Открийте ни и в

Събития

Деца и младежи в неравностойно положение изрисуваха големи яйца на Летище София за Великден

MIKA

публикувано

на

На Велики четвъртък, когато по традиция боядисваме яйца, децата и младежите, подкрепяни от фондация „Сийдър” изрисуваха 3 големи яйца на Летище София по повод най-големия християнски празник – Възкресение Христово.

Летище София ЕАД покани децата и младежите в неравностойно положение, за да боядисат заедно големи яйца, които ще останат да красят атриума на Терминал 2 и да радват пътниците през целия месец май. Заредени с много празнично настроение в събитието се включиха деца и младежи от къщичките от семеен тип в Кюстендил и Казанлък, от Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Кюстендил и защитеното жилище в Казанлък, които фондация „Сийдър” управлява. Летище София осигури един незабравим следобед за всички тях, в който всички освен, че рисуваха и получиха подаръци, но и имаха възможността за пръв път да се разходят из летището, да видят отблизо самолети и да научат интересни факти, свързани с авиацията.

До трите големи ръчно-рисувани яйца е поставена и дарителска кутия, чрез коятопосетителите на летището ще могат да направят дарение и да помогнат за осигуряването на близка до семейната среда за децата и младежите в неравностойно положение, които фондация „Сийдър” подкрепя.

Фондация „Сийдър“ е водеща българска организация, която работи за закриването на големите остарели институции за изоставени деца и младежи и осигуряването на достоен живот за тях в центрове от семеен тип. Фокусът на организацията е предоставянето на индивидуална и развиваща 24-часова подкрепа в близка до семейната среда на деца и младежи със и без увреждания като целта е те да придобиват нови умения, така че да бъдат по-самостоятелни, да намират работа и да дават своя принос за обществото.

Организацията се грижи за 67 изоставени деца и младежи в Казанлък и Кюстендил и управлява Център за социална рехабилитация и интеграция, който предоставя съвременни методи за подкрепа на над 30 млади хора с увреждания и техните семейства. През последните 10 години фондация „Сийдър” подобри живота на над 1 500 деца и младежи с увреждания. Организацията изцяло затвори 1 дом за изоставени и спомогна за затварянето на още 11 институции в страната, както и обучи над 430 специалисти в България да предоставят по-качествена грижа на хора с увреждания. Фондация „Сийдър” работи начело на реформата в социалната политика като партнира на национални и местни власти за прилагане на съвременни модели за грижа и подкрепа на хора в неравностойно положение.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 4 седмици

Дани Спартак готви в любимата кухня на звездите в Хасиенда Резидънс

Музикапреди 3 седмици

“ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР” на 15 април в зала 1 на НДК

Lifestyleпреди 3 седмици

Дария Симеонова се разкрасява с любимата терапия на Джей Ло

Gamingпреди 3 седмици

HONOR представи революционна технология за мобилен гейминг Gaming+ на MWC 2019

Lifestyleпреди 3 седмици

Деси Бакърджиева дарява две ин витро процедури за Цветница

EDMпреди 3 седмици

Deborah De Luca и Matador гостуват на YALTA CLUB

Културапреди 3 седмици

Интернет сензацията „Човекът с котките“ на Кристен Рупениън излезе на български

Музикапреди 2 седмици

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Lifestyleпреди 2 седмици

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Обществопреди 2 седмици

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Горещо