Открийте ни и в

Компании

Екопак България и Avon заедно за зелено утре

MIKA

публикувано

на

Екопак България и Avon обявяват съвместното си партньорство. Козметичната компания и екологическото дружество стартират съвместната кампания „Заедно за зелено утре“, която има за основна цел да насърчи разделното събиране на отпадъци от опаковки и да запознае повече хора с ползите от него. Кампанията е част от националната инициатива на Екопак България „Заедно за природата“, която стратира в началото на 2017г. Целта е да се създаде своеобразно обединение на бизнеса в подкрепа на една обща кауза, която да достигне до широк кръг от потребители на опаковани стоки. Към кампанията се присъединеха над 40 български и мултинационални компании, които се включиха в популяризирането на разделното събиране на отпадъци сред потребителите и опазването на околната среда. Всички тези компании са членове на Екопак България и благодарение на техните усилия и финансова подкрепа, организацията управлява най- разпространената система за разделно събиране на отпадъци в България.

В рамките на кампанията „Заедно за зелено утре“ Екопак България и Avon планират множество съвместни активности, насочени към популяризирането на предимствата на разделното събиране, съхранението на природните ресурси, запазване на мястото на живеене в чист и свеж вид с цел по-добро бъдеще и екологична образованост на младите. Екопак България бе и един от партньорите по време на благотворителния концерт „От любов към живота“, който бе организиран в подкрепа на жените с рак на гърдата.

Зелената кауза е добре позната за Avon. Сред популярните кампании срещу рака на гърдата и домашното насилие, които получават значителен обществен отзвук, Avon инициира и кампанията Зелени гори за красиво утре в партньорство със световните организации The Nature Conservancy и WWF. Благотворителната инициатива е насочена към съхранението на Атлантическата тропическа гора в Южна Америка, където близо 93% от територията е безвъзвратно изгубена. Тропическите гори са наричани „дробовете на земята“, защото помагат за пречистването на замърсения въздух. От Avon си поставят като цел да засадят 1 милион дървета в застрашената гора. 1 поръчан благотворителен продукт от зелената серия на Avon засажда 1 дърво.

В лицето на Avon, Екопак България открива перфектния партньор в своята кауза за зелено утре. Рециклирането на 1 тон хартия спазява от отсичане 13 дървета. Заедно Екопак България и Avon спасяват 1700 дървета годишно, припомняйки за тази добра практика на своите партньори и колеги и мотивирайки повече хора и компании да бъдат отговорни, да събират разделно и рециклират своите отпадъци.

Полезни съвети как да живеем по-екологично със съвсем малки усилия в ежедневието ни може да откриете на:

http://www.ecopack.bg/bg/za-grazhdani/13/pages/

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

KLM предоставя филми с аудио описание за незрящи пътници по време на полет

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Чрез системата си за развлечения на борда, KLM вече предлага филми с аудио описание на своите междуконтинентални* полети. По този начин и  незрящите пътници също ще могат да се наслаждават на филми. Това отразява амбицията на KLM да предлага на пътниците незабравими преживявания по време на пътуване.

Първите филми с аудио описание са: Всички мои мъже, Кингсман, Златният кръг и Лего Нинджаго. През следващите месеци ще бъдат добавени още филми.

Аудио описанието е средство, чрез което филмите и телевизионните програми могат да бъдат достъпни за незрящи хора. По време на прекъсванията на диалога, диктор описва всички визуални елементи. Той описва героите – изражението на лицето и местоположението им, развитието на сюжета.

* Предлага се на борда на всички самолети Boeing 777 и Boeing 787 на KLM.

Продължете понататък

Lifestyle

Turkish Airlines предлага самолетни билети с отстъпка

MIKA

публикувано

на

от

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече страни в света от която и да е друга, предлага 15% намаление за всички вътрешни и международни полети на пътниците, които изтеглят последната версия на мобилното приложение на превозвача и закупят билети между 18 и 20 януари 2018 г.

Новото мобилно приложение предлага много по-добро потребителско преживяване при планирането на пътувания, закупуването на билети и използването на специалната услуга на Turkish Airlines – Miles&Smiles. Покупката на билети, правенето на резервации и прегледът на запазените полети вече се случват по-бързо от всякога с обновеното мобилно приложение.

Добавени са и различни варианти за плащане, за да могат пътниците да изберат най-подходящия. По този начин те лесно могат да закупят билетите си, да запазят данните на кредитните си карти или да ги сканират с камерата на телефона си.

Приложението запаметява предишните резервации и предпочитания на пътуващите, като по този начин всеки клиент получава уникални предложения.  

Чрез приложението пътниците могат много по-изчерпателно да се възползват и от услугата Miles&Smiles, като използват натрупаните си километри пътувания за закупуване на билети и допълнителни отстъпки, както и като прехвърлят километри на други потребители.

Повече информация и възможност за изтегляне на мобилното приложение може да откриете ТУК.

Продължете понататък

Горещо