Открийте ни и в

Култура

Дни на корейската култура в София

MIKA

публикувано

на

Bulgaro-koreiski koncertПосолството на Република Корея има удоволствието да ви покани на няколко специално организирани културни събития.
Първото от тях е концерт на артистичната група „Гонг Мьонг”, който ще се състои в един изключително важен за Корея ден – Денят на корейската азбука. Музикантите от „Гонг Мьонг” са обиколили почти целия свят с музиката си и не случайно са титулувани като „едни от най-добрите културни посланици” на Южна Корея по света. Концертът в София е под надслов „Звуци от природата” и включва 12 композиции, които са уникална смесица от традиционни ритми и съвременно усещане за фолклор. До музиката на „Гьонг Мьонг” може да се докоснете на 9 октомври 2014 г. от 19 ч. в зала 11 на НДК (кино „Люмиер”). Входът е свободен!
Културната програма ще продължи с Българо-корейски приятелски концерт, в който ще участват български и корейски солисти, както и Симфоничния оркестър на БНР с диригент Георги Патриков. Концертът е на 15 октомври 2014 г. от 18:30 часа в зала „България“. Вход свободен!
Дните на корейската култура ще продължат със Седмицата на корейското кино, която започва на 16 октомври 2014 г. в Дома на киното. Българската публика ще може да се докосне до няколко шедьовъра на корейското кино – „Маскарад”, „Великолепната тайна”, „Открадни ми сърцето” и „Хармония”. Входът отново е свободен за всички любители на корейската култура.

Ето и графика на прожекциите:
16 октомври 2014, 19 ч. – „Маскарад”(2012, Masquerade)
17 октомври 2014, 19 ч. – „Великолепната тайна”(2013, Secretly, Greatly)
18 октомври 2014, 15 ч. – „Маскарад”(2012, Masquerade)
18 октомври 2014, 18 ч. – „Хармония”(2009, Harmony)
19 октомври 2014, 15 ч. – „Открадни ми сърцето!”(2013, Steal My Heart)
19 октомври 2014, 18 ч. – „Маскарад”(2012, Masquerade)

Maskarad

Маскарад, снимка: PR

А на 8 октомври 2014, от 14 ч. в Съюза на българските журналисти ще се проведе пресконференция с посланика на Република Корея в България и музикантите от „Гьонг Мьонг”.

Заповядайте, ако искате да разберете повече за развитието на двустранните отношения, Дните на корейската култура и как музикантите от „Гьонг Мьонг“ съумяват да превърнат традиционната корейска музика в атрактивна музика навсякъде по света.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо