Открийте ни и в

Lifestyle

Завиват Летния театър в Бургас с противопожарни одеяла заради премиерата на Огън и магия

MIKA

публикувано

на

Kонструкциите на Летния театър ще бъдат покрити с противопожарни одеяла, с което възможността за инциденти ще бъде сведена до нула.

В деня на събитието още от 16 ч. зад Летния театър ще се издигне огромна клада, на която ще бъдат изгорени повече от 2 кубика дърва. След това жаравата ще бъде пренесена на сцената в специално изработен стоманен съд. Любопитното е, че в началото на спектакъла никой от зрителите няма да разбере къде е подиумът, върху който главният нестинар на с. Българи Михаил Георгиев ще покаже своите мистични танци. В кулминационния момент кръглата нестинарска сцена с диаметър 4 метра ще бъде изкарана пред зрителите като част от представлението. Слоеве от стомана, минерална вата и земна пръст ще изолират огромното количество жарава от дървения под на Летния театър.

  „Не правете това у дома“ смее се продуцентът на „Огън и магия“ Иван Георгиев и напомня, че играта с огън е рискована и дори и професионалистите взимат всички предпазни мерки, за да осигурят безопасна среда. Като допълнителна застраховка на място в Летния театър ще има и представители на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението“, готови да реагират при непредвидени обстоятелства.

„За нас е много важно публиката да възприеме спектакъла в цялост, да се потопи в него и дори и след края, магията на огъня да продължи да вълнува съзнанието. Искаме всеки да отнесе частица от този огън в себе си, докосването до този нетрадиционен спектакъл да остави следа, а не да бъде краткотрайно и временно преживяване. Не можем да си позволим някаква част от мислите на зрителя да са заети с това до колко е безопасно пространството, в която се намира. Това е и причината колкото и да сме убедени, че няма никаква опасност, колкото и да сме отработили всеки номер, да вземем и всички допълнителни мерки за сигурност. Нашата публика трябва да се отпусне и да се наслади на представлението.“ категоричен е Георгиев.

снимки: "Огън и магия" В навечерието на премиерата атрактивно шествие ще мине по централните бургаски улици и ще ознаменува пристигането на 25 членния екип на „Огън и магия“ в града. Огнени великани, тайнствени същества и артисти на кокили ще започнат своята разходка на 2 август от 19 часа по ул. Александровска и ще продължат до Морската градина, превръщайки централната част на Бургас в парад на модерното изкуство.

Създателите на уникалното шоу канят всички да съпреживеят магията на огъня на 3 август от 20:30 часа на сцената на Летния театър. Все още има налични билети на стойност между 15 и 25 лв., които могат да бъдат закупени от касите на Държавната опера и Летния театър.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо