Открийте ни и в

Lifestyle

Завърши първата Академия за млади регионални лидери

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Успешно завърши  първата Академия за млади регионални лидери и евроинтеграция, в която участваха младежи от България и Република Северна Македония. Тя се проведе между 13-18-ти септември в резултат от съвместното сътрудничество между Фондация Българска Памет и Фондация Ханс Зайдел.

В първия модул от Академията в тематичната сесия “Надеждна eвропейска перспектива на Западните Балкани – стратегически решения в трудни за лидерите времена”, участниците от двете държави – България и Република Северна Македония гледаха и дискутираха видеозаписи с реално изнесени в Европейския парламент речи, като най-голямо вдъхновение младите участници почерпиха от речта на Федерика Могерини относно външната политика на ЕС с фокус върху разширяването и европейската перспектива на Западните Балкани. Участниците имаха възможност и да се разходят виртуално в Народното събрание на Република България, благодарение на г-жа Елена Каменова, експерт към протокола на Народното събрание на Република България.

В интерактивна сесия г-н Христо Гаджев, народен представител и заместник- председател на Комисията по външна политика към 44-то Народно събрание на  България, сподели личната си история на действащ български политик и задълбочи познанията на младите участници за парламентаризма чрез обзор на основните предизвикателства, с които политиците и младите лидери се сблъскват по своя път.

Под мотото „Европа в моето населено място“ беше проведена среща с г-н Рангел Марков, кмет на район Банкя, който представи пред участниците  спецификата на работата на местната власт и нейното европейско измерение за район „Банкя“.

Вторият модул от семинара беше посветен на психологията на личността, лидерството и успеха, а участниците имаха възможност да участват в интерактивни сесии и игри, базирани на учене чрез преживяване, водени от вдъхновяващи лектори и специалисти в тези области като г-н Георги Станков, психолог, преподавател и организатор на общности, хоноруван преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ по дисциплината „Умения за въздействие“; проф. д.с.н. Цветан Давидков,  катедра „Стопанско управление“, Стопански факултет на СУ „Свети Климент Охридски“ и г-жа Добрина Чешмеджиева, журналист и водещ на предаването Референдум по БНТ.

Последният ден от Академията бе посветен на ефективната комуникация като ключ към успешното лидерство. Участниците в този ден се запознаха с мястото на лидерите в онлайн медиите чрез многогодишния опит на експерта по онлайн маркетинг Жюстин Томс.

„Работата с дигиталните канали е като бягане на дълги разстояния. За да се справиш – трябва да бъдеш постоянен“, сподели пред младежите г-жа Томс.

Благодарение на участието на Радина Велчева, представител на Фондация „Искам бебе“, участниците в Академията се запознаха със специфичната роля на сдружението и усилената работата в посока промяна на обществените нагласи към хората с репродуктивни проблеми, финансирането и осигуряването на емоционална подкрепа в тяхна полза. „Жената, която променя съдби“, г-жа Радина Велчева, подчерта важността на Фондацията с думите: „Да работиш за кауза означава да можеш да платиш цената вместо онези, които не могат да го направят.“ 

Финалът на първата Академия за млади регионални лидери беше сложен в студиото на Intelligent Music Project. Младежите имаха възможност да обогатят познанията си в областта на радио предаванията в дискусия с многогодишния журналист Елена Розберг. Тя отправи и следното послание към всички участници: „Бъдете оптимисти и правете всичко по силите си, за да живеем в един по-чист свят. Големите неща започват от малките стъпки. Намерете професионално занимание, което да ви прави щастливи, тогава няма да ви се налага нито един ден да работите“.

След креативна разходка в центъра на София, събитието завърши с обща снимка пред паметника на Цар Самуил, издигнат благодарение на дарение на д-р Милен Врабевски, където всеки от младежите получи сертификат за участието си.

Фондация Българска Памет и  Фондация Ханс Зайдел пожелават успех на всички младежи, които се включиха в първата Академия за млади лидери!

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Тялото Live

Lifestyle

Кампании за опазване на околната среда и в подкрепа на по-добро образование в Сердика Център 

MIKA

публикувано

на

от

Между 29 октомври и 1 ноември можете да се включите в инициативите в партньорство с Гората.бг, WWF и „Заедно в час“ 

В края на месец октомври и началото на ноември Сердика Център ще бъде домакин и партньор на цели три благотворителни кампании, организирани от WWF, Гората.бг и „Заедно в час“.

Празнуваме морето с WWF

От 29-ти до 31-ви октомври посетителите на търговския център ще отпразнуват Деня на Черно море заедно с WWF. Още на централния вход на мола гостите ще виждат истинско рибарско корабче с образователни игри на борда. В трите дни на събитието на ниво -1 ще ги очаква атрактивна инсталация – интерактивен фризер. Малки и големи ще се „потопят“ в света на рибите и делфините, за да разберат по-добре живота на морските обитатели и как да го опазят с малки стъпки в ежедневието си. Кулминацията на кампанията ще бъде на 31-ви октомври (събота) от 15:00 до 20:00 часа, когато на къта на WWF на ниво -1 /Малка ротонда/ ще се проведе фотоколажна работилница в партньорство с Център за неформално образование и културна дейност АЛОС, посветена на Черно море и грижата за морските обитатели.

Повече информация за кампанията по случай Деня на Черно море на WWF можете да откриете тук: https://www.facebook.com/events/260783751992237/

Подаряваме 10 000 дръвчета с Гората.бг

На 1 ноември в 11:00 часа на паркинг ниво +3 в Сердика Център ще стартира съвместната кампания с Гората.бг, като през целия ден организаторите ще подарят 10 000 дръвчета на всички желаещи да се „събудят за природата“. Тази есен Гората.бг празнува 1 милион засадени дървета и в духа на празника ще зарадват дошлите на място с различни фиданки – лесни за засаждане плодни дървета, сред които ябълки, череши, дюли, орехи, както и явори, борове, дъбове, липи и др. Всеки, който желае да се включи в инициативата, ще получи своята фиданка и инструкции за съхранение, засаждане и грижа.

