Открийте ни и в

Музика

Димо Алексиев е Оскар Уайлд в поп-операта „Рибарят и неговата душа“

Avatar

публикувано

на

[media-credit name=“Димо Алексиев, снимка: PR“ align=“alignleft“ width=“350″]Dimo Aleksiev (3)[/media-credit]

Най-новата творческа провокация на актьора Димо Алексиев е ролята на Оскар Уайлд в първата българска поп-опера „Рибарят и неговата душа”, чиято премиера е на 19 май от 19.00 часа в зала 1 на НДК. Проектът е един от акцентите на юбилейния „20-ти Салон на изкуствата” и се продуцира от „Шака Зулу Студио”. Мащабен и амбициозен спектакъл, с над 100 артисти на сцената от различни сфери на изкуството – симфоничен оркестър и поп-рок бенд, балет в неговите най-разнообразни форми, хор и солисти. Актьорът Ненчо Балабанов зрителите ще видят в образа на влюбения рибар, Весела Бонева e русалката, певицата Амалия Ненова – душата, Мариана Попова – магьосницата, оперният изпълнител Стефан Владимиров влиза в ролята на Отеца и със специалното участие на Джони Илиев. Композитор на спектакъла е Минко Ламбов, автор на текстовете на песните и либретото е Анна Топалова, която е и режисьор на проекта.

„Много е смешно, защото не ми стигнаха връзките да играя рибаря”, шегува се Димо за участието си в поп-операта. „Много хубав екип сме събрали, хора с приятна енергия. Голяма отговорност е да се опиташ да изиграеш Оскар Уайлд, сложна актьорска задача. Аз ще съм буферът между една невъзможна любов, като ще се опитам да я предам на публиката и тя да стане съпричастна. Моята роля е свързваща отделните сцени, аз водя зрителите в разказа. Освен това има едни етюди в самото начало, съврзани с живота на този човек. Оскар Уалйд не случайно пише приказка, за да разкаже за тази невъзможна любов между човек и русалка. Той е бил хомосексуалист, чийто живот се разрушава заради любовта му към един ужасно красив мъж и конфлита с разбиранията на епохата. Впоследствие влиза в затвора във Франция, където умира съвсем млад. Но това не е основното в спектакъла, много тънко е проследена нишката на личната история на писателя, която е и причината той да напише приказка за невазможната любов между човек и рускалка, съсипала живота и на двамата. Целият спектакъл е срещу догмата, осъждането на другия, насочва към толеранстност, разбиране и любов. И основното внушение е, че силата на Бог е неговата любов”.

Почитателите на поп-оперното изкуство ще имат възможността да се насладят на 2 часа омгьосваща музика, завладяващи костюми и хореография.

Цените на билетите са между 25 и 60 лева, за повече информация

Сценографията на спектакъла е представена като триизмерна прожекция – симулация на декор и атмосфера, използвани са техники като 3D мапинг, холограмни изображения, прожекции на иновативни повърхности и материи. В музиката се смесват различни жанрове и стилове – класика, джаз, поп и други, чието въздействие остава публиката без дъх още от първите тактове на увертюрата до самия край на произведението. Общото звучене в „Рибарят и неговата душа” композиторът постига чрез противопоставяне на оперни и поп-изпълнители, обединени от симфоничен оркестър, поп-рок бенд и хор под диригентската палка на маестро Кирил Ламбов.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Tехнологиипреди 10 часа

BG Startup проследява COVID-19

Tехнологиипреди 10 часа

42% от организациите са претърпели загуба на данни

Tехнологиипреди 10 часа

Кои са трите представители на серията Huawei P40, които ще се продават в България

Tехнологиипреди 10 часа

VIVACOM дарява първите месечни такси за нови услуги през април за борбата с COVID-19

Tехнологиипреди 10 часа

Алумни клубовете на българите, завършили университет в САЩ и в Обединеното кралство събират заедно най-доброто от двата свята

Културапреди 10 часа

“Аз чета” и “Читател” стартират предизвикателството “30 дни в книги”

Lifestyleпреди един ден

Почивка в Сидни – защо да си я подарим

Lifestyleпреди 3 дни

За силата на духа в момент на изпитание

Музикапреди 3 дни

Виктория очарова своите фенове с концерт от вкъщи, песента ѝ за Евровизия сред най-излъчваните в България

Tехнологиипреди 3 дни

Бизнесът и облакът – дигитализацията вече е задължителна

Tехнологиипреди 2 седмици

Премиерата на SONY PLAYSTATION 5 може да бъде отложена.

Tехнологиипреди 2 седмици

Теленор ще дари средства за медицинско оборудване на ново отделение за интензивно лечение в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis предлага безплатно решение за всички доставчици на услуги в подкрепа на дистанционната работа по време на пандемията от коронавирус

Lifestyleпреди 2 седмици

Хамилтън Пулсар възроден с нов PSR цифров часовник

Tехнологиипреди 2 седмици

Конкурсът MSI Creator Awards 2020 приема участия Покажете вашата креативност!

Lifestyleпреди 2 седмици

Часовник Rotary Heritage Titanium Automatic

Lifestyleпреди 2 седмици

Всичко, което трябва да знаете за Allbirds, абсурдно удобната марка за обувки

Музикапреди 2 седмици

Провеждането на 65-тото издание на Евровизия се измества за 2021 година

Tехнологиипреди 2 седмици

VIVACOM дарява 500 таблета за дистанционно обучение на МОН

Tехнологиипреди 2 седмици

Славка Лесидренска (Слава Леси): ЗНАМ, че не искаме да губим близки

Горещо