Открийте ни и в

Култура

ЕГМОНТ присъединява България към НОЩ НА КНИГИТЕ ЗА ХАРИ ПОТЪР

MIKA

публикувано

на

За втора поредна година почитатели на момчето магьосник от цял свят споделят увлечението си по невероятните истории на Дж. К. Роулинг в рамките на „Нощ на книгите за Хори Потър” по инициатива на британския издател Bloomsbury. Сред основните цели на кампанията е и възможността да предаде на следващото поколение читатели магията на книгите. Истински феномен в съвременната детска литература, поредицата за Хари Потър успява да върне интереса на милиони млади хора към книгите и четенето. Тазгодишното събитие се провежда под надслов „Нощ на магиите”.

Издателство „Егмонт” очаква заклети почитатели и нови фенове на приключенията на Хари Потър на 4 февруари от 18 ч. в книжарница „Хеликон-Витоша” в София (бул. „Патриарх Евтимий” 68). Магьосници и мъгъли ще бъдат въвлечени в тематични игри, предизвикателства и състезания. Участниците ще чуят любими откъси от книгите, ще се включат в конкурс за костюми на герои от поредицата и ще проверят познанията си за света на „момчето, което оживя”. Известни фенове на поредицата също ще споделят магията с присъстващите.

Издателството отправя специална покана към училища, книжарници, библиотеки, читалища и фен клубове в цялата страна да се присъединят към инициативата, като организират свои събития за отбелязване на „Нощта на книгите за Хари Потър”. Всички те могат да използват специално създадения и преведен на български организационен пакет с идеи и материали за подготовка на един незабравим празник на книгите за Хари Потър. Той ще бъде наличен за сваляне от сайта на издателството на 27 януари 2016.

Всички организатори на събития могат да се включат и в конкурса на „Егмонт” за най-креативна украса на празника. Най-добрите ще получат специални награди от издателя.

Присъединете се към събитието НОЩ НА КНИГИТЕ ЗА ХАРИ ПОТЪР В БЪЛГАРИЯ във Фейсбук, за да получавате актуална информация за планираните инициативи в страната.

В подкрепа на каузата за увличане на повече млади читатели в магията на четенето, издателство „Егмонт” ще подгрее атмосферата за „Нощта на магиите“, като посети няколко столични училища. Разговори за приказни истории, силни герои и приключения, забавления и срещи с фенове на Хари Потър очакват учениците.

„Нощ на книгите за Хари Потър” се организира с медийната подкрепа на сайтовете „Аз чета” и „Детски книги”.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Tехнологиипреди 4 седмици

Acronis Foundation открива ново училище в Нуево Чимботе, Перу

Tехнологиипреди 4 седмици

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Tехнологиипреди 4 седмици

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Горещо