Открийте ни и в

Общество

Вижте детската програма на ONE ARCHITECTURE WEEK

MIKA

публикувано

на

Да опознаят реката и нейните обитатели, да създадат сами къщичка за някое от живите същества, живеещи край и в Марица, да се състезават с чували на забавното трасе с препятствия, тези и още много други преживявания очакват най-малките по време на осмото издание на международния архитектурен фестивал ONE ARCHITECTURE WEEK. Архитектурната седмица ще се проведе от 18 до 27 септември в Пловдив и ще предложи богата програма от работилници и инициативи за най-малките жители и гости на града. Повечето от събитията ще се случват на Плажът на Марица (Бул. Марица 104) и са със свободен вход за всички деца, като е необходима предварителна регистрация на страницата на фестивала.

„Целим да покажем на децата колко е важна природата за града, в който живеят. Да им представим магията на река Марица и възможностите, които предоставя за отдих, игра и получаване на нови знания“ – разказа за детския модул арх. Любомир Георгиев, директор на ONE ARCHITECTURE WEEK – “Подбрали сме занимания, които да им дадат както практични умения, така и теоретични знания, но най-вече да разпалят любопитството и въображението на им по въпросите на градската среда и връзката й с природата.”.

yogaСред акцентите в  детската програма на архитектурната седмица е работилницата „Приобщени сенки“ (20.09) с  канадците от артистичния колектив Mere Phantoms, които заедно с децата ще създадат театрален “декор”. Младите участници ще бъдат въоръжени с хартия, моливи, лепило и ножици, за да изработят свои собствени хартиени модели, които да се включат в инсталацията. Събитието ще се проведе на адрес: бул. Марица 83 (бензиностанция Петрол)и се организира с подкрепата на Canada Council for the Arts

„Какво живее под водата?“ Отговора на този въпрос по-големите деца ще намерят в различни материали на тема “Реки и води” . Ако научат достатъчно, ще може да участват във викторина и да спечелят награда. По-малките деца ще могат да рисуват речни и блатни обитатели или пейзажи върху тениски и торбички. Събитието се организира от Фондация Екообщност и ще се проведе на 26-ти септември на Плажът на Марица.

Съвсем в синхрон с мотото си да популяризира колоезденето като здравословен и осъзнат начин на живот, пловдивският велоклуб Крива спица ще организира безплатно обучение по планинско колоездене. Малките велосипедисти ще могат да изпробват уменията си на 25 септември във Велопарк, парк Отдих и култура.

Малките жители и гости на Пловдив са поканени да научат как живеят птиците по реката. За това увлекателно занимание ще им бъдат осигурени зрителна тръба и бинокли. Докато майсторят и играят, децата ще разберат ползата от реката, как живеят видовете в нея и как да я опазваме. Събитието се организира от Зелени Балкани и е подходящо за деца между 7 – 11 години.

В програмата е включена и специална сесия ЙОГА ЗА ДЕЦА с водещи Анита Табахнева и Евгения Балдина. Йогата за деца е голямо забавление. Игрите, танците, песничките, позите, съчиняването на истории ще помогнат на децата да научат нови неща и да изследват движението, зрението, слуха и общуването с другите. Ще бъдат насърчени както да се слушат взаимно, така и да изразят свободно себе си. Събитието ще се проведе на 20.09 и е подходящо за деца от 4-7 години. Максималния брой участници е 12 деца, така, че запишете своето дете на workshops@edno.bg.

Специално за децата на 24.09  BG Бъди Активен ще изградят забавно трасе с препятствия край реката. По него те ще изпълняват различни упражнения, активни игри и задачи: скачане с чували, прескачане на обръчи, мрежа, пренасяне на топки и мн.др.

Работилницата “Архитектура за животни” (19.09) на Клеменс Баудер ще има и детско издание. Кой по-добре от децата и тяхното въображение може да създаде необичайни домове за птици, прилепи, видри, жаби, риби. Целта е децата да научат, че Марица е дом за много живи същества.

С подкрепата на Посолството на Австрия в България

По време на фестивала малките творци ще могат да се включат и в конкурса за детска рисунка на Артележка и ONE ARCHITECTURE WEEK на тема: „Реката, която…“

Каква е реката, която би харесала на едно дете? Живеят ли риби в нея? Състезават ли се водни кончета между единия и другия бряг? Има ли малки кейове, от които да си клатиш краката и да играеш с някого на пухопръчки? Какъв цвят са лодките? Ако си имате вкъщи малък художник и откривател, предложете му да нарисува идеите си една от страничките в най-новия брой на сп. Артележка, което може да откриете на редица локации в София и на всичките локации на фестивала за съвременна архитектура и градска среда – ONE ARCHITECTURE WEEK. Наградите са впечатляващи: тротинетка Oxelo Play 3, любезно предоставена от Decathlon Bulgaria, истинска детска китара, предоставена от Модо България и колело за баланс, любезно предоставено от pipello-bikes.com.

В програмата на ONE ARCHITECTURE WEEK се включват още поредица от събития, между които професионален форум, лекции, дебати, филмови прожекции, спортна програма и много други.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Музикапреди 4 седмици

VIVACOM подарява билети за концерта на Maluma

Lifestyleпреди 4 седмици

Загорка обединява двама емблематични български артисти

Lifestyleпреди 4 седмици

OSMOSIS България бе отличена с приз „Зелена иновация“

Tехнологиипреди 4 седмици

Технологичната общност в Бълагрия се събра на SQL Server 2019 Discovery Day за четвърта поредна година

Tехнологиипреди 4 седмици

Повече от 70 младежи ще трупат практически опит в лятната стажантска програма на VIVACOM

Tехнологиипреди 4 седмици

Acronis Foundation открива ново училище в Нуево Чимботе, Перу

Lifestyleпреди 4 седмици

ГЕНИАЛНИТЕ СНИМКИ В НОВИЯ КАЛЕНДАР НА LAVAZZA ЗА 2020 СА ДЕЛО НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯ ПРОВОКАТИВЕН ФОТОГРАФ ДЕЙВИД ЛАШАПЕЛ

Музикапреди 4 седмици

Дуо Оренда представи България на 33 Международен музикален фестивал – FIMU, в гр. Белфор, Франция

Tехнологиипреди 4 седмици

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

EDMпреди 3 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Горещо