Открийте ни и в
Exit Festival

Lifestyle

Дидо от D2 и Веселин Плачков „изчезнаха“ в Questomania

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Две звезди – рок идолът и вокалист на групата D2 Дидо и актьорът, превъплътил се в ролята на Апостола във филма „Дякон Левски“ Веселин Плачков, „изчезнаха“ от София за час и се потопиха във фантастичната реалност на една от стаите на новата и атрактивна real-life escape room игра Questomania (ул.Пиротска 20, София).

Прекрачили прага на къщата на Questomania, звездите трябваше да тестват логическото си мислене, съобразителността си, умението си да се справят в стресови ситуации и интелектаси, решавайки цял куп пъзели и загадки, разшифровайки сложни кодове, боравейки с високотехнологични механизми, откривайки тайници и скрити предизвикателства.

Двамата бяха натоварени с не леката мисия да преминат през редица тайни помещения, успешното измъкване от които зависеше само и единствено от собствените им възможности, съобразителност и умение да действат като екип.

Популярните мъжкари успяха да се справят с предизвикателството за по-малко от 60 минути, като „се завърнаха в реалността“ повече от развълнувани и доволни.

„Изживяването беше жестоко! През цялото време ми беше супер забавно. Questomania е нещо, което много бързо те кара да стимулираш мисловните процеси и логиката си“, сподели с усмивка на уста Дидо. – „Чувството е все едно влизаш в компютъра игра, но е много по-хубаво, защото влизаш в играта физически и напълно реално.  Аз съм човек, който много обича физическата дейност: обичам да скачам, да се катеря, и този тип забавление ми допадна много – хем играеш, хем го правиш фактически – с тялото си. Натискаш бутони, влизаш в тайници, откриваш ключове… Страхотно е!“, продължава още рок идолът.

„В началото, когато влезеш, е наистина странно – попадаш в една реалност, която е напълно различна от познатата ти. Трябва ти известно време да се климатизираш, но след това играта тотално те завладява и ти се вкарваш във филма – буквално! Страхотно е измислено, наистина, такова нещо не бях преживявал!“, сподели Веселин Плачков и допълни, че като актьор, декорите са му били изключително интересни – „Наистина влизаш в друго измерение“.

Дидо и Веско, които изиграха една от стаите на Questomania – „Портал“, се заканиха да се завърнат отново в къщата, за да тестват способностите си и във втората – „Тайните на професор Линд“. Двамата споделиха, че очакват с огромно нетърпение и най-новата, трета стая, наречена „Демон“, която ще постави на изпитание лимитите и на най-смелите почитатели на хорър-жанра и която предстои да бъде отворена тази есен.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]_MG_6639a re[/media-credit]

Questomania  е уникална, високотехнологична игра, отт.нар, тип „real-life escape room games“. Това е нов вид забавление, което бързо набира популярност в цял свят, заради иновативната идея за пренасяне на света на класическите компютърни куест игри стил “escape the room” в реалността.

Questomania е идеалното средство да избягате от рутината, да изпитате напълно нови усеещания  и да излезете извън обичайната рамка. Ще се потопите в един уникален сюжет и ще влезете в кожата на герой на фантастичен филм или компютърна игра, като в даден момент възможно дори да забравите кой сте в действителност!

Questomania притежава всички интересни елементи на компютърните игри – фантастичен интериор, различни загадки и ребуси, няколко различни „нива“, в лицето на различните стаи, през които преминават играчите, като всичко това се случва в реално пространство с материални обекти. Която и от стаите да изберете, задачата ви се свежда до това да се измъкнете от помещението, в което сте заключени. За целта от вас се изисква да използвате намиращи се в стаята различни предмети по най-изобретателния начин, да ги комбинирате, да откривате скритите ключове и подсказки, да разшифровате съобщенията, да отваряте сейфове, да решавате загадки и пъзели. Но побързайте, времето е ограничено! За да завършите играта имате само 60 минути!

Questomania се намира в София, на ул. Пиротска 20.

Посетете сайта на Questomania: http://questomania.bg

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Събитияпреди 2 седмици

Излъчиха българските финалисти в CHIVAS VENTURE 2020

Музикапреди 1 месец

Песента става 19-ият по ред #1 сингъл на певицата в Billboard

Културапреди 1 месец

Алек Попов и невероятната „Митология на прехода“ – за полета на фантазията без забрани!

Кинопреди 1 месец

Какво да очакваме от филма и саундтрака „Котките“

Културапреди 1 месец

Излезе „Най-голямата книга за Хитър Петър и Настрадин Ходжа”

Музикапреди 1 месец

DRIVE YOUR LIFE ще участват на Wolf Fest – Вълчата пътека 2020 

Lifestyleпреди 1 месец

Празнична коледна селекция по канал Da Vinci на 24-ти и 25-ти декември

Tехнологиипреди 1 месец

СИХРЕ 2020: Оптимални условия за хорека сектора, разширен тематичен обхват и продукти от последно поколение

Tехнологиипреди 1 месец

Nokia 7.1 е третият смартфон модел на марката, който ще получи Android 10 след Nokia 9 PureView и Nokia 8.1

Tехнологиипреди 1 месец

Коледно филмово забавление за цялото семейство от VIVACOM

Горещо