Открийте ни и в

Общество

Годишен благотворителен ръгби турнир

MIKA

публикувано

на

На 7 ноември, 2015г. в спортен комплекс ЦСКA в Борисовата градина на София ще се проведе 12-то издание на благотворителния ръгби турнир организиран от ръгби клуб МърфисМисфитс.

Организаторите за пореден път избират да подкрепят фондация „Сийдър”, като тази година набраните средства ще бъдат дарени за осигуряване на жизненоважна рехабилитация на деца и младежи с увреждания в Казанлък. Много от тях са били принудени да прекарват дните си на легло, без да имат възможност да се обръщат или изправят сами, без да раздвижват своите крайници или да напускат институцията. Поради тези условия състоянието им е влошено и в много от случаите крайниците и мускулите не са развити и децата изпитват физическа болка. Днес те живеят в къщички от семеен тип в Казанлък, където получават ежедневна индивидуална грижа, според личните им нужди. Целта на фондация „Сийдър” е да им бъде осигурена рехабилитация, която значително ще подобри благосъстоянието им. Благодарение на постоянната работа на специалистите досега, децата се чувстват по-добре и успяват да правят нови и непознати досега движения. За да продължи организацията да осигурява рехабилитацията за 10 деца са нужни 7200 лева за период от една година.

Всеки желаещ да помогне на каузата и да поиграе ръгби може да се включи към благотворителния ръгби турнир. В деня на събитието ще се сформират пет отбора, като всеки от тях ще играе с останалите и този с най-много точки ще бъде обявен за победител. В турнира могат да се включат както мъже, така и жени, а най-младите участници трябва да имат навършени 14 години. Всеки играч ще получи тениска, а входната такса за участие е 15 лева, като набрана сума ще бъде дарена в подкрепа на децата и младежите с увреждания.

На събитието ще се продават храна и напитки, а набраната от тях сума също ще подкрепи каузата. Организаторите приканват всеки, които иска да помогне и да прекара един чудесен съботен ден да се включи като доведе със себе си приятели, близки, деца, партньори, които също да се присъединят към веселбата и благотворителната кауза.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо