Открийте ни и в

Култура

Излезе „Летни лъжи“ от Бернхард Шлинк

MIKA

публикувано

на

На 27 април излезе от печат сборникът с разкази „Летни лъжи” от Бернхард Шлинк, един от големите таланти на съвременната немска литература, постигнал световна слава с романа „Четецът”!

Летни лъжи“ (превод: Жанина Драгостинова, изд. „Колибри“) съдържа седем вълнуващи истории, седем къса ясна, проникновена, елегантна проза: „След сезона”, „Нощта в Баден-Баден”, „Къщата в гората”, „Непознатият в нощта”, „Последното лято”, „Йохан Себастиан Бах на остров Рюген” и „Пътуване на юг”. Възрастна жена, която извървява пътя назад до първата си любов. Нелечимо болен възрастен мъж, който така организира последното си лято, че тихомълком да се раздели с близките си. Син, който търси близост със стария си баща. Съпруг, който вероятно се е опитал да продаде жена си. Влюбен, който няма куража да напусне уюта на познатото, за да се втурне към несигурния живот с любимата. Този сборник прелива от надежди, (само)заблуди, страсти и разочарования, от малки лъжи, които „помагат“ да се понесе по-леко тежестта на живота.

Бернхард Шлинк е уважаван германски писател и професор по право. През 1987 г. в съавторство с колегата си Валтер Поп пише първия си роман Правосъдието на Зелб. През 1989 г. на ежегодния фестивал на Групата на немскоезичните автори на криминална литература Шлинк е отличен с наградата Friedrich Glauser. За Четецът получава наградата Hans Fallada (1997), приза Laure Bataillon (най-високо дотираната награда за преводна литература) и Световната литературна награда на списание Die Welt (1999). Четецът е преведен на 39 езика и е първата немска книга, застанала начело на класацията за бестселъри на Ню Йорк Таймс. Романът е екранизиран през 2008 г. от Стивън Долдри, има номинация за „Оскар“ за най-добър филм.

„Летни лъжи” е част от VIB (Very Important Books) списъка на издателство „Колибри”. Читателите, които поръчат две или повече заглавия тук, печелят подарък ЗНАЧКА и ТОРБИЧКА за ценители, както и БЕЗПЛАТНА доставка за цялата страна.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Tехнологиипреди 4 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 4 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Tехнологиипреди 4 дни

Acronis Foundation открива ново училище в Нуево Чимботе, Перу

Музикапреди 5 дни

VIVACOM подарява билети за концерта на Maluma

Tехнологиипреди 5 дни

Технологичната общност в Бълагрия се събра на SQL Server 2019 Discovery Day за четвърта поредна година

Lifestyleпреди 5 дни

Загорка обединява двама емблематични български артисти

Tехнологиипреди 5 дни

HMD Global, CGI и Google Cloud партнират за създаване на Nokia телефоните на бъдещето

Музикапреди 5 дни

Дуо Оренда представи България на 33 Международен музикален фестивал – FIMU, в гр. Белфор, Франция

Tехнологиипреди 5 дни

Повече от 70 младежи ще трупат практически опит в лятната стажантска програма на VIVACOM

Lifestyleпреди 6 дни

ГЕНИАЛНИТЕ СНИМКИ В НОВИЯ КАЛЕНДАР НА LAVAZZA ЗА 2020 СА ДЕЛО НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯ ПРОВОКАТИВЕН ФОТОГРАФ ДЕЙВИД ЛАШАПЕЛ

Горещо