковисцидоза.

Песента „Протегни ръка“ и видеоклипът към нея бяха реализирани с безвъзмездната подкрепа на Светлин Къслев, Весела Бонева, трио „Хипнотик“ и Минко Ламбов. Видеото е със специалното участие на прима балерината на Националната опера и балет – Марта Петкова. Участват и децата от вокална детска формация „Мики Маус“. В главната роля е петгодишната Рая – болна от муковисцидоза. Режисьор e Радостин Събев – Шошо.

В късометражния филм за живота с муковисцидоза участват деца и младежи, болни от муковисцидоза, техните родители, д-р Гергана Петрова – педиатър, специалист по муковисцидоза и председателят на асоциацията – г-н Антон Алексиев. Филмът е със специалното участие и безвъзмездна подкрепа на едни от най-обичаните български спортисти, артисти, певци, радио и телевизионни водещи: Тереза Маринова, Евгени Иванов, Белослава, Веси Бонева, Любо Киров, Гери Турийска, Дичо, Краси Радков, Орлин Павлов, Ненчо Балабанов, Драго Симеонов, Златка Димитрова.

Асоциация „Муковисцидоза“ е непартийно, доброволно, независимо сдружение на хора, страдащи от муковисцидоза и техните семейства, близки и съмишленици. Асоциацията е юридическо лице с нестопанска цел, което осъществява дейност в обществена полза.

Днес в световен мащаб пациентите се борят за генетично лечение и доживяват до преклонна възраст. Отчита се тенденция за непрекъснато покачване на преживяемостта в страни с изградени специализирани центрове по муковисцидоза, а в България позволяваме деца да приключат живота си преди да са го започнали! Днес у нас средната продължителност на живот на хората с муковисцидоза е 13 години.

Наша цел е да помогнем на своите деца и близки, болни от муковисцидоза, да получат адекватното лечение, отговарящо на световните стандарти, за да имат възможността да пораснат и да сбъднат мечтите си!

Асоциация „Муковисцидоза“ – България благодари за безвъзмездната подкрепа на своите партньори:

 Пощенска кутия за приказки

 • Studio 5
 • Национален дворец на културата
 • Актавис
 • Юнион Ивкони
 • БГ радио
 • Streamer.bg
 • “ELLE”
 • Skybrothers
 • Starlight Records
 • Run A Way
 • H&M
 • ARLET STARS

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Tехнологиипреди 2 дни

ADATA представя богато портфолио по време на Computex 2019

Културапреди 2 дни

„Писма от Париж“ – вдъхновяваща история за маските, с които крием сърцето си

Tехнологиипреди 2 дни

Всички домейни на кирилица само с разширение .ею от 1 юни

Lifestyleпреди 2 дни

Над 1300 деца се включиха в осмия конкурс на RENAULT България за детска рисунка „Пътят и аз“

Tехнологиипреди 3 дни

Средният приход от абонат, приходите и EBITDA на Теленор България продължават да растат през първото тримесечие на 2019 г.

Lifestyleпреди 3 дни

24 май – идеи за дълъг уикенд в България

EDMпреди 3 дни

YALTA CLUB открива градината със Sharam

Културапреди 4 дни

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя

Културапреди 4 дни

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя

Културапреди 4 дни

Култовата Хулия Наваро вече и в България с хитов исторически трилър – “Братството на светата плащаница”

Горещо