Открийте ни и в

Lifestyle

Диляна Попова: На много малко места съм виждала залези като тези на „Градина“

MIKA

публикувано

на

Красивата и талантлива Диляна Попова е едно от любимите лица, които се включиха в инициативата на „Къмпинг Градина“ „Солени морски истории“, в рамките на която всеки може да спечели безплатни нощувки в луксозните морски къщички на къмпинга, като разкаже своята незабравима история. Самата Диляна обаче не разказала история, защото признала, че не може да избере само една, споделят организаторите на своята фейсбук страница. Затова пък решила да опише чувството, с което свързва „Градина“ – свобода. Ето и какво споделя тя:

„Това е любимият ми плаж, а чувството, което ти дава е просто несравнимо. Чувстваш се свободен и спокоен. А залезите…о, да, залезите! На много малко места в света съм виждала толкова красиви залези, колкото тези на „Градина.

Щастлива съм, че детето ми прекарва летата там и има възможност за истинско детство“.

В инициативата на къмпинга, където всяка година почиват десетки родни звезди, се включи и актьорът Ники Илиев. Неговата история предстои да бъде публикувана на фейсбук страницат на „Къмпинг Градина“ през последната седмица на юли.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Стартират нови благотворителни инициативи за възстановяване на Драгоманското блато

MIKA

публикувано

на

от

В продажба вече е и благотворителна бандана със специален дизайн на красивата природа в региона

Поредица от мини събития и специална, благотворителна бандана стават част от фондонабирателната кампания за възстановяване на живописното Драгоманско блато, което стана жертва на унищожителен пожар през януари 2020.

Преди няколко месеца деветото издание на едно от най-популярните родни състезания за планинско бягане и колоездене „Байк и рън за Чепън“, провеждащо се в региона,  застана изцяло зад каузата за възстановяване на природната забележителност  в подножието на Чепън планина. Събитието, което трябваше да се проведе през април, отложи провеждането си за 17 октомври, поради епидемиологичните мерки.

На 5 юли организаторите на състезанието магазини „Стената“ и група ентусиасти проведоха опознавателно бягане „Чепън Скай отблизо и на място“ с цел популяризиране на каузата и тестване на новото бегаческо трасе на състезанието  с дистанция 30 км. На 13 септември пък предстои пешеходно изкачване на връх Петровски кръст – най-високата точка на Чепън планина край Драгоман. 26 септември ще е с фокус върху колоездачите – ще се проведе опознавателно преминаване с велосипед 23 км трасе на Байк и Рън за Чепън. Малко преди същинското състезание (17 октомври), ще се случи и доброволческа акция в покрайнините на Драгоманското блато. Точната дата и активности тепърва се фиксират – всеки желаещ да се включи може да следи подробностите на chepan.stenata.com или фейсбук страницата на състезанието.

В магазини „Стената“ може да се намери уникална бандана – мултифункционална кърпа BUFF със специален дизайн, посветен на Драгоманското блато. Купувайки я, загрижените за природата подкрепят „Сдружение за дива природа Балкани“ във възстановяването на Драгоманското блато. От стойността на всеки закупен BUFF ще бъдат дарени 50% на сдружението. Същият BUFF ще получат и всички участници на състезанието “Байк и Рън за Чепън – Адреналин с Кауза”. И това не е всичко – пет лева  от всяка стартова такса за състезанието ще бъдат дарени за  възстановяване на моста, отвеждащ към вишката за наблюдение на птичето богатство!

Под надслов „Адреналин с кауза“ магазини „Стената“  и Сдружение за дива природа „Балкани“ се обединиха около идеята за възстановяване на част от инфраструктурата на Драгоманското блато – едно от 11-те световно значими орнитологично важни места в България. Целта е да бъдат събрани средства за най-неотложните дейности в рамките на по-голямата кампания на Сдружение за дива природа „Балкани“, за възстановяване на щетите от пожара.

Защо Драгоманското блато?

Драгоманското блато е единственото карстово блато в България и е най-голямата естествена влажна зона и находище на гнездящи водолюбиви птици в близост до София. Заедно с Чепън планина, то е определено за представително местообитание от европейско значение за опазване на биологичното разнообразие. Включено е в списъка на орнитологично важните места, като част от комплекса „Влажни ливади – Раяновци“, а също и в европейската система от защитени територии NATURA 2000.

За нас, като социално отговорна и екологично ориентирана компания, каузата за опазването на природата в България е от първостепенно значение и вярваме в необходимостта от малките стъпки в тази насока. БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН – Адреналин с КАУЗА е точно такава стъпка.

Можете да се включите във възстановяването и запазването на това уникално място – Драгоманското блато по няколко начина:

  • Като подкрепите Сдружение за дива природа БАЛКАНИ директно чрез дарение или друг вид помощ на http://balkani.org/donate
  • Като закупите уникалния BUFF от магазини „Стената“
  • Като се запишете за участие в „Байк и Рън за Чепън – Адреналин с Кауза
  • Като споделяте и разпространявате информация за каузата и състезанието „Байк и Рън за Чепън – Адреналин с кауза“.

Байк и рън за Чепън онлайн

Продължете понататък

Lifestyle

Робърт Де Ниро и Гуинет Полтроу завладяват ефира на FilmBox този петък

MIKA

публикувано

на

от

Забавни ситуации и моменти, изпълнени с екшън и напрежение, очакват зрителите с филмите в петъчната вечер по FilmBox Plus. В 18:40 ч. любителите на комедиите могат да се насладят на чаровната и талантлива Гуинет Полтроу в „Поглед от върха“, а в 23:30 ч. екранът превзема Куентин Тарантино с хитовата си продукция „Джаки Браун“ с участието на Робърт Де Ниро, Самюъл Джексън, Робърт Форстър и Бриджит Фонда.

В петъчната вечер носителката на „Оскар“ Гуинет Полтроу ще отведе зрителите на едно забавно пътешествие с филма „Поглед от върха“. Един ден Дона (Полтроу), за която никой не е мислил, че ще постигне много в живота, спонтаннно решава, че иска да бъде международна стюардеса в първа класа. Преследвайки мечтата си, тя загърбва целия си досегашен живот. По пътя към успеха Дона среща много предизвикателства, но и нови приятели – бъдещите си колежки Кристин (Кристина Апългейт) и Шери (Кели Престън). Заедно те се борят да станат най-добрите стюардеси дори когато се налага да работят за странен шеф. Животът на Дона претърпява нов обрат, когато среща Тед (Марк Ръфало) и се влюбва в него. Не пропускайте холивудската комедия този петък от 18:40 часа по FilmBox Plus.

Програмата на FilmBox Plus продължава с хитовия филм на Куентин Тарантино „Джаки Браун“ в 23:30 ч. Той разказва историята на стюардесата Джаки Браун (Пам Гриър), която тайно контрабандира пари за безмилостния търговец на оръжия Ордел Роби (Самюъл Джаксън). Когато полицията я хваща да пренася хиляди долари и наркотици, ѝ предлага сделка – да им помогне да арестуват Ордел, а в замяна да си върне свободата. Междувременно Ордел обединява сили с приятелката си Мелани (Джейн Фонда), стария си партньор Макс Чери (Робърт Форстър) и бившия затворник Луи Гара (Робърт Де Ниро), за да елиминира Джаки и да вземе парите. Филмът носи номинация за „Оскар“ на Робърт Форстър, както и номинация за „Златен глобус“ за Самюъл Джаксън и Пам Гриъри за техните впечатляващи превъплъщения. Гледайте криминалната драма на легендарния Куентин Тарантино този петък от 23:30 часа по FilmBox Plus.

Продължете понататък

Горещо