Открийте ни и в

Общество

Готварско шоу и уникални музиканти пренасят корейския дух в София

MIKA

публикувано

на

Посолството на Република Корея поднася следващата си изненада към българската публика и ви кани на поредното незабравимо шоу от културния афиш на азиатската страна.

Две от най-известните съвременни артистични формации в Корея ще изнесат общ концерт в София на 27 октомври 2015. Музикантите от BULSECHUL и артистите на NANTA ще дадат своя принос към утвърждаването на корейската вълна като културен феномен на българска сцена.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Bulsechul 1[/media-credit]

BULSECHUL е музикална формация от седем традиционни струнни и духови инструмента – kayageum, geomungo tegeum, hegeum, adzheng, piri, барабан с форма на пясъчен часовник – janggu, и китара. Музиката, която създават идва от най-древната религия на полуострова – шаманизма и от корейския фолклор. Чрез предизвикателни импровизации на традиционните ритми и мелодии, Bulsechul успешно развива своя собствен музикален стил с ново и съвременно звучене. В творчеството на групата елементите на традиция и модерност, което провокира ново естетическо преживяване. Освен музика, групата ще предложи и танц от корейското нематериално културно наследство, както и танц с маски.

Напомняме ви, че преди година друга подобна формация – Гонг Мьонг предизвика фурор с концерта си в София, така че в никакъв случай не пропускайте и спектакъла на Bulsechul.

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“452″]Nanta%20Show%20Bangkok[/media-credit]

А веднага след тях сцената ще превземат артистите на NANTA и ще демонстрират пред българска публика специфичния си невербален пърформанс, популярен по цял свят. Сцената ще превръща в кухня, артистите в готвачи, а кухненските прибори в музикални инструменти. Езиковата бариера пада, за да се насладите пълноценно на историите, които атрактивните готвачи ще разкажат.

Те екзалтират публиката с акробатични готварски умения, изненадваща брачна церемония с участието на публиката и предизвикателно приготвяне на корейски кнедли.

От дебюта си през 1997 г до днес Nanta продължава да бъде един от най-популярните шоу проекти в Корея, привличайки най-голям брой зрители в историята на корейския театър.

Nanta е и първото азиатско шоу аплодирано на Бродуей. Със своите представления 365 дни в годината, Нанта е посетена от 1 милион чуждестранни зрители в Корея, а по време на световното си  турне на сцените в 51 страни, в 289 населени места, привлича повече от 2 милиона души. Ролите също са разпределени атрактивно в това шоу – Де-хи Куон е главен котвач, Хи-джин Юн е горещия сос, Джун Ким е секси момче, а Сеюнг-хак Шин – племенник.

Очакваме ви във вторник, 27 октомври 2015 г. от 19 ч. в залата на „Рейнбоу Плаза“. Вход свободен до изчерпване на местата.

 

 

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо