Открийте ни и в
Solar Easter 2018

Компании

Екопак България и Avon заедно за зелено утре

MIKA

публикувано

на

Екопак България и Avon обявяват съвместното си партньорство. Козметичната компания и екологическото дружество стартират съвместната кампания „Заедно за зелено утре“, която има за основна цел да насърчи разделното събиране на отпадъци от опаковки и да запознае повече хора с ползите от него. Кампанията е част от националната инициатива на Екопак България „Заедно за природата“, която стратира в началото на 2017г. Целта е да се създаде своеобразно обединение на бизнеса в подкрепа на една обща кауза, която да достигне до широк кръг от потребители на опаковани стоки. Към кампанията се присъединеха над 40 български и мултинационални компании, които се включиха в популяризирането на разделното събиране на отпадъци сред потребителите и опазването на околната среда. Всички тези компании са членове на Екопак България и благодарение на техните усилия и финансова подкрепа, организацията управлява най- разпространената система за разделно събиране на отпадъци в България.

В рамките на кампанията „Заедно за зелено утре“ Екопак България и Avon планират множество съвместни активности, насочени към популяризирането на предимствата на разделното събиране, съхранението на природните ресурси, запазване на мястото на живеене в чист и свеж вид с цел по-добро бъдеще и екологична образованост на младите. Екопак България бе и един от партньорите по време на благотворителния концерт „От любов към живота“, който бе организиран в подкрепа на жените с рак на гърдата.

Зелената кауза е добре позната за Avon. Сред популярните кампании срещу рака на гърдата и домашното насилие, които получават значителен обществен отзвук, Avon инициира и кампанията Зелени гори за красиво утре в партньорство със световните организации The Nature Conservancy и WWF. Благотворителната инициатива е насочена към съхранението на Атлантическата тропическа гора в Южна Америка, където близо 93% от територията е безвъзвратно изгубена. Тропическите гори са наричани „дробовете на земята“, защото помагат за пречистването на замърсения въздух. От Avon си поставят като цел да засадят 1 милион дървета в застрашената гора. 1 поръчан благотворителен продукт от зелената серия на Avon засажда 1 дърво.

В лицето на Avon, Екопак България открива перфектния партньор в своята кауза за зелено утре. Рециклирането на 1 тон хартия спазява от отсичане 13 дървета. Заедно Екопак България и Avon спасяват 1700 дървета годишно, припомняйки за тази добра практика на своите партньори и колеги и мотивирайки повече хора и компании да бъдат отговорни, да събират разделно и рециклират своите отпадъци.

Полезни съвети как да живеем по-екологично със съвсем малки усилия в ежедневието ни може да откриете на:

http://www.ecopack.bg/bg/za-grazhdani/13/pages/

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Арена ди Верона квартет
Обществопреди 16 часа

Пл. Александър Невски се превръща в старт и финал на първото по рода си градско бегаческо събитие на София с такъв мащаб

Кинопреди 16 часа

Филмът „И после светлина“ на Константин Божанов тръгва по кината

Музикапреди 16 часа

Alex & Vladi са първите изпълнители на Beat Nights LIVE

Lifestyleпреди 16 часа

Проучване на Samsung разкрива, че smart кухнята може да добави към стойността на къща

Музикапреди 16 часа

Хиляди пяха „Облаче ле бяло“ със Силви Вартан

EDMпреди 16 часа

Тийн сензацията MARCUS & MARTINUS представят нов албум

Културапреди 17 часа

Китай – събуждането на един гигант” от Хенри Полсън

Lifestyleпреди 17 часа

С ден на отворените врати Lidl откри магазин по нов модел

Обществопреди 17 часа

Хореографският дебют на Марион Дърова ще бъде представен в рамките на „Антистатик”

Класическапреди 4 дни

SUNRISE на Руперт Хубер от Tosca в Античния театър

No Banner to display

Горещо