Открийте ни и в

Lifestyle

Известни са имената на лекторите в младежкото събитие Future Makers

MIKA

публикувано

на

Десетимата избраници ще споделят своите вдъхновяващи истории и иновативни идеи на 21 ноември в  Иновационен форум „Джон Атанасов“

Младежката конференция Future Makers, организирана от NEXTSTEP.bg, ще събере на едно място десетима млади българи, успели да намерят път към успеха благодарение на своите лични качества и готовността им да излязат извън рамката в преследването на идеите и мечтите си. Сред говорителите на събитието се нареждат момичета и момчета на възраст от 17 до 28 години, с интерес и опит в различни сфери, в това число предприемачество, екология, изкуство, наука, образование, технологии и социални дейности. Всички те са обединени от общото разбиране, че за да се превърне една идея в реалност, понякога е нужно да бъдат прекрачени границите на общоприетите разбирания за възможните цели и правилните решения.

Според Даниел Пенев, един от говорителите на Future Makers 2020 и автор на книгата „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“, успешните личности споделят няколко ключови виждания и ценности, сред които е стремежът към напредък вместо към съвършенство. По време на презентацията си той ще представи отличителните характеристики на хората, ангажирани с проекти, които допринасят за позитивната промяна на средата в България. Такъв е примерът на Иван Драгомиров – учител от ново поколение и лектор на събитието, който използва иновативни методи на преподаване в работата си и твърди, че образователната система е чудесно поприще за развитие на младите хора. Извън рамката на предпочитаните от младежите професии поглежда и Георги Коджабашев, който изоставя инженерните науки в името на изкуството и към днешна дата е признат тату артист и собственик на студио за татуировки в София. От сцената на Future Makers Георги ще представи своята визия за успеха, в която главна роля имат усещането за свобода и удовлетворението да правиш това, което обичаш, независимо от собствените ти планове и очакванията на другите.

Отдадени на желанието си да се занимават с това, което им носи удовлетворение и смисъл, са и други двама участници в събитието – Ива Николова и Ева Николова. Те ще излязат на сцената на Future Makers, за да споделят своята концепция за доброволчеството като възможност за личностно и кариерно развитие. Близка до темата е и Аделина Андонова, която открива своето призвание в социалните каузи и макар да е само на 18 години, тя вече е основател и председател на благотворително сдружение, в което членуват 16 младежи. Към отбора на учениците, които ще представят своите истории на 21 ноември, ще се присъединят също и Татяна Иванова и Виктор Колев. Татяна е първото българско дете, преминало през двата учебно-тренировъчни лагера по модел на NASA в света, а нейната мечта е да бъде и първата българка в Космоса. Не по-малко смели са амбициите на Виктор, който ще разкаже как с помощта на изкуствения интелект може да развием качествата на бъдещето, като се учим от грешките си, даваме воля на любопитството и независимостта си, приемаме различията и мислим в дългосрочен план.

Списъкът на българските Future Makers продължава с имената на трима предприемачи, чиито бизнес идеи имат за цел да осигурят добавена стойност за хората, обществото и планетата ни. Такъв е примерът на Борислав Йорданов. На 21 ноември той ще се качи на сцената на Иновационен форум „Джон Атанасов“, за да сподели повече за своя професионален път, който го отвежда от IT средите към идеята за собствен бизнес, посветен на опазването на околната среда. В обувките на Future Maker влиза и Мартина Георгиева – основателка на първата денонощна библиотека в България, чиято презентация ще е насочена към екипната работа и нуждата от това, да говорим за идеите си, ако искаме те да се превърнат в успешни проекти. Сред говорителите на събитието се нарежда и фитнес инструкторът Стефани Събчева, която споделя своите тайни за здравословен живот с над 40 000 последователи в социалните мрежи, следвайки вярването, че тайната на щастливия живот се крие в баланса, а не в преследването на перфектните решения.

Всички те са част от програмата на събитието Future Makers, което цели да насочи погледа на младите хора в България към интересни и перспективни възможности за личностна и професионална реализация. На 21 ноември Иновационен форум „Джон Атанасов“ ще посрещне над 300 посетители, които ще чуят историите на младежите на живо и ще имат възможност да бъдат част от няколко уъркшопа, посветени на различни умения и решения, които ще им помогнат да открият своя кариерен път. Освен това те ще могат да се запознаят с редица организации, които предлагат възможности за личностно и професионално развитие на млади хора.

