Открийте ни и в

Lifestyle

Ива Екимова и Юлияна Дончева празнуват заедно Благовещение

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Антон Узунов разкрива какво ще се случи по време на Sofia Fashion Week

Денят, в който Дева Мария получава благата вест от ангел Архангел Гавраил, че ще роди непорочно заченат син и ще го нарече Исус, водещите на най-гледаното предаване по Code Fashion TV отпразнуваха Благовещение. За да потопят зрителя в богатството на българските християнски ценности, Ива и Юлияна представят художник и иконопис Илияна Бецинска : „За мен рисуването е вид свещенодействие. Смятам че, художникът е нещо като посредник между небето и земята и действително когато рисувам иконите, аз изпадам в някакво такова състояние, което ми доставя голямо удоволствие и ги зареждам с много любов.“, споделя тя.

Илияна е от тези жени, които наричаме “герой на нашето време“ – майка, преподавател по изобразително изкуство, домакиня и творец, тя е отдадена на духовното, чрез рисуване.  Тя провежда благотворителни изложби, като експозицията за църквата „Свети Седмочисленици“ и събитието под надслов„Живопис“ в музей „Земята и хората“. Нейни икони се намират в различни краища на света – Италия, Франция, Белгия, САЩ, Норвегия, Япония.

Заедно с един от най-светлите християнски празници, тема в студиото е и фолклорният празник Благовец, за който народните повели гласят, че кукувицата се чува за първи път и това е знак, че пролетта е настъпила.

Водещите канят в студиото посрещнаха и Магдалена Гигова. Писател, журналист, телевизионен и радио водещ, преподавател, пътешественик – това е Маги. Самата тя разкрива себе си пред камерите на „Дами Канят” и сподели с какво свързва деня на „Благовещение” Колоритния й разказ преминава през всички краища на света и начина по който се отбелязва денят на християнското семейство.

От духовното пътуване към пътешествията по света, зрителите на „Дами Канят” се потопят в света на модата и красотата. Антон Узунов, Арт директор на Sofia Fashion Week, повдига завесата за изненадите  и най-интересните моменти, които предстоят по време на най-очаквания моден форум в България. Сцената на Sofia Fashion Week, винаги представя с гордост българските топ дизайнери. Дали българската мода достига вече качеството и визията на световните модни тенденции? – отговорът дава експерта в модните среди.

Силвия Недева посреща Адриана Стоянова с отговор на въпроса – какво е мястото на храната в съвременната медицина и какво е да си хранителен терапевт в Англия. Д-р Смилов разкрива как да  лекуваме парадонтозата, а астролога Кирил Горанов предупреждава за какви изненади да се готвят представителите на зодия Овен.

„Дами канят”, както и всички предавания на Code Fashion TV, публиката може да гледа в мрежата на Vivacom, Mtel, Bulsat fusion, Виора Интерактив, Норт Вест Юнион, Силистра кабел, а вече и в цяла Европа, благодарение на Intelsat 904 45.0 и, разбира се, 24 часа, 7 дни в седмицата, в сайта на медията  http://tv.codefashion.bg/.”

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо