Открийте ни и в

Полезно

Езиково кафе и бизнес в рамките на НКММК-България

MIKA

публикувано

на

Две бизнес събития и „Езиково кафе” ще се състоят в рамките на Националната конвенция на Международна младежка камара – България (Junior Chamber International), която ще се проведе на 19-ти и 20-ти септември в София. В рамките на форума ще бъде направен отчет за дейността на организацията за 2014 г. и ще бъде начертан стратегически план за 2015 г. Освен това членовете на Камарата ще изберат президентът на JCI-България за 2015 г. и представителите на Националния борд на организацията.
Международно присъствие ще бележи тазгодишната Национална конвенция, като специален гост ще бъде Сара Рюкримен – директор на JCI за Европа, отговарящ за растежа и развитието на организацията.
Официален партньор на събитието е Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

След работните сесии в първия ден от конвенцията, 19.09.2014 г., от 18 часа в сградата на БТПП ще се състои JCI Business Networking Event (събитие за създаване на бизнес контакти). То се провежда по методика, която е запазена марка на JCI International и която позволява на всеки от участниците във форума в рамките на час и половина да се срещнат с 10-15 нови партньори. JCI BNE се състои от няколко 5 минутни срещи с всеки от останалите участници. В рамките на един диалог всеки един от двата партньора обменя информация за себе си и бизнеса, които представлява. В края на срещата всеки оценява потенциала за създаване на бизнес с човека отсреща, в краткосрочен и дългосрочен план. Регистрацията започва от 17.45 часа, а таксата за участие е 10 лв. След края на събитието е предвиден коктейл, където разговорите могат да продължат в неформална обстановка.

На 20.09.2014 г., събота, от 13 часа в сградата на Business and Networking Club (ул. „Златен рог“ 16, ет.2) ще се проведе безплатен тренинг „Бизнес моделиране”. Фасилитатори ще бъдат бизнес специалистите Светлан Станоев и Цветелина Тенева. Те са основатели на Бизнес института в София, съавтори на Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси и с богат професионален опит в международни компании.

Основни теми на тренинга ще бъдат:
– Как да опишем и представим даден бизнес модел и/или елементи от него – примери и илюстрации;
– Анализ и дизайн на бизнес модел – снемане на бизнес модел на съществуващ бизнес, изграждане на бизнес модел на старт-ъп идея и нов продукт;
– Оценка на бизнес модел – влияние на външни фактори и пазарна среда върху конфигурирането на елементите, анализ на конкурентно предимство и анализ на конкуренти чрез бизнес моделиране;
– Примери и илюстрации за иновативни бизнес модели – източници и подход на иновативност при бизнес моделирането.

По-късно през деня, от 19 часа, в One Coffee (бул. „Драган Цанков” 34, над метростанция Жолио Кюри) ще се проведе добилото вече голяма популярност “JCI Езиково кафе”. Целта на събитието е хора с различни познания по чужди езици да практикуват уменията си в неформална обстановка, докато се забавляват и срещат нови приятели.
Всеки желаещ да подобри езиковите си умения, може да го направи абсолютно безплатно в рамките на “JCI Езиково кафе”.

Повече информация за Националната конвенция и за отделните събития можете да намерите на следващите линкове:

Национална конвенция – http://jcibg-national2014.weebly.com/

Открит тренинг „Бизнес моделиране – https://www.facebook.com/events/873893912621718/?ref_dashboard_filter=upcoming

JCI Езиково кафе – https://www.facebook.com/events/718334098204297/?ref_dashboard_filter=upcoming&source=1

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Bridgestone в партньорство с Microsoft

MIKA

публикувано

на

от

Bridgestone, най-големият производител в света на гуми и каучукови изделия, си сътрудничи с Microsoft в разработването на първата в света система за мониторинг и откриване на проблеми и повреди при гумите в реално време. Тези проблеми засягат една изключително важна тема, тъй като те влияят негативно при около 30% от всички автомобилни инциденти, причинени от техническа неизправност.

Последна стъпка при мониторинга на проблеми с гумите

Проблемите, свързани с гумите на автомобила имат четири основни характеристики: неправилно налягане, захабяване, неравномерно износване и не на последно място – щети от бордюри, дупки или предмети на пътя.

