Открийте ни и в

Lifestyle

Електронна винетка – не е грях да си плащаш за качество

MIKA

публикувано

на

Онова, което човек с абсолютна сигурност може да отбележи за българина, е неговата вечна борба със законите. Нашият народ е загубил много години от своето развитие, в които постоянно е търсил вратички в законодателството.

Вярно е, че има пропуски в законите, но това оправдава ли българския гражданин? Нужно ли е да се възползваме непременно от всяка възможност „да прецакаме системата“?

Трябва да пораснем като народ!

Не е никак приятно по новините постоянно да се чува как за пореден път някой човек не е платил такса за винетен стикер, а използва междуградски пътища или такива, част от международната пътна мрежа. Това говори само за едно – системата не е достатъчно добра и спешно ѝ трябва промяна.

Докато българите смятат парите, дадени за винетка, за грешни, то няма как да имаме качествена поддръжка на пътищата. Жалко е, обаче, че сякаш все по-малко хора оценяват това като съществуващ проблем и все повече се подлъгват към това да пътуват гратис.

Защо всички казват, че е толкова важно да се плащат винетки?

Отговорът на въпроса е пред очите ни. Правилно е първо да се тръгне от зародиша на проблема и да се погледне дали е дадена пълна и акуратна информация за всички хора, които искат да си закупят винетен стикер.

Тук е и моментът да се каже, че на сайта на Vinetki.bg ще получите бързо, лесно и удобно достатъчна информация за това как, къде и защо може и трябва да си закупите винетка за вашия вид автомобил. Преди покупката му, ще бъдете известени за дължимата сума и ще можете съвсем лесно да пресметнете разходите си.

Къде отиват парите на хората, платили за винетен стикер?

За да си закупите винетка и онлайн, може да посетите сайта Vinetki.bg, откъдето освен информация, ще получите и възможност да получите своята винетка изключително бързо и безпроблемно. Става само за няколко минути.

Те трябва да знаят за какво са дали средствата си, къде отиват, кой ги разпределя и за какво се използват. През последните години България напредна изключително много по отношение на своята републиканска пътна мрежа.

Всички тези усилени ремонтни дейности на второкласните пътища струват на държавата съответните средства. Строежите на широките многолентови магистрали, модерната настилка, хубавите пътни ограждения, изолиращи шума от минаващите в различни посоки коли, поставянето на висок клас светлоотразителни пътни знаци – струват на държавата определени средства.

Уредените кръгови участъци, преразпределящи пътуващите ясно и категорично чрез висококачествени табели – това са все неща, направени в името на комфорта и приятните емоции по време на пътуване – те отново струват на държавата средства за създаването им. Ето защо тези пари трябва да се възвръщат от онези, които ги ползват и се радват на същия онзи комфорт.

Нека спрем да се съмняваме в правотата на решението си всеки път, в който си закупим винетен стикер. Направете го за България и нейната пътна мрежа.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Apollonia

Lifestyle

Wizz Air съветва пътниците да резервират само на wizzair.com

MIKA

публикувано

на

от

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа*, призовава всички пътници да закупуват билети и услуги директно от сайта на авиопревозвача wizzair.com или чрез мобилното приложение на WIZZ. Само на уебсайта те могат да открият и най-актуалната информация относно полети и цени.

В сегашната ситуация на бързо променящите се регулации за пътуване, налагани с цел да се ограничи разпространението на COVID-19, е от изключително значение клиентите да имат достъп до актуална информация за пътуванията. Затова авиокомпанията съветва всички свои клиенти да се доверяват само на официалните канали на WIZZ, за да получават най-добрите цени, както и последните новини за полети, действащи национални регулации за пътуванията, права на пътниците и възможности за връщане на суми. 

Ако резервациите са направени през туристически агенции, Wizz Air няма възможност да се свърже директно с клиентите, тъй като туроператорите използват собствени акаунти при резервации и рядко препращат към пътниците съобщения, получени от авиопревозвача. В резултат на това пасажерите може да не получат навреме важна информация за статуса на техните полети.

Също така Wizz Air вече въведе изцяло автоматизиран процес по връщане на суми, с който ускори изплащането на компенсациите на пътуващите. Уникалната за пазара практика, която компанията следва, е, че ако има отменени полети, клиентите автоматично получават 120% от цената на билета под формата на кредит в WIZZ акаунта си, валиден 24 месеца след отмяната. Пътниците могат да изберат и да получат 100% от заплатената сума обратно. В този случай Wizz Air се ангажира да върне парите чрез първоначалния метод на плащане в срок от 30 дни от датата на молбата за възстановяване на средствата. Тези, които са запазили билетите си чрез туристическа агенция, трябва да се свържат с нея и да изискат от нея връщане на сумите.

Важно е да се има предвид и, че резервациите през туристически агенции са по-скъпи, тъй като тези компании слагат надценка на цените на Wizz Air. Това означава, че когато закупят билетите си на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията, пътниците не само получават цялата важна информация за пътуването си, но и се възползват от най-ниските цени. 

Андраш Радо, мениджър Корпоративни комуникации в Wizz Air, коментира:

„За Wizz Air винаги е било приоритет пътниците ѝ да бъдат добре информирани за полетите си. Точната и детайлна информация, особено в тази бързо променяща се ситуация, е от ключово значение за всички пътуващи. Ние се ангажираме непрекъснато да обновяваме нашите официални канали с най-актуалната информация и да я споделяме с клиентите. Съветваме всички пътници да резервират директно на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията, за да получават всички важни съобщения и най-ниските цени, комбинирани с невероятно изживяване на борда.“

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

 

Продължете понататък

Lifestyle

Поставяме любимото сиренце на Джери на дъска от вкусове

MIKA

публикувано

на

от

Какво може да липсва, като е лято, намираме се на плажа, музиката е силна, а приятната компанията е налице? Освежаващи напитки и нещо леко и вкусно за хапване, разбира се. Големите дървени дъски, на които се поставят различни сортове сирена, плодове и ядки, стават все по-популярен начин, по който баровете и заведенията на плажа привличат своите клиенти и по този начин им създават усещането за истинска наслада.

Убедени сме, че тази вкусова експлозия ще впечатли дори емблематичния анимационен герой Джери, който е готов на всичко, за да се сдобие с така апетитното и сочно парче сирене. За да си заслужите поздравленията за завидно гостоприемство и отношение към детайла, ви съветваме да не губите време и да опитате нашето предложение за приготвяне на апетитната дъска в домашни условия.

Дървена дъска от вкусове: деликатесни сирена, свежи сезонни плодове и хрупкави ядки

Необходими продукти:

  • Бри
  • Синьо сирене
  • Камембер
  • Грозде бяло/розе
  • Смокини
  • Ядки- орехи, кашу, бадеми

Начин на приготвяне:

  1. Плодове се измиват и нарязват по избор.
  2. Сирената се режат на парченца.
  3. Проектираме визията на дъската в съзнанието си и я изпълняваме на дървената дъска, като на нея поставяме всички продукти.
  4. Воаля!

Всички продукти, необходими за приготвянето на апетитната дъска от вкусове, са налични и може да поръчате от сайта на shop.gladen.bg, който работи в партньорство с Gladen.bg и веригата хипермаркети HIT. Онлайн магазинът извършва доставки в района на град София и близките околности, като при поръчка над 100лв., доставката е безплатна.

Продължете понататък

Горещо