Открийте ни и в

Джаз

Джаз ФМ ще се срещне с почитатели на Джаз фестивала в Казанлък

MIKA

публикувано

на

Водещият на вечерното предаване All-Time Jazz Masters по Джаз ФМ радио Емил Войников ще разкаже за живота и творчеството на голямата певица Ела Джейн Фицджералд на Джаз фестивала в Казанлък. По повод 100 годишнината от рождението й на 26-ти август от 17ч. в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства Емил Войников ще сподели една по-различна история за Първата дама на песента. Събитието ще бъде съпътствано от прожекция на видеоклипове, специално аранжирани музикални откъси и авторски текст, разкриващи на публиката магията на Ела Фицджералд. След срещата с публиката от 20ч. в парк „Тюлбе ще има концерт, наречен How High The Moon, на който прочути песни на Ела ще изпълни Надя Тончева – известна певица и инициатор на фестивала. Инструменталистите на концерта ще са Павел Петков – пиано, Венелин Георгиев – саксофон, Христо Минчев – контрабас и Кристиан Желев – барабани.

Джаз ФМ за втора година партнира на фестивала в Казанлък, който е част от „Празници в долината на тракийските царе“. Лекторията на Емил Войников през миналата година беше посрещната с огромен интерес, а почитателите на джаза успяха на живо да се срещнат със своите любими гласове от ефира на Джаз ФМ.

Друг акцент на фестивала тази година са участията на турския китарист д-р Мелих Гюзел на 24 август от 17: 30 ч. в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък, концертът на Теодосий Спасов квинтет на 25 август и инструментална експанзия чрез акустична музика от цял свят на Рон Джаксън и българското трио Bluestreem на 26 август, които ще се проведат в парк „Тюбле“.

Повече за „Джаз фест Казанлък“ можете да прочетете тук:http://www.jazzfm.bg/bg/news/melih-guzel-teodosij-spasov-i-ron-djaksyn-sred-uchastnicite-v-djaz-fest-kazanlyk-emil-vojnikov-s-lektorija-za-ela-ficdjerald и тук: http://jazzfestkz.eu

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо