Открийте ни и в

Lifestyle

Да свирим на Клавинова заедно в Serdika Center

MIKA

публикувано

на

Група млади музиканти се готвят да срещнат родители и деца с магията на класическата и модерна музика. Този уикенд, от 14 до 16 ноември, Serdika Center се превръща в своеобразно културно пространство за малки и големи, които ще могат в непринудена атмосфера, извън традиционните концертни зали, да послушат произведения за пиано в различни стилове, както и да се докоснат до най-новите модели дигитални пиана от серията КЛАВИНОВА.

В инициативата на Yamaha да запали интерес към изкуството и да го приближи до всеки от нас като го изнесе извън неговата обичайна територия се включат виртуозният пианист на група ТЕ Ясен Велчев, популярен както с част от големите поп хитове на последното десетилетие, така и с таланта си на импровизатор; Мария Каракушева – музикант, приел за своя мисия да направи връзката между класическата музика и младите хора, като представя традиционното изкуство по нетрадиционен начин в проектите си Classic In The House, Classic In The Jazz и Grace On Air; и младият изпълнител и пианист Пламен Денчев, изгрял като риалити звезда с бандата си Voice Of Boys, който към този момент е член на Funky Miracle и е музикален педагог в последния сезон на телевизионния формат X Factor.

Един от движещите мотиви на инициативата е съществуването на редица източниците, които говорят за благотворното влияние на музикалните занимания върху децата, върху скоростта на тяхното развитие и начинът, по който музиката отключва креативни заложби и дори комуникационни умения у подрастващите. При възрастните заниманията биха могли да бъдат форма на отърсване от ежедневния стрес, както и шанс за развиване на по-голяма концентрация и откриване на алтернативни решения на ежедневни проблеми, с които се сблъсквамe непрекъснато.

„В учебните програми на общообразователните училища във всички западноевропейски страни е включено едногодишно обучение за свирене на музикален инструмент. Ние искаме да предложим възможност на деца и ученици да се докоснат до това. Пианото е един от най-популярните музикални инструменти, затова нашата първа акция ще е с прекрасния инструмент, създаден от Yamaha за професионално музициране – КЛАВИНОВА. Посетителите на събитието ще чуят звездни (малки и големи) пианисти във всички стилове и ще имат възможност да участват в това, защото свиренето на музикален инструмент може да е неповторимо и споделено изживяване“, коментира Валерия Николова от Динакорд-България, официален вносител на Yamaha у нас.

Цел на акцията е и да предизвика съмнение в едни от най-закостенелите постулати, свързани с музикалното обучение. От една страна традиционното схващане гласи, че ако не сте засвирили на 5-годишна възраст, то вече нямате шанс. Младите таланти, които ще срещнете този уикенд, ще се опитат да ви убедят, че никога не е късно да опитате. Друго популярна заблуда е, че традиционният урок по пиано е строго и дори скучно занимание. Именно това схващане е отлично развенчано от инициативата за деца „Учим заедно пиано“, която успява по интерактивен, забавен и съобразен с възрастта на децата начин да ги мотивира и да превърне груповото обучение по пиано в приятен и очакван момент, а не задължение.

„ДА СВИРИМ НА КЛАВИНОВА ЗАЕДНО“ е първата от серия акции, която цели да срещне хората и музикалното изкуство в непринудена среда и да развенчае постулати, които нямат място в съвременното музикално обучение.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Подаръци за потребителите на Lidl и през лятото

MIKA

публикувано

на

от

Лидл България продължава да изненадва своите потребители и през август с любимата игра „33 ваучера х 3 000 лв. за пазаруване в Lidl“. След големия интерес и хилядите участници в предишните две издания на лятното предизвикателство 33х3000 и тази година веригата ще зарадва още 33 от своите клиенти с ваучери, всеки на стойност 3 000 лв. Късметлиите ще могат да използват своите Lidl средства многократно, за закупуване на любимите си продукти, до изчерпване на сумата.

Всички желаещи да изпробват късмета си и да се съревновават за една от наградите, трябва да пазаруват през август в магазините на веригата в страната за минимум 33 лв. и да регистрират своята бележка на www.lidl.bg/3000. Късметлиите ще бъдат избрани на случаен принцип след края на играта.

Лятната игра на веригата продължава от 1 до 31 август 2020 г. В рамките на този период всеки потребител на Lidl може да участва неограничен брой пъти, като всеки път трябва да регистрира различен касов бон. Всички участници следва да запазят своята касова бележка и да представят копие от нея при получаване на награда, в случай, че са един от 33-мата победители.

Печелившите участници ще бъдат изтеглени на 1 септември и обявени на страницата на Лидл България най-късно на следващия ден. Повече информация и пълните условия на играта може да откриете на www.lidl.bg/3000

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air Унгария е първата авиокомпания със сертификат за въздушен превозвач от EASA

MIKA

публикувано

на

от

Wizz Air Унгария, най-големият филиал на най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания* в Европа, обяви днес, че става първата авиокомпания от своя ранг в Европа, чийто компетентен орган, отговорен за надзора на безопасността, считано от 1 август 2020 г. ще бъде Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA). Унгария, като държава-членка на ЕС, ще продължи да бъде считана като „държава на произход на превозвача“ по отношение на сертификата за въздушен оператор на авиокомпанията.

Основният регламент на EASA (ЕС) 2018/1139 въведе през 2018 г. възможността организации, опериращи в повече от една държава-членка на ЕС, като Wizz Air, да поискат EASA да действа като компетентен орган, отговорен за надзора върху безопасността и сертифицирането.

Този регулаторен преход ще подкрепи многонационалното разширяване на групата на Wizz Air, която управлява флотилия от 126 модерни самолета Airbus A320, летящи до 46 държави и свързващи над 160 града. Надзорът на EASA ще даде възможност на авиокомпанията да засили сътрудничеството с националните органи за гражданска авиация на своите настоящи и бъдещи пазари. Wizz Air Унгария ще продължава да лети под унгарския флаг, а Унгарската служба за гражданска авиация ще продължава да упражнява регулаторен контрол върху оперативния лиценз и разрешителните за опериране на различни маршрути на превозвача.

Днешната новина идва заедно с новата ера на безопасни пътувания. Наскоро Wizz Air въведе разнообразие от засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи, по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, а екипажът също трябва да носи ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ. Списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки в самолета чрез безконтактно плащане. От тях се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, заяви: „С удоволствие съобщавам, че Унгария е първата държава-членка, която внедрява иновации в европейското регулиране на авиокомпаниите, а Wizz Air Унгария е първата авиокомпания, която ще разчита на EASA като европейски компетентен орган да контролира сертификата ѝ за въздушен оператор. Този основополагащ регулаторен модел между унгарските и европейските власти свидетелства за амбициите на Wizz Air да расте и въвежда много нови възможности за иновации в отрасъла, както е правила всеки ден през последните 16 години.“

Патрик Ки, изпълнителен директор на EASA, заяви: „Ние сме много щастливи да посрещнем такава млада и динамична авиокомпания като първия самолетен оператор под надзора на EASA. Сертификатът за въздушен оператор на ЕС е подходящ за авиокомпании като Wizz Air, които имат множество оперативни бази в различни държави-членки. Като централизиран компетентен орган за операциите на Wizz Air, EASA ще гарантира прилагането на международно признат висок стандарт за надзор над авиокомпанията.“

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

Продължете понататък

Горещо