Открийте ни и в

Tехнологии

Здравословно хранене и по-добър начин на живот със Samsung

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Всеки трябва да се храни. Правим го по няколко пъти всеки ден, година след година. Защо тогава толкова много от нас не се справят добре с това? Избираме хамбургер, когато знаем, че трябва да се ядат зеленчуци; забравяме за това колко много вредни храни сме изяли през деня и пием кофеин дори когато е вече късно и трябва да мислим за съня си.

Но благодарение на въвеждането на носими устройства и приложения, свързани с храните, най-сетне получаваме по-добри възможности за следене на нашите здравословни и хранителни навици. Вече не трябва да разчитаме на неясни изчисления и смътни спомени. Вече можем да проследим с какво се храним и също толкова важно – с какво трябва да се храним.

Проследяване на това, с което се храним

Първата стъпка в подобряването на нашето хранене е да знаем какво ядем. Проследяването на нашия прием на храна е област, в която устройства като Gear S2, наред със смартфоните Galaxy S6 edge+ и Galaxy Note5, превъзхождат другите.

Използвайки приложения като S Health можем да следим всичко, което ядем и пием през деня. Без повече самозалъгване и подценяване колко много лакомства сме изяли или колко калории съдържат те. Сега броенето на ежедневните калории и хранителния профил лесно и ясно може да се изчислява и проследява. Gear S2 дори има функция за следене на приема на кофеин и вода, за да сте сигурни, че получавате достатъчно от второто и не прекалено много от първото.

Сензорите разбират вашето тяло

Хората имат различен здравен статус. Някои от нас са в страхотна форма и тренират постоянно, докато други се борят да намерят време и воля да тренират дори малко. Някои хора се нуждаят от много сън, но други се справят добре само с няколко часа. Ако можем напълно да разберем телата си, възможността да поддържаме здравето си ще се подобри значително.

За щастие Gear S2 има вградени сензори, които могат да следят тялото ви през целия ден. Сърдечен пулс, насищане на кислород в кръвта (SpO2) и други, които се измерват денонощно с носенето на часовника, така че да знаете какво се случва с тялото ви минута по минута. Това може да повлияе на диетата – ако енергията ви намалява, може би трябва да се раздвижите и да се поразходите, или пък да похапнете здравословно. (Разбира се, винаги се консултирайте първо с вашия лекар за повече здравословни съвети).

Персонализиране на диетата

Много често съветите за хранене са прекалено генерални и твърде общи, сякаш всички хора са еднакви. Някои хора са вегетарианци или вегани, докато други са на безглутенова диета или изобщо не приемат въглехидрати. Някой хора трябва да избягват сода или храни с много холестерол или мазнини и да бъдат много внимателни по отношение на това, с което се хранят.

Това е още една сфера, в която технологиите могат да бъдат изключително полезни. Не сте сигурни какво точно се съдържа в някакво определено ястие? Със смартфона много лесно можете да проверите съставките онлайн. Все повече и повече хранителни компании осигуряват много информация за хранителните вещества, които се съдържат в техните продукти, така че всякакви детайли по отношение на калориите, стойностите на хранителните и др. са достъпни повече от всякога.

В някои пазари (Корея, САЩ и Обединеното кралство) S-Health може да предложи персонализирани здравни съвети спрямо индивидуалните интереси на потребителите.

Безкрайни възможности, свързани с храненето

Това, което прави Gear S2 още по-ефективен, е всъщност многообразната екосистема от партньорски компании, които създават приложения със здравна насоченост за това устройство, много от които са интегрирани с S-Health. В Galaxy App store съществуват множество продукти, специализирани в отчитане на калории, въглехидрати, здравни тестове, свързани с диабет и много други. Непрекъснато се появяват нови и нови приложения за храни и хранене, давайки възможност на хората да се възползват от много и различни възможности.

Храна за размисъл

От индивидуалната гледна точка до обществото като цяло, културата на хранене търпи сериозни промени и мобилните устройства на Samsung с приложенията за здравословен живот са една значима част от тази трансформация. По-добрият начин на живот, когато говорим за здраве, започва с по-доброто разбиране на това, с което се храним и тези приложения осигуряват всякакъв вид помощ във връзка с храните, спрямо нуждите на всеки отделен човек. Както обикновено, тези ползи за потребителя са всъщност иновации, които произтичат от постоянния ангажимент на Samsung да се фокусира именно върху нуждите потребителя.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Музикапреди 13 часа

VIVACOM подарява билети за концерта на Maluma

Tехнологиипреди 13 часа

Технологичната общност в Бълагрия се събра на SQL Server 2019 Discovery Day за четвърта поредна година

Lifestyleпреди 13 часа

Загорка обединява двама емблематични български артисти

Tехнологиипреди 13 часа

HMD Global, CGI и Google Cloud партнират за създаване на Nokia телефоните на бъдещето

Музикапреди 13 часа

Дуо Оренда представи България на 33 Международен музикален фестивал – FIMU, в гр. Белфор, Франция

Tехнологиипреди 13 часа

Повече от 70 младежи ще трупат практически опит в лятната стажантска програма на VIVACOM

Lifestyleпреди 2 дни

ГЕНИАЛНИТЕ СНИМКИ В НОВИЯ КАЛЕНДАР НА LAVAZZA ЗА 2020 СА ДЕЛО НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯ ПРОВОКАТИВЕН ФОТОГРАФ ДЕЙВИД ЛАШАПЕЛ

Lifestyleпреди 2 дни

OSMOSIS България бе отличена с приз „Зелена иновация“

Tехнологиипреди 2 дни

Gen-D – платформа, която ще ускори реформите в цифровото образование в региона

Tехнологиипреди 3 дни

Проверете историята на вашия автомобил безплатно с VIN-Info

Горещо