Открийте ни и в

Общество

Журито на „Таланти на бъдещето“ избра 20 финалисти в образователния проект

MIKA

публикувано

на

Вече са ясни най-високо оценените 20 ученици в образователния конкурс „Таланти на бъдещето“. Изборът на журито беше изключително труден заради стотиците кандидатури със забележителни постижения и възможности за развитие в областта на математиката и информатиката. Над 90% от участниците в организирания от онлайн магазина eMAG проект представиха дипломи или сертификати от национални или международни турнири, като значителен е и броят на учениците с отличия в международни състезания.

Журито на „Таланти на бъдещето“ в състав Огнян Лахчев от eMAG, Росица Томова от Holiday Heroes, Дарин Маджаров от платформата за видео уроци Уча.се, както певицата и музикотерапевт Йоанна Драгнева и младият предприемач Любомир Янчев, имаше нелеката задача да избере най-заслужилите кандидати, класиращи се за финалната фаза на проекта на 15 ноември. Сред финалистите са ученици от 7 български града с впечатляващи постижения на местни и международни състезания и перспективни и интересни математически и ИТ проекти. Отличените 20 участници могат да бъдат видени на сайта на проекта – https://holidayheroes.bg/talents/students/

В конкурса „Таланти на бъдещето“  участваха ученици от над 40 населени места в страната, като най-много регистрации имаше от София, Пловдив, Шумен, Бургас и Хасково. Представители от над 60 училища се включиха в инициативата, като водещ е  броят на кандидатите от СМГ „Паисий Хилендарски“, София, и ПМГ „Никола Обрешков“, Бургас. Най-много ученици от 11 клас подадоха документи в конкурса, а над 50% от всички деца изпратиха и разработени проекти.

Последната фаза на образователната инициатива „Таланти на бъдещето“ ще се проведе на 15 ноември, неделя. По време на събитието профилираното жури ще проведе събеседване с всеки от 20 финалисти и ще оцени качествата, уменията и мотивацията на талантите. Първите 5 отличени ще бъдат наградени със стипендия от eMAG в размер от по 3000 лв. Подгласниците също ще получат заслужено признание – таблети от онлайн магазина. Партньорите на инициативата – Уча.се, ще наградят финалистите с безплатен годишен абонамент за обучителната платформата.

„Таланти на бъдещето“ е образователен конкурс на eMAG, който отличава ученици, амбицирани и мотивирани да развият потенциала си в областта на математиката и информатиката. Инициативата,  организирана в партньорство със сдружение Holiday Heroes и подкрепяна от платформата с видео уроци по предметите от 1 до 12 кл. – Уча.се, е част от дългосрочната политиката на eMAG в подкрепа на младежи с постижения в точните науки.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 6 дни

JYSK България представи новата си колекция градински мебели и декорация пролет/лято 2019

Класическапреди 1 месец

BOND представят нови композиции на концерта си в София на 26 март!

Музикапреди 1 месец

Vola Open Air отново ще зарадва меломаните през юли

Културапреди 1 месец

Днес излиза новата книга на Франсис Фукуяма „Идентичност“

Музикапреди 1 месец

11 години след смъртта на Дими, Дара Екимова записа дует с него

Събитияпреди 1 месец

Инна ще разгледа Велико Търново преди концерта си на 17 март (неделя)

Дръм и Баспреди 1 месец

HMSU presents: Hospitality Bulgaria 2019

Музикапреди 2 месеца

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Обществопреди 2 месеца

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Lifestyleпреди 2 месеца

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Горещо