Водещ на събитието ще бъде Кристиян Янкулов. 27-годишният поп певец, известен с участието си в музикалния формат X-Factor, ще се превъплъти в ролята на домакин на събитието и ще се включи в редицата на българските Future Makers младежи. Освен че ще представи програмата и участниците в нея, Кристиян ще се изяви на сцената на събитието и като певец и музикант – ролята, в която публиката в България го познава. Билетите за достъп до Future Makers ще бъдат пуснати в продажба до края на месец юни. Повече информация за формата е налична на сайта www.futuremakers.nextstep.bg, както и на Facebook страницата на NEXTSTEP.bg.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air открива нова база в Тирана

MIKA

публикувано

на

от

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената* авиокомпания в Европа, обяви днес откриването на своята 30-а база – в Тирана. Компанията ще базира 3 самолета Airbus A320 на летището в Тирана през юли 2020 г. Заедно със създаването на новата база и в допълнение на вече активните 10 маршрута, Wizz Air обяви старта на 15 нови маршрута до 8 държави от Тирана, считано от юли 2020 г. Местата по тях вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или в приложението на авиокомпанията на цени от само 19.99 евро**.

Първите полети на Wizz Air до Тирана стартират през 2017 г. и оттогава компанията е превозила почти половин милион пътници до и от албанската столица. Плановете на Wizz Air са да продължи да развива мрежата си в страната, за да осигури на своите пътници свободата да пътуват до все повече дестинации на достъпни цени. Със създаването на новата си 30-а база и висококачествените услуги, които предлага, авиокомпанията е уверена, че ще допринесе за по-голям икономически растеж в региона, свързвайки Албания с други европейски страни, като същевременно ще предостави достъпни възможности за пътуване на своите местни пътници. Новата база в Тирана също ще създаде над 100 нови директни работни места в авиокомпанията и още повече работни места в свързаните отрасли***. С трите самолета Airbus A320, базирани в Тирана, ще се извършват полетите по новите 15 маршрута до: Бове (Париж), Шарлеруа (Брюксел), Айндховен, Мюлуз, Карлсруе/Баден-Баден, Хамбург, Берлин Шьонефелд, Франкфурт Хан, Прага, Ираклион, Родос, Бари, Катания, Милано Малпенса и Торино. Така местата в продажба на авиокомпанията от Тирана до 25 дестинации през 2020 г. стават общо над 800 хиляди. Разширяването на албанската мрежа на Wizz Air ще подкрепи местния туризъм, ще донесе повече капитали в региона и ще свърже Тирана с нови и вълнуващи дестинации.

Днешната новина съвпада с началото на новата ера на пътувания в Wizz Air с висока степен на хигиенизиране и дезинфекция. Наскоро авиокомпанията обяви въвеждането на редица засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи по време на целия полет се изисква както кабинния екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като кабинният екипаж също трябва да носи и ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ чрез същото антивирусно решение. Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки пътник при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки на борда чрез безконтактно плащане. От пътниците се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището. Кликнете тук, за да видите новото видео с ключовите мерки за здраве и безопасност на Wizz Air.

Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си – така ще могат да бъдат спокойни, че ако обстоятелствата се променят и решат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, могат да променят своята резервация. Възползването от тази услуга, която е допълнителна защита, ще даде спокойствието, от което пътниците се нуждаят през сегашните несигурни времена.

Wizz Air ще започне да интервюира млади и амбициозни кандидати за новата си база съвсем скоро. Дните за набиране на кабинен екипаж са показани тук.

По време на пресконференцията в Тирана днес Йозеф Варади, изпълнителен директор на Wizz Air Group, заяви: Щастлив съм да обявя откриването на нашата нова база в Тирана днес. След три години успешни операции ние сме амбицирани да продължаваме да предлагаме все по-изгодни пътувания на нашите албански клиенти, като същевременно допринасяме за развитието на местния туризъм. Дългосрочният ни ангажимент към Албания чрез откриването на нови маршрути до Тирана ще спомогне за разширяване на икономическите връзки на страната с други държави. Отварянето на нашата нова база и базирането на три модерни самолета е крачка напред към осъществяване на нашите дългосрочни планове за все по-засилено присъствие в Албания. С удоволствие добавяме 15 нови вълнуващи маршрута днес, като се придържаме към най-високите здравни стандарти на борда. Уверени сме, че супер ниските тарифи и страхотната мрежа на Wizz Air ще направят пътуването достъпно удоволствие за все повече пътници.

