Открийте ни и в

Култура

ЕГМОНТ с два нови наръчника за Minecraft

MIKA

публикувано

на

BitkiТази събота, 14 февруари, на българския пазар излязоха две нови официални изднаия с полезни съвети за игра в световния гейминг феномен – „Minecraft: Наръчник за водене на битки” и „Minecraft: Наръчник по строителство”. С тях заглавията Minecraft на българския  пазар стават четири на брой, след като в края на 2014 г. „Егмонт” издаде „Minecraft: Наръчник за начинаещи” и „Minecraft: Наръчник за работа с червен камък”. Втори месец подред първите две Minecraft издания присъстват неотменно в класациите за най-продавани тийн книги в страната.

Новите наръчници са ценен помощник за всеки, решил да усъвършенства уменията си за игра в необятния виртуален свят на Minecraft. Съдържанието им е разработено в тясно сътрудничество със създателите на играта – шведската компания Mojang, както и с участието на заклети фенове. Те са предназначени за деца на възраст над 9 години и предлагат подробни обяснения за изграждането на великолепни конструкции и проекти и полезни съвети за защита от вражески атаки от експерти, сред които и от създателя на играта – Ноч.

Minecraft: НАРЪЧНИК ЗА ВОДЕНЕ НА БИТКИ

Официалният „Minecraft: Наръчник за водене на битки“ ще запознае феновете с всичко, което трябва да знаят, за да се защитят от враждебно настроени чудовища и други играчи. От книгата те ще научат как да строят укрепления, да правят брони и оръжия, да залагат капани, да побеждават врага в ръкопашен бой и да оцеляват в Ада и Края. Ценните съвети, предоставени от експерти в Minecraft, ще им помогнат бързо да се превърнат в страховити воини!

Minecraft: НАРЪЧНИК ЗА СТРОИТЕЛСТВО

Няма нещо, което да не може да се построи в „Майнкрафт“! Но откъде да започне човек с толкова много възможности? И как да достигне до творческите висоти на експертите? Официалният „Minecraft: Наръчник по строителство“ е пълен със съвети и указания стъпка по стъпка от екипа на FyreUK – специалисти в изграждането на конструкции. С помощта му и с малко старание всеки може да се научи да конструира дворци, мостове, кораби, летящи острови и влакчета на ужасите. В допълнение наръчника съдържа и някои от най-внушителните строителни творения на фенове от общността на Minecraft.

StroitelstvoMinecraft КОЛЕКЦИЯ ключодържатели

В допълнение от 14 февруари в книжарниците ще може да се открие още една Minecraft изненада – разбиващо добрата колекция ключодържатели, вдъхновена от играта! Колекцията е от 10 оригинални фигури Minecraft – Стив, крийпър, зомби, скелет, зомби прасе, кирка, прасе, мууухоморка, овца, крава.

Minecraft е независима видеоигра от типа sandbox (вид игра с минимални ограничения за играчите – те се движат свободно и имат възможност да променят виртуалния свят), създадена през 2009 г. от шведската компания Mojang. Играта е фокусирана върху създаването и изграждането на конструкции от различни по вид блокчета в 3D свят. В публичната си версия тя има два основни режима на игра. В Творческия режим (Creative) играчът разполага с неограничени ресурси за създаване и проучване. В режим Оцеляване (Survival) играчът трябва да набавя ресурсите си сам и да се грижи за своето здраве и живот, като се защитава от неприятели. Съществуват и други режими – Hardcore, Adventure, Spectator.

Към февруари 2015 г. продажбите на Minecraft версията за компютри надхвърлят 18 милиона. Общо за всички платформи към края на юни 2014 г. са продадени почти 54 милиона игри, което категорично я определя като най-продаваната игра на всички времена. По данни от февруари 2015 г. на Newzoo, независима компания за маркетингови проучвания в областта на гейминг индустрията, Minecraft е най-популярната игра и в You Tube – 96,6% от гледанията на геймниг видеа в социалната мрежа за видеосподеляне са на Minecraft.

През септември 2014 г. става ясно, че Microsoft придобиват Mojang срещу 2,5 милиарда щатски долара.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Телевизияпреди 4 седмици

“Джереми Уейд: тъмни води” с премиерни епизоди по Discovery Channel

Lifestyleпреди 4 седмици

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Музикапреди 3 седмици

Кygo & Whitney Houston: ‘Higher Love’

Горещо