Организаторите призовават всеки да носи свои използвани, но здрави пликове или чували, за да се ограничи максимално употребата на найлонови торби за еднократна употреба.

Повече за инициативата научете тук: https://www.facebook.com/events/677845439808887/

Отличаваме „съвременните будители“ със “Заедно в час“

В духа на празника на Народните будители Сердика Център и „Заедно в час“ ще отличат и представят „съвременните будители“ – 5 социално ангажирани личности, които развиват различни инициативи и проекти в подкрепа на по-доброто образование в България. Повече за инициативата ще можете да научите на 1 ноември на Facebook страницата на Сердика Център.

Събираме капачки, правим добро с „Капачки за бъдеще“ 

Не на последно място – актуална в Сердика Център е и кампанията „Събирай капачки, прави добро“ – партньорство с фондация „Капачки за бъдеще“. На ниво -1 /до Голяма ротонда/ още през месец август отвори постоянен официален пункт, където всеки желаещ може да остави своите събрани пластмасови капачки и да допринесе за набирането на средства за закупуване на медицинско оборудване. Досега в инициативата се включиха хиляди посетители на Сердика Център – подробна информация за пункта и целите на проекта може да бъде открита тук: https://serdikacenter.bg/event/229

Продължете понататък

Lifestyle

Samsung UV Sterilizer – иновативният компактен уред за дезинфекция

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Samsung Electronics Co., Ltd. официално предлага на пазара в България UV Sterilizer – иновативен и компактен уред, произведен от ITFIT, създаден за Samsung, който стерилизира ежедневно използвани предмети. UV Sterilizer идва с основната функция за безжично зареждане и не само дезинфекцира твоите смарт устройства, но и други предмети за честа употреба като химикалки, очила, а дори и четки за зъби. Докато се дезинфекцират телефон или Buds, например, при отваряне на капака, зареждането не спира – отварянето спира само дезинфекцията. С минималистичен дизайн, този стерилизатор ти позволява да поддържаш личните си вещи хигиенично чисти по всяко време и навсякъде. С размери на вътрешната част от 196х96х33 mm, UV Sterilizer е подходящ за предмети с различна големина, а времето за дезинфекция е 10 минути.

Смарт устройства и аксесоари

За повечето потребители смарт телефоните са надежден спътник от сутрин до вечер, което означава, че те биват излагани на открито постоянно. Затова поддържането на хигиената на смартфоните трябва да бъде основен приоритет. UV стерилизаторът е чудесен начин да премахнеш всички нежелани бактерии, които може да са се натрупали по време на сутрешното пътуване до работното място. Краткото време за стерилизация го прави идеален за употреба няколко пъти през деня за по-голяма сигурност и чистота.

Безжичните слушалки са фантастичен спътник през целия ден, независимо къде се намираш. Предвид дългите часове употреба, обаче, е наложително те да се почистват редовно. Благодарение на ултравиолетовия стерилизатор и неговия приспособим според размерите на предметите дизайн, кутийката за съхранение на слушалките и самите слушалки също могат да бъдат дезинфекцирани.

Очила, канцеларски материали и други лични вещи 

Хората, които имат нужда редовно да носят очила, знаят колко е важно те да бъдат хигиенично чисти. Очилата са в непрекъснат контакт с лицето почти през целия ден. За щастие, те също могат безопасно да бъдат дезинфекцирани чрез UV стерилизатора на Samgung.

UV стерилизаторът разполага с двойни UV светлини, което му позволява да стерилизира дори тънки предмети, каквито са очилата. Неговата UV-C светлина убива до 99% от вредните бактерии като Е. coli, Staphylococcus aureus и Candida albicans.

Въпреки че отдавна се намираме в дигиталната ера, химикали и моливи се използват във всеки офис – за подписване за нов договор или водене на бележки по време на среща. Те често се местят от едно на друго място и се докосват от различни хора. Ето защо, редовната стерилизация на канцеларските материали е важна част от ежедневната рутина в името на здравето.

Наличност

UV Sterilizer е наличен в търговската мрежа на мобилните оператори, както и във веригите за потребителска електроника в бял цвят на цена от 79 лв.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, дигиталните уреди, мрежовите системи и хард памет, системите LSI, леярните и LED решенията. За да откриете повече, посетете официалния информационен сайт http://news.samsung.com.

Продължете понататък
Музикапреди 7 часа

41 държави ще участват на Евровизия 2021

Културапреди 8 часа

Очаквайте луксозното издание на „От любов“ – автобиографията на Веселин Маринов

Tехнологиипреди 24 часа

ADATA представя IM2P3014 M.2 2242 PCIe Gen3x2 M.2 SSD

Обществопреди 24 часа

Зелена икономика и дигитално бъдеще – стартира 26-ят традиционен семинар на Фондация Българска Памет

Обществопреди един ден

Италианец спечели най-дългото състезание в света 3100 мили

Lifestyleпреди един ден

Кампании за опазване на околната среда и в подкрепа на по-добро образование в Сердика Център 

Кинопреди един ден

Озвучете роля в „Семейство Адамс 2“ и спечелете $2 000!

Музикапреди един ден

Концертът на Васил Найденов в Joy Station се мести през декември

Кинопреди един ден

Тази Коледа ще празнуваме с нещо „За душата“

Lifestyleпреди един ден

Samsung UV Sterilizer – иновативният компактен уред за дезинфекция

Горещо