Г-н Константин фон Алвенслебен, изпълнителен директор на летище Тирана, коментира: „Ние сме много щастливи да приветстваме създаването на новата база на Wizz Air в Тирана. Това означава лоялна конкуренция между авиокомпаниите, повече пътници, когато нашите граници бъдат отворени, достъпни цени на билетите и нови възможности за пътуване за хората. След тежките месеци на COVID-19 тези добри новини имат още по-голяма стойност и ни връщат оптимизма. С богатия опит, който Wizz Air има в предоставянето на нискотарифни, но висококачествени услуги през последните години в Тирана, ние сме уверени, че тази нова база ще допринесе за още по-голям икономически растеж в региона – нещо, което всички искаме в този момент. Ние се стремим към високи стандартите, изгодни цени на билетите и повече възможности за пътуване и опознаване на света. Това е нашата мисия, защото в крайна сметка международното летище в Тирана работи за хората, техните планове и стремежи към пътуване и всичко това да се случва лесно и приятно.“ 

Продължете понататък

Lifestyle

5 нови обекта и Spark зона отварят в Сердика Център

MIKA

публикувано

на

от

Търговският център призовава клиентите да пазаруват сигурно и отговорно, като предприема всички необходими мерки

Сердика Център отвори врати за всички свои посетители с работно време 11:00 – 21:00 часа. Освен познатите марки, 5 нови обекта ще бъдат на разположение, а търговският център става и Spark зона, с пет зареждащи станции за електромобили. Тази стъпка е част от кампанията на Сердика Център за устойчиво отношение – „Промяна“.

На 4 юни открива монобранд магазинът на Calvin Klein, който ще предлага цялата продуктова гама на световната марка. Сред високия бранд обекти се нарежда първият в София Fan Point Concept, в който ще се продават само обувки на марки като Karl Lagerfeld, DIRK BIKKEMBERGS, Dr. Martens, Mercer Amsterdam, като някои от моделите ще бъдат ексклузивни за България и се предлагат с намаления между 20 и 60%.

Турският бранд DeFacto стъпва в България със своя първи магазин в Сердика Център, който се помещава на над 1 400 кв.м. Марката предлага богата продуктова гама дамска, мъжка и детска мода. До 31 май всеки ще може да се възползва от 50% отстъпка за втори закупен продукт. DeFacto е на пазара от 2005 година, а през 2011 г. става втория по големина моден бранд в Турция. Сега бързо разрастващият се бранд разполага със собствени автоматизирани smart складове и над 500 магазина в 30 държави от цял свят.

През следващите месеци почитателите на изисканите кафе-напитки могат да очакват отварянето на специализиран магазин за продуктите на Nespresso, а през юли на разположение ще бъде и нов клон на UniCredit Bulbank, предоставяйки удобството на всички услуги на едно място. Малко преди извънредното положение врати отвори и Sephora, като обектът е единственият от последно поколение у нас. Kато предпазна мярка, всички продукти и тестери се дезинфекцират всеки час, а грим тестерите са защитени с пластмасов филм, което позволява на клиентите да виждат различните продукти и нюанси, като избягват контакт.

В търговския център се помещават над 200 магазина, като ексклузивно представените са Delirium Exclusive Boutique, както и единствените монобранд магазини на Steve Madden, Scotch&Soda, G-Star Raw, Högl и Pinko у нас.

Сигурно и отговорно пазаруване #safeshopping – към това Сердика Център призовава всички свои посетители. Безопасността на гостите остава приоритет на търговския център и са взети всички необходими мерки. Основна дезинфекция се извършва при отваряне и затваряне на обекта, както и периодично през деня. На всички точки с по-интензивен трафик са осигурени дезинфектанти, указателни табели и маркировка за спазване на дистанция, вентилацията е 100% естествена, а климатизацията работи изцяло с външен въздух. Всеки посетител е задължен да носи маска, а на входа са поставени специални дезинфекциращи стелки.

Повече информация можете да откриете тук.

 

Продължете понататък

Горещо