Открийте ни и в

Култура

Здрачът на Дмитрий Глуховски скоро ще пристъпи в книжарниците

MIKA

публикувано

на

Феновете на фантастичния жанр у нас имат предколеден повод за радост – едно от знаковите произведения на руснака Дмитрий Глуховски излиза с обновени редакция и оформление. Новото издание на романа „Здрач” (ИК „Сиела”), което ще бъде по книжарниците до дни, съдържа и впечатляващи илюстрации от руския художник Антон Гречко.

След преработените издания с нови корици от поредицата „Метро” – „Метро 2033” и „Метро 2034”, дойде ред за ново издание и на още едно добре познато произведение на руския фантаст Дмитрий Глуховски. Романът „Здрач” излиза с корица от Живко Петров и илюстрациите на Антон Гречко от оригиналното руско издание.

Апокалиптичният трилър, в който са преплетени елементи на магически реализъм, разказва историята на млад преводач, който в опита си да изкара допълнителни пари се наема да превежда от испански фрагменти от стар ръкопис. Оказва се обаче, че това са части от мистериозен испански текст на 5 века, който разказва за експедиция на испански конкистадори от 1562 г., които поемат из неизследвана област на полуостров Юкатан. Преводачът скоро започва да осъзнава, че митовете са истински, а мистични богове могат да пробият тъканта на времето и пространството, за да се изпълни древното пророчество за края на света.

Междувременно из улиците на Москва броди чудовище, което погубва всеки, докоснал се до мистериозния ръкопис…

Преводач на „Здрач” от руски е Антоанета Бежанска.

Дмитрий Глуховски (1979) е сред емблематичните имена на съвременната фантастика както в родната си Русия, така и по света. Журналист, радио и телевизионен водещ, Глуховски не се свени да излага своята антивластова позиция във всеки удобен момент, включително и в произведенията си – например в сборника „Разкази за Родината”, който излезе на български през пролетта. Освен със „Здрач”, на българския читател авторът е известен и с романа „Бъдеще” и трилогията „Метро”.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо