Открийте ни и в

Lifestyle

Известни са имената на лекторите в младежкото събитие Future Makers

MIKA

публикувано

на

Десетимата избраници ще споделят своите вдъхновяващи истории и иновативни идеи на 21 ноември в  Иновационен форум „Джон Атанасов“

Младежката конференция Future Makers, организирана от NEXTSTEP.bg, ще събере на едно място десетима млади българи, успели да намерят път към успеха благодарение на своите лични качества и готовността им да излязат извън рамката в преследването на идеите и мечтите си. Сред говорителите на събитието се нареждат момичета и момчета на възраст от 17 до 28 години, с интерес и опит в различни сфери, в това число предприемачество, екология, изкуство, наука, образование, технологии и социални дейности. Всички те са обединени от общото разбиране, че за да се превърне една идея в реалност, понякога е нужно да бъдат прекрачени границите на общоприетите разбирания за възможните цели и правилните решения.

Според Даниел Пенев, един от говорителите на Future Makers 2020 и автор на книгата „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“, успешните личности споделят няколко ключови виждания и ценности, сред които е стремежът към напредък вместо към съвършенство. По време на презентацията си той ще представи отличителните характеристики на хората, ангажирани с проекти, които допринасят за позитивната промяна на средата в България. Такъв е примерът на Иван Драгомиров – учител от ново поколение и лектор на събитието, който използва иновативни методи на преподаване в работата си и твърди, че образователната система е чудесно поприще за развитие на младите хора. Извън рамката на предпочитаните от младежите професии поглежда и Георги Коджабашев, който изоставя инженерните науки в името на изкуството и към днешна дата е признат тату артист и собственик на студио за татуировки в София. От сцената на Future Makers Георги ще представи своята визия за успеха, в която главна роля имат усещането за свобода и удовлетворението да правиш това, което обичаш, независимо от собствените ти планове и очакванията на другите.

Отдадени на желанието си да се занимават с това, което им носи удовлетворение и смисъл, са и други двама участници в събитието – Ива Николова и Ева Николова. Те ще излязат на сцената на Future Makers, за да споделят своята концепция за доброволчеството като възможност за личностно и кариерно развитие. Близка до темата е и Аделина Андонова, която открива своето призвание в социалните каузи и макар да е само на 18 години, тя вече е основател и председател на благотворително сдружение, в което членуват 16 младежи. Към отбора на учениците, които ще представят своите истории на 21 ноември, ще се присъединят също и Татяна Иванова и Виктор Колев. Татяна е първото българско дете, преминало през двата учебно-тренировъчни лагера по модел на NASA в света, а нейната мечта е да бъде и първата българка в Космоса. Не по-малко смели са амбициите на Виктор, който ще разкаже как с помощта на изкуствения интелект може да развием качествата на бъдещето, като се учим от грешките си, даваме воля на любопитството и независимостта си, приемаме различията и мислим в дългосрочен план.

Списъкът на българските Future Makers продължава с имената на трима предприемачи, чиито бизнес идеи имат за цел да осигурят добавена стойност за хората, обществото и планетата ни. Такъв е примерът на Борислав Йорданов. На 21 ноември той ще се качи на сцената на Иновационен форум „Джон Атанасов“, за да сподели повече за своя професионален път, който го отвежда от IT средите към идеята за собствен бизнес, посветен на опазването на околната среда. В обувките на Future Maker влиза и Мартина Георгиева – основателка на първата денонощна библиотека в България, чиято презентация ще е насочена към екипната работа и нуждата от това, да говорим за идеите си, ако искаме те да се превърнат в успешни проекти. Сред говорителите на събитието се нарежда и фитнес инструкторът Стефани Събчева, която споделя своите тайни за здравословен живот с над 40 000 последователи в социалните мрежи, следвайки вярването, че тайната на щастливия живот се крие в баланса, а не в преследването на перфектните решения.

Всички те са част от програмата на събитието Future Makers, което цели да насочи погледа на младите хора в България към интересни и перспективни възможности за личностна и професионална реализация. На 21 ноември Иновационен форум „Джон Атанасов“ ще посрещне над 300 посетители, които ще чуят историите на младежите на живо и ще имат възможност да бъдат част от няколко уъркшопа, посветени на различни умения и решения, които ще им помогнат да открият своя кариерен път. Освен това те ще могат да се запознаят с редица организации, които предлагат възможности за личностно и професионално развитие на млади хора.

Водещ на събитието ще бъде Кристиян Янкулов. 27-годишният поп певец, известен с участието си в музикалния формат X-Factor, ще се превъплъти в ролята на домакин на събитието и ще се включи в редицата на българските Future Makers младежи. Освен че ще представи програмата и участниците в нея, Кристиян ще се изяви на сцената на събитието и като певец и музикант – ролята, в която публиката в България го познава. Билетите за достъп до Future Makers ще бъдат пуснати в продажба до края на месец юни. Повече информация за формата е налична на сайта www.futuremakers.nextstep.bg, както и на Facebook страницата на NEXTSTEP.bg.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Apollonia

Lifestyle

Кулинарен тур за ценители из Франция и Италия с Lidl

MIKA

публикувано

на

от

Lidl предлага на любителите да експериментират като шеф-готвачи в собствената си кухня с рецепти, повлияни от най-добрите традиции на Франция и Италия. 30 традиционни и деликатесни продукти от двете любими европейски кулинарни дестинации ще бъдат налични във всички магазини на Lidl от 10-ти до 23-ти август.

В основата на френската и италианската кухня стоят качествените продукти, които приготвени с любов и щипка въображение предоставят разнообразни възможности всеки да се изяви кулинарно и да зарадва себе си и близките си с вкусни и здравословни ястия. Паста с миди, прошуто с пъпеш и моцарела, традиционни антипасти с чаша изстудено бяло вино и бързо тирамису за финал са само малка част от лесните и напълно достъпни начини да създадете една незабравима италианска лятна вечер у дома с помощта на Lidl.

За по-напредналите в кулинарията, френската кухня предоставя неограничени възможности – салата с печено козе сирене и плодове, френски гратен от картофи с микс от сирена, крем супа от сезонни зеленчуци със сметана, разнообразие от пастети, поднесени със сладко от боровинки и изстудено розе ще създадат романтична парижка атмосфера, без да се налага да пътувате до там поне в следващите 2 седмици.

Лятото е време за приключения и ваканционно настроение и Lidl предлага на своите клиенти, дори ако не планират пътешествие, да открият духа на Франция и Италия с незабравима кулинарна разходка – Рим или Париж, Ривиерата, Прованс или Сицилия – всички дестинации са на едно пазаруване разстояние по време на кулинарните седмици в Lidl.

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air съветва пътниците да резервират само на wizzair.com

MIKA

публикувано

на

от

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа*, призовава всички пътници да закупуват билети и услуги директно от сайта на авиопревозвача wizzair.com или чрез мобилното приложение на WIZZ. Само на уебсайта те могат да открият и най-актуалната информация относно полети и цени.

В сегашната ситуация на бързо променящите се регулации за пътуване, налагани с цел да се ограничи разпространението на COVID-19, е от изключително значение клиентите да имат достъп до актуална информация за пътуванията. Затова авиокомпанията съветва всички свои клиенти да се доверяват само на официалните канали на WIZZ, за да получават най-добрите цени, както и последните новини за полети, действащи национални регулации за пътуванията, права на пътниците и възможности за връщане на суми. 

Ако резервациите са направени през туристически агенции, Wizz Air няма възможност да се свърже директно с клиентите, тъй като туроператорите използват собствени акаунти при резервации и рядко препращат към пътниците съобщения, получени от авиопревозвача. В резултат на това пасажерите може да не получат навреме важна информация за статуса на техните полети.

Също така Wizz Air вече въведе изцяло автоматизиран процес по връщане на суми, с който ускори изплащането на компенсациите на пътуващите. Уникалната за пазара практика, която компанията следва, е, че ако има отменени полети, клиентите автоматично получават 120% от цената на билета под формата на кредит в WIZZ акаунта си, валиден 24 месеца след отмяната. Пътниците могат да изберат и да получат 100% от заплатената сума обратно. В този случай Wizz Air се ангажира да върне парите чрез първоначалния метод на плащане в срок от 30 дни от датата на молбата за възстановяване на средствата. Тези, които са запазили билетите си чрез туристическа агенция, трябва да се свържат с нея и да изискат от нея връщане на сумите.

Важно е да се има предвид и, че резервациите през туристически агенции са по-скъпи, тъй като тези компании слагат надценка на цените на Wizz Air. Това означава, че когато закупят билетите си на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията, пътниците не само получават цялата важна информация за пътуването си, но и се възползват от най-ниските цени. 

Андраш Радо, мениджър Корпоративни комуникации в Wizz Air, коментира:

„За Wizz Air винаги е било приоритет пътниците ѝ да бъдат добре информирани за полетите си. Точната и детайлна информация, особено в тази бързо променяща се ситуация, е от ключово значение за всички пътуващи. Ние се ангажираме непрекъснато да обновяваме нашите официални канали с най-актуалната информация и да я споделяме с клиентите. Съветваме всички пътници да резервират директно на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията, за да получават всички важни съобщения и най-ниските цени, комбинирани с невероятно изживяване на борда.“

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

 

Продължете понататък

Горещо