Открийте ни и в

Lifestyle

Да свирим на Клавинова заедно в Serdika Center

MIKA

публикувано

на

Група млади музиканти се готвят да срещнат родители и деца с магията на класическата и модерна музика. Този уикенд, от 14 до 16 ноември, Serdika Center се превръща в своеобразно културно пространство за малки и големи, които ще могат в непринудена атмосфера, извън традиционните концертни зали, да послушат произведения за пиано в различни стилове, както и да се докоснат до най-новите модели дигитални пиана от серията КЛАВИНОВА.

В инициативата на Yamaha да запали интерес към изкуството и да го приближи до всеки от нас като го изнесе извън неговата обичайна територия се включат виртуозният пианист на група ТЕ Ясен Велчев, популярен както с част от големите поп хитове на последното десетилетие, така и с таланта си на импровизатор; Мария Каракушева – музикант, приел за своя мисия да направи връзката между класическата музика и младите хора, като представя традиционното изкуство по нетрадиционен начин в проектите си Classic In The House, Classic In The Jazz и Grace On Air; и младият изпълнител и пианист Пламен Денчев, изгрял като риалити звезда с бандата си Voice Of Boys, който към този момент е член на Funky Miracle и е музикален педагог в последния сезон на телевизионния формат X Factor.

Един от движещите мотиви на инициативата е съществуването на редица източниците, които говорят за благотворното влияние на музикалните занимания върху децата, върху скоростта на тяхното развитие и начинът, по който музиката отключва креативни заложби и дори комуникационни умения у подрастващите. При възрастните заниманията биха могли да бъдат форма на отърсване от ежедневния стрес, както и шанс за развиване на по-голяма концентрация и откриване на алтернативни решения на ежедневни проблеми, с които се сблъсквамe непрекъснато.

„В учебните програми на общообразователните училища във всички западноевропейски страни е включено едногодишно обучение за свирене на музикален инструмент. Ние искаме да предложим възможност на деца и ученици да се докоснат до това. Пианото е един от най-популярните музикални инструменти, затова нашата първа акция ще е с прекрасния инструмент, създаден от Yamaha за професионално музициране – КЛАВИНОВА. Посетителите на събитието ще чуят звездни (малки и големи) пианисти във всички стилове и ще имат възможност да участват в това, защото свиренето на музикален инструмент може да е неповторимо и споделено изживяване“, коментира Валерия Николова от Динакорд-България, официален вносител на Yamaha у нас.

Цел на акцията е и да предизвика съмнение в едни от най-закостенелите постулати, свързани с музикалното обучение. От една страна традиционното схващане гласи, че ако не сте засвирили на 5-годишна възраст, то вече нямате шанс. Младите таланти, които ще срещнете този уикенд, ще се опитат да ви убедят, че никога не е късно да опитате. Друго популярна заблуда е, че традиционният урок по пиано е строго и дори скучно занимание. Именно това схващане е отлично развенчано от инициативата за деца „Учим заедно пиано“, която успява по интерактивен, забавен и съобразен с възрастта на децата начин да ги мотивира и да превърне груповото обучение по пиано в приятен и очакван момент, а не задължение.

„ДА СВИРИМ НА КЛАВИНОВА ЗАЕДНО“ е първата от серия акции, която цели да срещне хората и музикалното изкуство в непринудена среда и да развенчае постулати, които нямат място в съвременното музикално обучение.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 1 седмица

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 1 седмица

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Lifestyleпреди 1 седмица

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Горещо