Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Lifestyle

„ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче” предстои

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

На 10 октомври (събота), на обособената поляна за кучета в Южния парк в София инициативата на Нестле България – „ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче”, отново ще събере на едно място всички любители на активния начин на живот и техните любимци. За четвърта поредна година стотици привърженици на активния начин на живот, ще могат да станат част от един незабравим спортен ден, изпълнен с множество възможности за забавления, активности и подаръци. Всички присъстващи ще могат да наблюдават демонстрации, спортни активности за стопани и кучета, както и интригуващо състезание между треньори и да получат полезна информация за правилното отглеждане на своите четириноги приятели.

Фондация „Очи на 4 лапи” ще бъде част от „ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче” за втора поредна година, като и тази година представителите ще запознаят всички присъстващи с дейността си в полза на незрящите хора. На посетителите ще бъде предоставена възможността да станат свидетели на демонстрация на кучета-водачи. През целия ден ще бъдат организирани разнообразни игри с много подаръци, осигурени от PURINA DOG CHOW, ще бъдат организирани уроци по Dog Frisbee и всички стопани ще имат възможността да покажат на какво са научили ствоите любимци.

Dog Frisbee

Присъстващите ще открият 3 обособени зони за кучета, като във всяка от тях  ветеринарни специалисти ще се погрижат, всички да получат полезна информация за техния любимец, според възрастта му. Ще бъдат проведени консултации и уроци, от които стопаните ще могат да научат как да се грижат по-добре за своите най-добри приятели, както и каква храна е подходяща за домашните им любимци в съответния етап от живота им. Освен висчки активности и забавления, посетителите ще имат възможност да станат свидетли на едно изключително интригуващо състезание. Професионални треньори на кучета ще имат задачата да превърнат арената за демонстрации в едно още по-забавно и запомнящо се място.

Тази година „ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче“ ще премине под знака на десетгодишнината на инициативата за балансирано хранене и активен начин на живот на Нестле България „ЖИВЕЙ АКТИВНО!“. И двете кампании целят да разпространят идеята, че здравословният начин на живот е достъпен, а с верен приятел, може да бъде по-забавен и вълнуващ.

снимка: PR

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”650″]Ochi na 4 lapi[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

eMAG разкрива кои са среднощните купувачи на онлайн сайта

MIKA

публикувано

на

от

Стефана Здравкова, директор eMAG.bg, снимка: ПР

Едно от съществените предимства на онлайн пазаруването е 24-часовият достъп до предложенията на електронните магазини. Именно от това се възползват много потребители, които пазаруват на eMAG.bg след полунощ.

Основният мотив на среднощните купувачи е съвсем разбираем – те искат да разгледат всички предложения на спокойствие след приключване на работния ден и семейните ангажименти, и внимателно да обмислят
бъдещите покупки. Според статистиката на eMAG.bg, среднощните потребители са най-активни в часовия пояс 0-1 часа през нощта, когато са регистрирани най-много поръчки. Общият брой покупки за цялата 2016
година, извършени в часовете между полунощ и 6 сутринта, е 31981. Това прави средно по почти 15 поръчки на час.

Анализът на eMAG.bg дава информация и за най-популярните продукти, които пазаруващите нощем купуват. Интересното е, че на първо място са пелените за бебета, следвани от еспресо кафе машините и мобилните телефони. Можем само да гадаем дали между двата продукта първенци има нещо общо – родителите имат нужда от кафе, за да останат будни и да се грижат за своите наследници.
Разбира се, има и много потребители, които са изпълнени със страст към най-популярната съвременна джаджа – смартфонът. Това се доказва от водещата като обем поръчвани продукти категория при нощното
пазаруване – аксесоарите за телефони.

„Големият брой поръчки в малките часове демонстрира нагледно предимствата на онлайн търговията – 24 часов достъп до предложенията и удобството да пазаруваш независимо къде се намираш стига да имаш
достъп до Интернет“ каза Стефана Здравкова, Директор на eMAG.bg. „Данните за покупките в интервала 0-6 часа ни показват кои са категориите, към които потребителите проявяват най-голям интерес след полунощ и ние ще насочим усилията си да предлагаме все по-интересни оферти и през тези часове на денонощието на нашите клиенти.“

Продължете понататък

Компании

Бизнес консултантите продължават да са сред най-търсените кадри

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) създадоха магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“, провокирани от факта, че в България има редица университети, които подготвят програмисти, но  няма нито една специалност, насочена към процеса на внедряване на системи за управление на бизнеса. Сфера, в която специалистите трябва да разбират както от софтуерни технологии, така и от счетоводство и финанси, управление на бизнес процеси и много други области.

Магистърската програма е първата по рода си в България, която подготвя изключително търсените и ценени консултанти по бизнес софтуер. С нея студентите се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб. Програмата е с икономическа насоченост, но се фокусира върху това как информационните технологии помагат за укрепването на модерни предприятия, които се стремят да постигнат своите стратегически приоритети чрез използването на нови технологии.

Освен задължителните теоретични знания и практически умения, свързани с управлението на сложни системи за управление на бизнеса, студентите получават и задължителните за всеки добър бизнес консултант съвети, свързани с бизнес комуникациите. Курсът се води от  доц. д-р Даниела Илиева-Колева – професионален консултант по бизнес етикет и международен протокол. Нейният профил включва богат опит в бизнес комуникацията, интеркултурна комуникация и презентационни умения. По време на курса студентите научават не само успешни техники за комуникация и въздействие, а и безценните знания и умения, свързани с по-добро разбиране на човешката природа, на начина, по който функционира мозъкът и причинно-следствената връзка между анатомични и когнитивни процеси.

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ залага силно идеята на западния модел на преподаване, като от студентите се изискват решаването на реални бизнес казуси и участие в ролеви игри. Програмата включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата), бизнес комуникациите и други. По време на обучението си студентите получават възможност за изява на своите умения, а тези от тях, които се представят най-добре получават предложение за реализация в компаниите, партньори на магистратурата.

Продължете понататък

Горещо