Connect with us

Lifestyle

Дни на красотата в Къщата на италианските традиции

Avatar

Публикувано

на

Format Jewellery Seriya Barbaroni
Photo_Vasil_Germanov_za_Yana_Tankovska

снимка: Васил Германов

В последната седмица (23-29.03) на най-женския месец дизайнерите Николай Божилов и Яна Танковска влизат в колаборация с едно нестандартно пространство, за да представят своята визия за модата, изкуството и красотата. В Къщата на италианските традиции те ще изложат тематична селекция от произведения от последните си колекции. Естествено, всичко това ще бъде допълнено от кулинарните шедьоври на шеф Джузепе Ломушо.

Младият моден дизайнер Николай Божилов е носител на множество награди, сред които Triumph Inspiration Award 2010, OFFFashion и „Златна игла” за най-добър млад  дизайнер за 2013г. Преди две години откри и собствен лейбъл NIKOLAY BOZHILOV. В дните на красотата Николай Божилов представя модел от последната си колекция SYMBIOSIS. Концептуалните модели изследват дрехата като „дизайн обект”, който влиза в директна симбиоза с човешкото тяло. Моделите изграждат връзка на всички нива между ръчни плетива, финни копринени материи, разнообразни текстури, минималистични силуети и графични комбинации. Целта на SYMBIOSIS е да срещне естетическите норми от миналото и настоящето и заедно с това да създаде нова модна платформа за бъдещето. Николай ще представи и модел от новата линия ONE OF A KIND, за дизайни направени по мярка. С тази линия, той доказва, че хората със специално отношение към модата, заслужават и специален дизайн. С комбинацията от техните желания и професионализма и креативността на автора, резултатът със сигурност е единствен по рода си!

Яна Танковска е впечатляващ и талантлив дизайнер, която твори произведения на изкуството в различни сегменти. Известна е както с оригиналните осветителни тела от хартия, така и с нестандартните си бижута от керамика и гума. Самата тя споделя, че се вдъхновява от всичко – храна, архитектура, книги, филми, общуване.  Винаги е готова да импровизира или да влезе в нова комбинация, защото според Яна общите идеи раждат нови провокиращи форми, които са отражение на нашия живот. Ще можете да се убедите в думите й и да се насладите на бижутата й от сериите COOKIES, CANDY и БАРБАРОНИ. Както и на модел, част от съвместния й проект #Inspiration с Марияна Рибарова (Папиета) – дизайн (бижута) и Цветимира Михайлова – дизайн (ризи) – стайлинг, който търси провокация и създаване на нови видове вкус.

Изложените модели могат да бъдат и закупени.

Като част от дните, обединяващи модата, изкуството и красотата, на 25 март ще се проведе и тематична кулинарна ”Вечер на Милано/ Serata di Milano” в Trattoria “Il Maestro Giuseppe Verdi”. Събитието продължава традицията всеки месец със специално приготвено меню в Къщата на италианските традиции да бъдат представяни ястия и вина типични за даден регион в Италия – естествено в авторска интерпретация и приготвени лично от шеф Джузепе Ломушо.

Така дните на красотата ще са празник за всички сетива.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement