Открийте ни и в

Lifestyle

Дидо от D2 и Веселин Плачков „изчезнаха“ в Questomania

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Две звезди – рок идолът и вокалист на групата D2 Дидо и актьорът, превъплътил се в ролята на Апостола във филма „Дякон Левски“ Веселин Плачков, „изчезнаха“ от София за час и се потопиха във фантастичната реалност на една от стаите на новата и атрактивна real-life escape room игра Questomania (ул.Пиротска 20, София).

Прекрачили прага на къщата на Questomania, звездите трябваше да тестват логическото си мислене, съобразителността си, умението си да се справят в стресови ситуации и интелектаси, решавайки цял куп пъзели и загадки, разшифровайки сложни кодове, боравейки с високотехнологични механизми, откривайки тайници и скрити предизвикателства.

Двамата бяха натоварени с не леката мисия да преминат през редица тайни помещения, успешното измъкване от които зависеше само и единствено от собствените им възможности, съобразителност и умение да действат като екип.

Популярните мъжкари успяха да се справят с предизвикателството за по-малко от 60 минути, като „се завърнаха в реалността“ повече от развълнувани и доволни.

„Изживяването беше жестоко! През цялото време ми беше супер забавно. Questomania е нещо, което много бързо те кара да стимулираш мисловните процеси и логиката си“, сподели с усмивка на уста Дидо. – „Чувството е все едно влизаш в компютъра игра, но е много по-хубаво, защото влизаш в играта физически и напълно реално.  Аз съм човек, който много обича физическата дейност: обичам да скачам, да се катеря, и този тип забавление ми допадна много – хем играеш, хем го правиш фактически – с тялото си. Натискаш бутони, влизаш в тайници, откриваш ключове… Страхотно е!“, продължава още рок идолът.

„В началото, когато влезеш, е наистина странно – попадаш в една реалност, която е напълно различна от познатата ти. Трябва ти известно време да се климатизираш, но след това играта тотално те завладява и ти се вкарваш във филма – буквално! Страхотно е измислено, наистина, такова нещо не бях преживявал!“, сподели Веселин Плачков и допълни, че като актьор, декорите са му били изключително интересни – „Наистина влизаш в друго измерение“.

Дидо и Веско, които изиграха една от стаите на Questomania – „Портал“, се заканиха да се завърнат отново в къщата, за да тестват способностите си и във втората – „Тайните на професор Линд“. Двамата споделиха, че очакват с огромно нетърпение и най-новата, трета стая, наречена „Демон“, която ще постави на изпитание лимитите и на най-смелите почитатели на хорър-жанра и която предстои да бъде отворена тази есен.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]_MG_6639a re[/media-credit]

Questomania  е уникална, високотехнологична игра, отт.нар, тип „real-life escape room games“. Това е нов вид забавление, което бързо набира популярност в цял свят, заради иновативната идея за пренасяне на света на класическите компютърни куест игри стил “escape the room” в реалността.

Questomania е идеалното средство да избягате от рутината, да изпитате напълно нови усеещания  и да излезете извън обичайната рамка. Ще се потопите в един уникален сюжет и ще влезете в кожата на герой на фантастичен филм или компютърна игра, като в даден момент възможно дори да забравите кой сте в действителност!

Questomania притежава всички интересни елементи на компютърните игри – фантастичен интериор, различни загадки и ребуси, няколко различни „нива“, в лицето на различните стаи, през които преминават играчите, като всичко това се случва в реално пространство с материални обекти. Която и от стаите да изберете, задачата ви се свежда до това да се измъкнете от помещението, в което сте заключени. За целта от вас се изисква да използвате намиращи се в стаята различни предмети по най-изобретателния начин, да ги комбинирате, да откривате скритите ключове и подсказки, да разшифровате съобщенията, да отваряте сейфове, да решавате загадки и пъзели. Но побързайте, времето е ограничено! За да завършите играта имате само 60 минути!

Questomania се намира в София, на ул. Пиротска 20.

Посетете сайта на Questomania: http://questomania.bg

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

До 2022 г всяка чаша кафе Nespresso ще бъде с неутрален въглероден отпечатък

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Oт 2017 г. насам бизнесът на Nespresso е с неутрален въглероден отпечатък, a днес компанията се ангажира да постигне пълна въглеродна неутралност по своята верига на доставки и през целия жизнен цикъл на своите продукти

Nespresso обяви официално, че до 2022г. компанията ще постигне неутрален въглероден отпечатък за всяка чаша кафе Nespresso – както за дома, така и за професионални клиенти. Тази нова амбиция се основава на повече от 10 години работа, през които Nespresso намали въглеродните си емисии и компенсира останалата част чрез лесовъдство.

„Климатичните промени са реалност и нашето бъдеще зависи от това да ускорим резултатите от своите усилия за постигане на устойчиво развитие. Ето защо ние засилваме своя ангажимент, като си поставяме за цел до 2022г. да предложим на нашите потребители чашата кафе, която ще пият, да е с неутрален въглероден отпечатък – кафе, направено от най-добрите и редки зърна, добити по устойчив начин. Искрено вярвам, че както нашият бизнес, така и кафе индустрията, могат да бъдат световна сила за правене на добро.“, каза Гийом Льо Кунф, главен изпълнителен директор на Nespresso.

След като Nespresso постига въглеродна неутралност на своята бизнес дейност за три години от 2017. до днес, сега компанията поема нов ангажимент да се справи с емисиите, генерирани от веригата на доставки и жизнения цикъл на продукта.
Nespresso ще постигне въглеродна неутралност чрез следните инициативи: намаляване на въглеродните емисии; засаждането на дървета във и около кафе плантациите, където Nespresso произвежда кафе, както и чрез подкрепа и инвестиции във висококачествени компенсиращи проекти.

Намаляване на въглеродните емисии: решаващ елемент от визията на Nespresso е неутрализирането на отпечатъка по цялата верига на създаване на стойността. Тези непосредствени инициативи включват:
• Устойчиво използване на енергия в рамките на операциите на Nespresso: Насочване към 100% възобновяема енергия във всички бутици Nespresso и увеличаване на използването на биогаз в производствения процес.
• Разширяване на кръговата употреба на продуктите и опаковките на Nespresso: Увеличаване използването на рециклирана пластмаса в машините Nespresso, както и на рециклиран и нисковъглероден необработен алуминий в капсулите за кафе.

Засаждане на дървета във фермите за кафе и околностите (т.нар. insetting): Дърветата са най-добрият начин за улавяне на въглерод от атмосферата, да се инвестира в природата и да се изгражда регенеративна земеделска система. Засаждането на дървета осигурява сянката, необходима за подобряване на качеството и количеството на кафе реколтата; корените помагат също така за защита срещу ерозия на почвата и свлачища и насърчават възстановяването на почвата. Със своя партньор Pur Projet, Nespresso ще утрои капацитета за засаждане на дървета (използвайки метода insetting) в страни-производители на кафе като Колумбия, Гватемала, Етиопия и Коста Рика.

Подкрепа с цел оказване на незабавно положително въздействие (компенсиращи инициативи): В допълнение, Nespresso ще инвестира в проекти за подпомагане на опазването и възстановяването на горите, както и ще внедри решения за чиста енергия в селскостопанските общности.
Ангажиментът, поет от Nespresso в посока постигане на неутрален въглероден отпечатък е част от по-широка амбиция за устойчивост, която ще бъде съобщена допълнително по-късно тази година: да се запазят изключителни сортове кафе, да се изгради устойчива и регенеративна система за отглеждане на кафе, да се осигури устойчив поминък за фермерите и да се изгради цикличен бизнес.

Планът за постигане на въглероден неутралитет до 2022 г. е одобрен от членовете на Консултативния съвет за устойчиво развитие на Nespresso (NSAB).

Продължете понататък

Lifestyle

“Open Vratsa” търси най-добрите фотографи

MIKA

публикувано

на

от

Стартиралият в средата на лятото портал – OpenVratsa.bg, обяви конкурс за най-добра снимка, заснета във Враца или региона. Целта му ще бъде да открие най-добрите фотографи сред хората занимаващи се с хоби фотография в България, както и да представи пред по-голяма аудитория красивата природа, историческите и културни забележителности на Враца.

Жури, съставено от професионалните фотографи Калин Мицев (Враца), Мариян Георгиев (Враца) и Симеон Донов (София), ще оценява кандидатите в три основни категории: Природни и/или исторически забележителности; Култура, изкуство и развлечения; Улична (Street) фотография и Градски пейзаж (City landscape). Добавена е и една обща категория – „Други“, с идеята да бъде възнаградено усилието и на онези фотографи, които не успеят да се впишат в горните 3 категории.

Заявки се приемат от 17.09.2020 на адрес photocontest@openvratsa.bg, а пълните условия за участие ще намерите на https://openvratsa.bg/fotokonkurs/. Крайният срок за изпращане на снимките за участие във фотоконкурса на OpenVratsa.bg е 17.10.2020, а най-добрите три снимки, избрани от журито, ще си разпределят наградата от 1 000 лева, предоставена от Фондация „Америка за България“ и Община Враца – официални партньори на проекта.

Екипът, създал Open Vratsa, се фокусира върху популяризирането на града чрез най-впечатляващите му забележителности, като пещерата „Леденика“, проходът „Вратцата“, водопадът „Скакля“, природен парк „Врачански Балкан“, къщата-музей на баба Илийца, паметникът на връх Околчица и атрактивни събития, като „Фолклорен събор Леденика“, „Фестивал на баницата“, „Музика в пещерата“ и други.

Отвори Враца. Позволи да те впечатли.

Продължете понататък

Горещо