Повечето от тези проблеми вече могат да бъдат надеждно смекчени. TPMS (системите за следене на налягането в гумите) са задължителни във всички автомобили, построени от 2012 г. и помагат на шофьорите да избегнат проблеми с ниско налягане. Редовното сервизиране и навременната подмяна на гумите предпазва от тяхното захабяване и износване.

Изключението – пропуските в безопасността, са повредите при гумите, които често не могат да бъдат открити без близък, обстоен ръчен преглед, и които могат да възникнат по всяко време. Повредените гуми могат да доведат до инциденти. Те могат да повлияят неблагоприятно и на други компоненти на превозното средство, като например да причинят повреда на колелата и по този начин да създадат допълнителен източник на потенциална опасност за шофьорите.

Сега тези пропуски могат да бъдат решени. Bridgestone Tyre Damage Monitoring System (BTDMS) предоставя информация в реално време за повреди. Системата използва облачната архитектура на MCVP, заедно със съществуващите данни на сензора от вече инсталирания хардуер, и използва алгоритми за откриване на събития, засягащи повърхността на гумата и каркаса. Вследствие на това водачът може незабавно да бъде уведомен за опасността и да реагира своевременно за отстраняването ѝ. Понастоящем няма друга еквивалентна система за наблюдение на пазара. Алтернативите изискват инсталиране на допълнителен хардуер.

С поглед към бъдещето

Системата за мониторинг на повреди при гумите има и други ценни приложения. Тя не само установява кога е възникнала повреда, но и къде. По този начин BTDMS позволява по-широк поглед върху пътните условия и инфраструктурата, кaто данните могат да бъдат използвани за сигнализиране на пътните агенциите, отговорни за поддръжката на пътя, за наличието на дупки или други опасности на пътя на определена локация. Бъдещите автономни превозни средства също могат да бъдат бенефициенти на системата, тъй като превозните средства предават информация за опасности на други шофьори или автономни автомобили, които са в близост до тях. Освен това данните се предават и съхраняват в облака.

Понастоящем Bridgestone Tyre Damage Monitoring System е достъпна за всички автомобилни паркове и производители на оригинално оборудване (ОЕМ), които използват MCVP. Партньорството с Microsoft дава възможност на Bridgestone допълнително да развие своето решение и да отговори на изискванията на автопаркове и ключови OEM партньори по целия свят.

Дигитално партньорство за бъдещето на мобилността

MCVP е една стабилна и последователна, свързана с облака, дигитална платформа, която позволява да се изградят нови решения, насочени към клиентите. Това включва информационно-развлекателни решения за автомобила, разширена навигация, автономно шофиране, телематика и услуги за прогнозиране, както и безжични системни актуализации на софтуера (ОТА). Платформата включва и глобалната достъпност и мащаб от висок професионален клас, които идват с Microsoft Azure.

MCVP ще предостави на Bridgestone дигитална инфраструктура, която ще ускори доставката на свързани решения за мобилност, предоставяйки достъп до облачната система на Microsoft Azure,  AI и IoT възможности.

От своя страна работата с Bridgestone помага на Microsoft да разшири своята екосистема от ключови партньори и дава възможност на клиентите на MCVP да интегрират решенията на тези партньори в собствените си продукти и услуги.

Лоран Дарту, CEO и президент на Bridgestone EMIA, сподели: „Дигитализацията е огромна част от това, което правим днес в Bridgestone. За нас е наложително и изключително важно да работим с водещи в индустрията партньори, които могат да подкрепят нашите нужди както днес, така и в бъдеще. Партнирайки си с Microsoft, ние имаме възможността да предложим нашата Система за мониторинг на проблеми при гумите на милиони шофьори, предлагайки им по-голяма безопасност и спокойствие на пътя.“

„Microsoft си партнира с компании за мобилност, за да подкрепи тяхната трансформация в доставчици на услуги и интелигентни решения за мобилност. С Microsoft Connected Vehicle Platform нашата мисия е да помогнем на бизнеса да ускори процеса по разработка и предлагане на сигурни, персонализирани и свързани към мрежата решения за мобилност. Използвайки MCVP, Bridgestone създаде Tyre  Damage Monitoring System, която предлага забележителен принос за безопасността по пътищата и доказва как сътрудничеството между лидерите в индустрията може да отключи нови бизнес възможности“, заяви Тара Пракрия, Генерален мениджър Azure Mobility и Microsoft Connected Vehicle Platfrom в Microsoft.

Продължете понататък

Lifestyle

Facebook стартира нова кампания за борба с фалшивите новини

MIKA

публикувано

на

от

Facebook стартира нова кампания, която цели да помогне на хората да забелязват по-лесно фалшивите новини онлайн и да поставят под въпрос това, което четат в интернет. Компанията иска да осигури на потребителите необходимите инструменти, за да взимат информирани решения за информацията, която откриват онлайн. Затова през следващите няколко седмици новата инициатива ще бъде реализирана в редица държави от региона на Европа, Близкия изток и Африка с идеята да образова хората по темата.

След консултации с партньорите на Facebook, отговарящи за проверката на фактите, компанията създаде „Три въпроса, които да помогнат за справяне с фалшивите новини”, които ще циркулират в социалната мрежа чрез серия от креативни реклами и ще водят директно до създадения за целта уебсайт на кампанията. Визиите ще предизвикат потребителите да тестват информацията, която виждат онлайн, като си зададат три въпроса:

 

  • Кой е първоизточникът? Ако не е посочен такъв, потърсете го.
  • Какво липсва? Прочетете цялата история, не само заглавието.
  • Как ви кара да се чувствате? Хората, които създават фалшиви новини, се опитват да ви манипулират.

Първоначално кампанията ще бъде представена на потребителите в ЕС, във Великобритания, както и в страните от Близкия изток, Африка и Турция. За да оцени ефективността на инициативата в оказването на помощ на хората да преценят на коя информация да се доверят, Facebook ще организира последващи проучвания с цел да разбере какво са научили потребители. Тази информация ще помогне на компанията да създаде още кампании за медийна грамотност в бъдеще.

Дезинформацията или „фалшивите новини“, които стават все по-популярни, са важна тема от години. Сега повече от всякога Facebook работи в посока да свърже хората с точните източници и да показва по-малко неверни сведения – особено такива, свързани с COVID-19. Компанията инвестира значителни средства в това да премахва акаунти и съдържание, които нарушават Стандартите на общността и политиките за рекламиране на социалната мрежа. Целта е да се намали разпространението на фалшиви новини и да се информират потребителите като им се представи повече контекст около публикациите, които виждат, за да решат сами какво да четат, на какво да вярват и какво да споделят.

Новата кампания идва точно след актуализацията на известяването за контекста (context notification update), обявено през изминалата седмица, което сигнализира на потребителите, когато новинарската статия, която искат да споделят, е по-стара от 90 дни. Обновления като това гарантират, че хората имат достатъчно информация, за да вземат решение какво да споделят с другите във Facebook.

По време на пандемията COVID-19, а и след това, Facebook ще продължи да работи с експерти от индустрията и потребители на платформата, за да гарантира, че справянето с невярната информция е ефективно и че хората разполагат с необходимите ресурси, за да разграничават и поставят под въпрос съдържанието, което виждат онлайн.

Продължете понататък
Музикапреди 4 седмици

Американски продуценти ще споделят безплатно опит в България

Lifestyleпреди 3 седмици

А1 спечели две награди за „Продукт на годината 2020“

Обществопреди 3 седмици

Онлайн премиера на необикновената пиеса на Рич Орлоф „Забавно като патерица“

Кинопреди 3 седмици

Джавада Филм обявява селекция за продуциране на независими игрални и документални проекти

EDMпреди 3 седмици

CACAO BEACH (пре)ОТКРИВА 2020!

Културапреди 3 седмици

„Отнесени от вихъра“ в ново естетско издание

Телевизияпреди 4 седмици

„Ябълко и Луки“ се завръщат с нови епизоди по Cartoon Network

Tехнологиипреди 3 седмици

Ефектът на COVID-19 върху света на маркетинга: ключови промени и водещи тенденции

Tехнологиипреди 3 седмици

Новият таблет Prestigio Q Pro идва във VIVACOM

Кинопреди 2 седмици

„Преди да кажеш Да“ и „Проблемът с Ди Ди“ – хитовите филмови предложения на FilmBox този четвъртък

Горещо