Открийте ни и в

Събития

За първи път танцов спектакъл на обучителна програма е с номинация за награда „Икар“

MIKA

публикувано

на

В началото на годината можете да видите най-новия спектакъл на танцова компания Derida Dance, наречен Silent Weapon, който се радва на номинация за Икар 2015. Спектакълът се фокусира върху груповата манипулация като социално явление в негативния му аспект, което цели промяна на възприятието и поведението на хората. Създаването на пърформанса бележи приключването на едногодишната обучителна и тренинг програма Dance PORT Derida 2013/2014, финансирана от фондация „Америка за България“. В рамките на програмата вече три поредни години екипът на Derida Dance работи с млади таланти и професионални изпълнители в сферата на съвременния танц, за да подпомогне артистичното им развитие.

Silent Weapon ще бъде представен на 31-ви януари в Derida Dance Center – седмица след презентацията на друг спектакъл на компанията с богато фестивално минало, който също бе номиниран за наградата миналата година – Monocrossing. Него можете да го гледате на 24-ти януари в пространството на танцовия център.

MONOCROSSING-1_resize

В добавка към това на 7-ми февруари Derida Dance ще играе и танцовия пърформанс Mayday. Тази година той беше гост на двата най-големи фестивала за съвременно изпълнителско изкуство в България – МТФ ‚Варненско лято“ и One Dance Week, както и на АСТ фестивала в рамките на международната мрежа IETM.

Началният час и на трите спектакъла е 19:00 часа. Повече информация за тях, както и възможност за резервация на места получавате на уебсайта на Derida Dance Center

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Lifestyleпреди 2 седмици

Последен шанс за участие в конкурса за мобилна фотография Huawei InFocus Awards с награда 10 хиляди евро

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Горещо