Открийте ни и в

Общество

ДНК с два премиерни спектакъла

MIKA

публикувано

на

През предстоящия месец в ДНК ще има два премиерни спектакъла – „Синхроничност“ на Станислав Генадиев (Сдружение Creative Box) и „Дисонанс за двама артисти“ на Паник бутон театър и ДНК.

„Синхроничност“ е пърформанс, който изследва взаимодействието между човека и света, без да го подчинява на тривиалната причинно-следствена логика. В основата на търсенето е принципът на синхроничността на К. Г. Юнг, който обяснява с обща теория възникването на досега възприемани като случайни събития. Същата теза присъства и в квантовата физика, която разглежда света като енергийно поле на взаимодействието – всичко е свързано с всичко и събитието е следствие от взаимното влияние между обектите. Тези предположения са основата на съвременни клонове на науката като ноетика и квантова психология и на художествени творби, формиращи постмодерността (Умберто Еко „Махалото на Фуко“).

На сцената е изградена класическа мандала, в която се намира човек, поставен в ситуация на взаимодействие със сложна система от аудиовизуални ефекти. Геометричните линии едновременно асоциират с вечното движение във времето, но и със синхроничността на събитията, които са отвъд разума.

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура“ за 2016 г. и се реализира в партньорство с НДК.

Пет спектакъла от програмата на IX Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс АНТИСТАТИК ще се случат в ДНК. Представлението SLAP/STICK на Херман Хайзиг, освен част от тазгодишното издание на Антистатик, пристига в България и в рамките на програмата на ДНК „Мигриращото тяло“.

На 13 април в ДНК ще гостува българската хореографка и изпълнителка, живееща в Канада от близо 30 години – Мария Кефирова.

Този месец в програмата на ДНК започва и проект, насочен изцяло към децата –Фондация „Арт Офис” и холандската танцова компания „Де Стилте” ще проведат „Срещи в танц“ – Съвременни танцови спектакли за деца от 6 до 10 г.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама
Музикапреди 4 седмици

Мерудия, Van Cock и Tha Crew пеят благотворително за Черно море, свободно от пластмаса

Tехнологиипреди 4 седмици

Демонстрации на мини водородни коли пред НДК

Културапреди 3 седмици

Премиера: „Бразилски храст”, сборник с разкази от Велина Минкова

Tехнологиипреди 4 седмици

Philips 436M6VBPAB е първият в света със сертификат DisplayHDR™ 1000

Музикапреди 3 седмици

Отменя се концертът Sunrise на Руперт Хубер в Пловдив

Музикапреди 2 седмици

Концертът на Texas се мести за есента

Музикапреди 2 седмици

Десетки групи искат да подгряват SONS OF APOLLO в Пловдив

Културапреди 2 седмици

Излиза „Вътрешен пазар и основни свободи на движение в правото на ЕС” от Христо Христев

Tехнологиипреди 2 седмици

А1 с признание за успешни комуникации от наградите на сп. Business Lady

Кинопреди 2 седмици

DreamWorks Animation представя „Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят“ 2

Горещо