Открийте ни и в

Общество

ДНК с два премиерни спектакъла

MIKA

публикувано

на

През предстоящия месец в ДНК ще има два премиерни спектакъла – „Синхроничност“ на Станислав Генадиев (Сдружение Creative Box) и „Дисонанс за двама артисти“ на Паник бутон театър и ДНК.

„Синхроничност“ е пърформанс, който изследва взаимодействието между човека и света, без да го подчинява на тривиалната причинно-следствена логика. В основата на търсенето е принципът на синхроничността на К. Г. Юнг, който обяснява с обща теория възникването на досега възприемани като случайни събития. Същата теза присъства и в квантовата физика, която разглежда света като енергийно поле на взаимодействието – всичко е свързано с всичко и събитието е следствие от взаимното влияние между обектите. Тези предположения са основата на съвременни клонове на науката като ноетика и квантова психология и на художествени творби, формиращи постмодерността (Умберто Еко „Махалото на Фуко“).

На сцената е изградена класическа мандала, в която се намира човек, поставен в ситуация на взаимодействие със сложна система от аудиовизуални ефекти. Геометричните линии едновременно асоциират с вечното движение във времето, но и със синхроничността на събитията, които са отвъд разума.

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура“ за 2016 г. и се реализира в партньорство с НДК.

Пет спектакъла от програмата на IX Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс АНТИСТАТИК ще се случат в ДНК. Представлението SLAP/STICK на Херман Хайзиг, освен част от тазгодишното издание на Антистатик, пристига в България и в рамките на програмата на ДНК „Мигриращото тяло“.

На 13 април в ДНК ще гостува българската хореографка и изпълнителка, живееща в Канада от близо 30 години – Мария Кефирова.

Този месец в програмата на ДНК започва и проект, насочен изцяло към децата –Фондация „Арт Офис” и холандската танцова компания „Де Стилте” ще проведат „Срещи в танц“ – Съвременни танцови спектакли за деца от 6 до 10 г.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 4 седмици

Дани Спартак готви в любимата кухня на звездите в Хасиенда Резидънс

Музикапреди 3 седмици

“ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР” на 15 април в зала 1 на НДК

Lifestyleпреди 3 седмици

Дария Симеонова се разкрасява с любимата терапия на Джей Ло

Gamingпреди 3 седмици

HONOR представи революционна технология за мобилен гейминг Gaming+ на MWC 2019

Lifestyleпреди 3 седмици

Деси Бакърджиева дарява две ин витро процедури за Цветница

EDMпреди 3 седмици

Deborah De Luca и Matador гостуват на YALTA CLUB

Културапреди 3 седмици

Интернет сензацията „Човекът с котките“ на Кристен Рупениън излезе на български

Lifestyleпреди 2 седмици

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Музикапреди 2 седмици

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Обществопреди 2 седмици

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Горещо