Открийте ни и в

Lifestyle

Европейците изкарват по седмица годишно в пътуване до работа

MIKA

публикувано

на

Всеки ден милиони хора в Европа се събуждат, измъкват се от леглото, обличат се и след това се отправят към пътуването си до работа. Много често през зимата поради лошите климатични условия, пътуването до работа и обратно може да се превърне в доста неприятно изживяване.

Европейците пътуват малко под 45 минути средно до и от работа всеки ден, което означава, че всяка година изкарват време равно на над една седмица в пътуване до работното място. С настъпването на зимата, близо половината от 40-те процента европейци, които редовно използват обществения транспорт за ежедневните си пътувания до работа, търсят иновативни начини да превърнат това „непродуктивно“ време в нещо, което чакат с нетърпение, пълно с действие и забавление.

Изследване, инициирано от Samsung Mobile Европа, откри, че средното време за пътуване варира значително в цяла Европа, като белгийците отбелязват най-дълъг маршрут до работа с 52 минути и 48 секунди, в сравнение с работещите във Великобритания, които са регистрирали най-кратко време до работа с 36 минути и 53 секунди.

Средно време за пътуване до работа за всяка европейска страна

Белгия                         52.80 минути
Швейцария                42.36 минути
Италия                         51.89 минути
Полша                         41.86 минути
Испания                      51.63 минути
Португалия                41.80 минути
Гърция                        49.40 минути
Румъния                     41.36 минути
Австрия                       47.51 минути
Германия                    39.62 минути
Холандия                    42.50 минути
Великобритания         36.88 минути

По-голямата част от пътуващите редовно шофират (61%), почти една трета ходят с колело (12%) или пеша (20%) до работа всеки ден. Цифри, които се очаква да намалеят значително, когато времето се влоши, поради факта, че все повече и повече пътуващи се обръщат към обществения транспорт. Белгийците (23%) и италианците (23%) са най-склонни да пътуват с влак до и от работа, като в същото време 37% от поляците предпочитат автобуса.

За да се забавляват по време на пътуването до работното място, европейците предимно се обръщат към музиката (64%), но значителна част от хората губят това ценно време в гледане на останалите (21%) или всъщност не правят нищо съществено (15%) по време на пътуването.

Кристина Щерева, корпоративен маркетинг, Samsung България каза:

„С повече от 150 милиона европейци, пътуващи ежедневно до и от работа, общият брой на „изгубените дни“ бързо се превръща в години и хилядолетия на изгубено време, толкова много, че ако цялото изгубено време за пътуване в Европа се обедини, то ще възлиза на близо 13 хиляди години.“

Съвременните работещи сравнително бавно се обръщат към технологиите като забавление по време на пътуването им и само една досетлива шепа пътешестващи, разчитат на своите таблети (2%) или лаптопи (3%) в 45-минутния период между работа и дома.

Кристина Щерева, корпоративен маркетинг, Samsung България добавя също:

„Сега, повече от всякога, пътуващите са в състояние да уплътнят максимално тези седем дни, които прекарват в пътуване до и от работа, като го запълнят със забавление. Samsung Galaxy Tab S има партньорства с компании като Netflix, Deezer и Marvel, така че пътуващите да не трябва да правят компромиси с вида забавление, от което се възползват; с водещ в отрасъла Super AMOLED дисплей, който вдъхва живот на цветовете и съдържанието, те могат да гледат всичко от романтична комедия да хитов екшън филм, удобно разположени на своята седалка във влака, и да превърнат пътя в нещо, което очакват с нетърпение да всеки ден.“

[Image]-Galaxy-Tab-S-Bookcover_2_s

Galaxy Tab S е най-тънкият и лек таблет на Samsung към днешна дата и перфектно решение за предизвикателствата на зимното пътуване. Този Super AMOLED таблет съчетава най-съвременни дисплей технологии с пълна гама от първокласно съдържание за несравнимо развлечение, така че пътуващите да не трябва да се правят компромиси с качеството на забавление, което употребяват по време на пътя. Galaxy Tab S е снабден с подобрени функции на производителността за лесен мултитаскинг, елегантно поместенi в изключително стилен, но и практичен дизайн, което откроява от тълпата всеки пътуващ до работното място.

Красиво изработено, устройството е идеалното допълнение за всички пътуващи в студените зимни дни, с богати, живи цветове, които предоставят на потребителите идеалното извинение да се потопят в един различен свят, докато пътуват към работа или се прибират вкъщи. Така по-леснo ще игнорират основните неудобства, свързани с пътуването – закъснения (29%), нетърпеливи пътници в претъпкани влакове (16%) и такива, които говорят прекалено високо (17%). Не е за учудване, но задръстванията (46%), бавните шофьори (37%) и тези, които непрекъснато минават от лента в лента (28%) са основните проблеми за водачите на пътя.

За тези, които имат желание да се противопоставят на студеното и влажно време, модерната технология на Galaxy Tab S за видимост на открито прави съдържанието на екрана да изглежда ярко, естествено и да се вижда добре. И тъй като Super AMOLED технологията, не изисква задна подсветка, Galaxy Tab S консумира по-малко енергия, в сравнение с LCD дисплеите, докато осигурява много портативен дизайн, с по-дълго издържаща батерия и Ultra-Power Saving Mode, който позволява на пътуващите да се наслаждават на часове забавление, без да се налага да се притесняват за презареждане.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Музикапреди 7 часа

VIVACOM подарява билети за концерта на Maluma

Tехнологиипреди 7 часа

Технологичната общност в Бълагрия се събра на SQL Server 2019 Discovery Day за четвърта поредна година

Lifestyleпреди 7 часа

Загорка обединява двама емблематични български артисти

Tехнологиипреди 7 часа

HMD Global, CGI и Google Cloud партнират за създаване на Nokia телефоните на бъдещето

Музикапреди 8 часа

Дуо Оренда представи България на 33 Международен музикален фестивал – FIMU, в гр. Белфор, Франция

Tехнологиипреди 8 часа

Повече от 70 младежи ще трупат практически опит в лятната стажантска програма на VIVACOM

Lifestyleпреди един ден

ГЕНИАЛНИТЕ СНИМКИ В НОВИЯ КАЛЕНДАР НА LAVAZZA ЗА 2020 СА ДЕЛО НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯ ПРОВОКАТИВЕН ФОТОГРАФ ДЕЙВИД ЛАШАПЕЛ

Lifestyleпреди един ден

OSMOSIS България бе отличена с приз „Зелена иновация“

Tехнологиипреди един ден

Gen-D – платформа, която ще ускори реформите в цифровото образование в региона

Tехнологиипреди 2 дни

Проверете историята на вашия автомобил безплатно с VIN-Info

Горещо