Открийте ни и в

Общество

Журналисти от България и Южна Корея договориха сътрудничество

MIKA

публикувано

на

По повод 25-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Южна Корея, журналистическите дружества на двете страни сключиха меморандум за сътрудничество.

С него Съюза на българските журналисти и Журналистическата асоциация на Корея се договарят за активна обмяна на опит, информация и делегации от журналисти с цел по-доброто опознаване на политическия, икономическия и социалния живот на двете страни. Това е първото подобно споразумение за сътрудничество, което корейската асоциация сключва с журналистически съюз от Европа.

В резултат на меморандума през юни 2015 корейски журналисти посетиха България, а само преди дни български журналисти върнаха официалната визита и се запознаха с колеги от една от най-големите телевизии в страната – KBS, както и изданията на медийната група MBN (сред които е икономическият всекидневник „Меил Гьонгдже” с ежедневен тираж  1 000 000 копия).

Визитата на българските журналисти включваше и редица официални срещи с областни управители и зам.-кметове н аСу-уон, Гьонг-ги, Гуанг-джу, Джолла намдо и о. Чеджу, както и посещение на туристически обекти, снимачни площадки, най-голямата корабостроителница в Корея и др.

 „Сигурни сме, че обмяната на опит между българските и корейските журналисти ще доведе до положителен ефект в разбирането на обществената и политическа ситуация в двете страни, както и готовността на Република Корея за по-задълбочени преговори за единство и мир на Корейския полуостров” – заяви г-н Парк Чонг-Рюл, председател на Журналистическата асоциация на Корея, в която членуват повече от 10 000 корейски журналисти.

Г-н Парк откри много общо в историята на България и Корея и заяви, че най-голямо впечатление му е направил националният девиз на България „Съединението прави силата”, въведен след обединението на Княжество България и Източна Румелия.

Очаква се следващата година корейски журналисти отново да посетят България и да се срещнат с български колеги.

По повод 25-годишнината от установяване на дипломатически отношения между двете страни, през май тази година президента Росен Плевнелиев също посети Сеул. По време на официалната среща с президента на Република Корея г-жа Пак Гън-хе двамата държавни глави потвърдиха своята готовност да работят за по-нататъшното развитие на двустранното сътрудничество и просперитета на двата народа.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“700″]Korea_5[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Телевизияпреди 4 седмици

“Джереми Уейд: тъмни води” с премиерни епизоди по Discovery Channel

Lifestyleпреди 4 седмици

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Музикапреди 3 седмици

Кygo & Whitney Houston: ‘Higher Love’

Горещо