Открийте ни и в

Lifestyle

„Заедно за природата“ събра близо 30 000 бирени опаковки

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Близо 30 000 бирени опаковки събра Карлсберг България през 2017 г. по време на кампанията „Заедно за природата”. Инициативата е част от политиката на Карлсберг България за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност с цел да насочи вниманието към разделното събиране и рециклиране на бирени опаковки. Кампанията обхвана три града – Благоевград, Шумен и София, като в нея взеха участие над 4000 граждани и гости на градовете. „Заедно за природата“ се ползва с подкрепата на местните власти в Шумен и Благоевград и предстои да разширява своя обхват през 2018 г.

На събитията във всеки от трите града гражданите бяха поканени да донесат максимално количество празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за рециклиране (без значение от конкретната марка или цвят на опаковката) и срещу тях да получат еднократно комплимент от компанията под формата на продукти от техните марки, както и еко чанта за пазаруване.

„Карлсберг Груп има нов, интегриран подход към устойчивото развитие. „Заедно за природата“ е нашият локален израз на глобалната ни стратегия, а зад добрите резултати стоят успешни партньорства и усилена екипна работа. Чрез „Заедно за природата“ ние споделяме нашето разбиране за грижата към средата, в която живеем, а целта ни е да постигнем реални резултати в полза на обществото,“ сподели Бранимир Братанов, Mаркетинг директор в „Карлсберг България“.

„В Екопак България сме посветени да работим за опазването на природата чрез партньорство и сътрудничество – с организации, институции и с потребителите, така че да имаме по-голям позитивен ефект върху обществото. Радваме се, че в лицето на Карлсберг България имаме силно ангажиран корпоративен гражданин и сме позитивни за успеха и развитието на „Заедно за природата“ в бъдеще“, заяви Михаил Митев, Mениджър Бизнес развитие в „Екопак България“.

Основен елемент в стратегията на Карлсберг България за устойчиво развитие е интеграцията на отговорни практики в бизнес политиката на компанията. Разбирането за устойчив бизнес се внедрява в съществуващите бизнес процеси, развиват се политики, които да осигурят необходимите стандарти, търси се сътрудничество с външни партньори и се поставят конкретни цели на местно ниво, за да се подобри устойчивото представяне на компанията.

За последните 15 години, в които Карлсберг е собственик на благоевградската пивоварна „Пиринско пиво“, както и на пивоварна „Шуменско пиво“, компанията е инвестирала близо 240 млн. лева общо в двата си завода. Последната инвестиция на компанията е от 2017 г. в пречиствателна станция в завода на „Пиринско“ в Благоевград на стойност 5 млн. лева.

Карлсберг България постоянно развива и модернизира производствените си процеси за оптимизиране на използването на природни ресурси. За една година компанията събира и рециклира близо 4 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина. Благодарение на тези свои усилия успява да спаси от изсичане над 16 хиляди дървета, спестява над 13 млн. кВтч електроенергия, над 40 хиляди кубически метра вода и над 5 хиляди барела петрол.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо