Открийте ни и в

Lifestyle

Двудневен технически семинар по Шотокан Карате-До в Сливен

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

На 14 и 15 май, 2016 г. в град Сливен се проведе двудневен технически семинар под ръководството на Сенсей Лъчезар Ненов /6-ти Дан/, който е главен треньор и вицепрезидент на Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК) и председател на младежката техническа комисия на SKDUN (Shotokan Karate Do of United Nations).

Домакин на спортното събитие бе карате клуб Грифон-Сливен, чийто инструктори заедно със Сенсей Ненов проведоха двуразова тренировъчна програма за начинаещи и напреднали. Присъединилите се към практическия семинар получиха знания в тънкостите на Кихон, Ката и Кумите, а вторият ден след тренировките се проведе и изпит за технически степени.

Главен инструктор и президент на сливенския клуб е Сенсей Антон Въндев /4-ти Дан/, който от основаването на Грифон през 2001г. се грижи за обучението на практикуващите каратеки.

Още от създаването си Грифон допринася значително за грижата за най-малките граждани на Сливен. От 13 години Сенсей Въндев започва активно провеждане на тренировки и в детските градини. В момента клубът обучава над 100 деца на възраст от 5 до 7 години в 9 детски заведения, като всяка година се организират по два турнира от предимно игрови характер.

Облекчената тренировъчна програма по карате за малчуганите има за цел да развие не само основни техники за самоотбрана, а така също да ги дисциплинира и обогати двигателната им култура от ранна детска възраст. Използваните от Грифон възпитателни практики на японската хилядолетна култура имат безспорен успех при подрастващите. Те са признати на световно ниво от почитани философи и майстори на древното изкуство.

Вниманието към дейността и приноса на най-големия местен карате клуб се увеличиха още повече през тази година, когато преди малко повече от месец сливенските каратеки, предимно деца и юноши, се завърнаха с 9 медала от европейско първенство по Шотокан Карате-До и Кохай купа „Фунакоши Гичин“ в гр. Нюрнберг, Германия.

Карате клуб Грифон-Сливен е един от десетките клубове на федерацията, които се готвят за предстоящото 24-то SKDUN световно първенство по Шотокан Карате-До и 9-та Световна Кохай купа, което ще се проведе от 07 до 09.10 2016г. в град Бургас.

Световното първенство се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations – SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК).

 „Сенсей Ненов има способността да намира подход към практикуващите и да коригира грешките им. Методиката му на преподаване е възможност каратеките да погледнат на това, което правят под друг ъгъл и съответно да коригират своите умения. След семинарите практикуващите в клуба винаги са ентусиазирани, мотивирани и работят по-усърдно и целенасочено“, коментира треньора на Грифон и домакин на семинара Сенсей Антон Въндев.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Apollonia

Lifestyle

Кулинарен тур за ценители из Франция и Италия с Lidl

MIKA

публикувано

на

от

Lidl предлага на любителите да експериментират като шеф-готвачи в собствената си кухня с рецепти, повлияни от най-добрите традиции на Франция и Италия. 30 традиционни и деликатесни продукти от двете любими европейски кулинарни дестинации ще бъдат налични във всички магазини на Lidl от 10-ти до 23-ти август.

В основата на френската и италианската кухня стоят качествените продукти, които приготвени с любов и щипка въображение предоставят разнообразни възможности всеки да се изяви кулинарно и да зарадва себе си и близките си с вкусни и здравословни ястия. Паста с миди, прошуто с пъпеш и моцарела, традиционни антипасти с чаша изстудено бяло вино и бързо тирамису за финал са само малка част от лесните и напълно достъпни начини да създадете една незабравима италианска лятна вечер у дома с помощта на Lidl.

За по-напредналите в кулинарията, френската кухня предоставя неограничени възможности – салата с печено козе сирене и плодове, френски гратен от картофи с микс от сирена, крем супа от сезонни зеленчуци със сметана, разнообразие от пастети, поднесени със сладко от боровинки и изстудено розе ще създадат романтична парижка атмосфера, без да се налага да пътувате до там поне в следващите 2 седмици.

Лятото е време за приключения и ваканционно настроение и Lidl предлага на своите клиенти, дори ако не планират пътешествие, да открият духа на Франция и Италия с незабравима кулинарна разходка – Рим или Париж, Ривиерата, Прованс или Сицилия – всички дестинации са на едно пазаруване разстояние по време на кулинарните седмици в Lidl.

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air съветва пътниците да резервират само на wizzair.com

MIKA

публикувано

на

от

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа*, призовава всички пътници да закупуват билети и услуги директно от сайта на авиопревозвача wizzair.com или чрез мобилното приложение на WIZZ. Само на уебсайта те могат да открият и най-актуалната информация относно полети и цени.

В сегашната ситуация на бързо променящите се регулации за пътуване, налагани с цел да се ограничи разпространението на COVID-19, е от изключително значение клиентите да имат достъп до актуална информация за пътуванията. Затова авиокомпанията съветва всички свои клиенти да се доверяват само на официалните канали на WIZZ, за да получават най-добрите цени, както и последните новини за полети, действащи национални регулации за пътуванията, права на пътниците и възможности за връщане на суми. 

Ако резервациите са направени през туристически агенции, Wizz Air няма възможност да се свърже директно с клиентите, тъй като туроператорите използват собствени акаунти при резервации и рядко препращат към пътниците съобщения, получени от авиопревозвача. В резултат на това пасажерите може да не получат навреме важна информация за статуса на техните полети.

Също така Wizz Air вече въведе изцяло автоматизиран процес по връщане на суми, с който ускори изплащането на компенсациите на пътуващите. Уникалната за пазара практика, която компанията следва, е, че ако има отменени полети, клиентите автоматично получават 120% от цената на билета под формата на кредит в WIZZ акаунта си, валиден 24 месеца след отмяната. Пътниците могат да изберат и да получат 100% от заплатената сума обратно. В този случай Wizz Air се ангажира да върне парите чрез първоначалния метод на плащане в срок от 30 дни от датата на молбата за възстановяване на средствата. Тези, които са запазили билетите си чрез туристическа агенция, трябва да се свържат с нея и да изискат от нея връщане на сумите.

Важно е да се има предвид и, че резервациите през туристически агенции са по-скъпи, тъй като тези компании слагат надценка на цените на Wizz Air. Това означава, че когато закупят билетите си на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията, пътниците не само получават цялата важна информация за пътуването си, но и се възползват от най-ниските цени. 

Андраш Радо, мениджър Корпоративни комуникации в Wizz Air, коментира:

„За Wizz Air винаги е било приоритет пътниците ѝ да бъдат добре информирани за полетите си. Точната и детайлна информация, особено в тази бързо променяща се ситуация, е от ключово значение за всички пътуващи. Ние се ангажираме непрекъснато да обновяваме нашите официални канали с най-актуалната информация и да я споделяме с клиентите. Съветваме всички пътници да резервират директно на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията, за да получават всички важни съобщения и най-ниските цени, комбинирани с невероятно изживяване на борда.“

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

 

Продължете понататък

Горещо