Открийте ни и в

Култура

Издателство „Софтпрес“ представя „Жестокият месец“ на Луиз Пени

MIKA

публикувано

на

Канадската авторка на криминални романи Луиз Пени (Издателство „Софтпрес“) вече е добре позната на читателите. Първите две книги от поредицата, поставила начало на писателската ѝ кариера, пренесоха читателите в канадската провинция, сред горите на Квебек в идиличното селце Трите бора, където хората са добронамерени, спокойни и не заключват вратите си. И все пак вече два пъти брилянтния, но изпаднал в немилост инспектор Арман Гамаш пътува до Трите бора, за да разследва жестоки, шокиращи убийства.

В „Жестокият месец“ легендарният инспектор отново поема към Трите бора заедно с екипа си от млади специалисти, за да разплете мистерията. Но сега самият той се бори с призраци от миналото си и с твърде реални врагове от настоящето. И някои от тях може да са в собствения му екип.

Заглавието на романа е заимствано от известната поема на Т.С. Елиът „Пуста земя“, смятана за крайъгълен камък на модерната поезия. Връзката между цитата от поемата и сюжета на романа е видима и с невъоръжено око – април се оказва жесток и безмилостен и преди да отключи вратите към дългоочаквано ново начало, месецът поднася смърт.

Навръх Великден няколко от жителите на Трите бора решават да се съберат в прокълнатото имение на хълма, за да проведат спиритичен сеанс и да очистят старата къща от злото. Но вместо да прогонят духовете от нея, помагат за създаването на още един. Забележителна жена, обичана от всички в околността, умира от страх по време на сеанса. Освен ако не е убита

Луиз Пени започва писателската си кариера късно, но първият ѝ роман „Убийството на художника“ бележи един от най-звездните дебюти в историята на криминалния жанр с единайсет литературни награди. Дванайсет книги по-късно, Пени е единствената в света петкратна носителка на престижната награда „Агата Кристи“ и няма литературно отличие за криминален роман, с което поредицата за разследванията на инспектор Гамаш да не се е окичила.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама
Музикапреди 4 седмици

Мерудия, Van Cock и Tha Crew пеят благотворително за Черно море, свободно от пластмаса

Културапреди 3 седмици

Премиера: „Бразилски храст”, сборник с разкази от Велина Минкова

Tехнологиипреди 4 седмици

Philips 436M6VBPAB е първият в света със сертификат DisplayHDR™ 1000

Музикапреди 4 седмици

Отменя се концертът Sunrise на Руперт Хубер в Пловдив

Музикапреди 2 седмици

Концертът на Texas се мести за есента

Музикапреди 2 седмици

Десетки групи искат да подгряват SONS OF APOLLO в Пловдив

Културапреди 2 седмици

Излиза „Вътрешен пазар и основни свободи на движение в правото на ЕС” от Христо Христев

Tехнологиипреди 2 седмици

А1 с признание за успешни комуникации от наградите на сп. Business Lady

Кинопреди 2 седмици

DreamWorks Animation представя „Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят“ 2

Културапреди 2 седмици

Джулиън Хамилтън открива фестивалът „Етюди и приятели“

Горещо