Открийте ни и в

Култура

Излиза „ФАДЪР НАШ“ на Манос Вуракис

MIKA

публикувано

на

На 13 юли излиза „Фадър наш“ ( ИК „Колибри“, превод: Мая Граховска, 408 стр., цена: 18 лв.), една бравурна и необуздана комедия, към която ще се пристрастите!

Романът на Манос Вуракис ще ви даде да разберете, че за да организираш и доведеш докрай едно Второ пришествие, се изисква голямо тичане, особено след като Първото се счита за неуспешно. Пък и Исус е добро момче, но има твърде много задръжки. „Поколението на фредучиното и на плейстейшъна трябва да бъде вдъхновено от някой себеподобен, за да се роди отново нуждата от вяра в нещо хем оригинално, хем свято.” Небесният Отец ще повери тази мисия на второродния си син Джизъс Крайст Джуниър, на галено Джес, един модерен Богочовек, притежаващ всички качества, за да направи голяма кариера на Спасител!

Гръцкият писател Манос Вуракис е привързан към три неща в живота: августовските вечери, картината „Градината на земните удоволствия“ и баклата, не задължително в този ред. „Фадър наш“ е дебютният му роман, който му спечелва високата оценка на критиката и хиляди въодушевени почитатели. Сравняват Вуракис с Дъглас Адамс и Том Робинс – заради хумора, въображението, своеобразната стилистика и виртуозната игра с нонсенса. Както и заради умението му да забелязва абсурдното в съвременната земна действителност и да го пресъздава по уникален, присъщ само нему начин.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо